Τα σενάρια για το εξιτήριό της Kέιτ Μίντλετον
Κέιτ Μίντλεντον
16|04|2024 14:47
SHARE
HAIR

Ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σας; -7 tips από κομμωτή των royals για να το διατηρείτε λαμπερό


Βάψατε τα μαλλιά σας και βλέπετε ότι το χρώμα σας έχει αρχίσει να ξεθωριάζει; Σίγουρα με τον καιρό όλα τα χρώματα ξεθωριάζουν λόγω της οξείδωσης, είτε γιατί εκτίθενται στον ήλιο, είτε γιατί η βαφή δεν είναι τόσο ποιοτική με αποτέλεσμα να έχετε ένα θαμπό και ξεθωριασμένο χρώμα.

Μάλιστα ορισμένοι τύποι μαλλιών είναι πιο επιρρεπείς στον αποχρωματισμό όπως για παράδειγμα τα λευκά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά που έχουν ήδη εξασθενημένα λέπια.

Ο κομμωτής διασημοτήτων Ρίτσαρντ Γουάρντ που έχει επιμεληθεί τα μαλλιά της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον μιλώντας στην Daily Mail δίνει επτά χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε όσο περισσότερο γίνεται το χρώμα των μαλλιών σας, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνετε τακτικά στο κομμωτήριο.

Προσοχή στο κόκκινο

Θέλετε να γίνετε κοκκινομάλλα; «Να είστε προσεκτικές καθώς οι τεχνητές κόκκινες αποχρώσεις έχουν την τάση να ξεθωριάζουν πολύ πιο γρήγορα», εξηγεί ο κομμωτής. «Αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια που συνθέτουν την κόκκινη χρωστική ουσία είναι μεγαλύτερα από άλλα μόρια χρώματος, επομένως δεν μπορεί να διεισδύσει τόσο βαθιά και, ως εκ τούτου, είναι πιο εύκολο να ξεθωριάσει».

Σκεφτείτε την συντήρηση που χρειάζεται το νέο χρώμα

Επιλέξτε μια τεχνική βαφής μαλλιών που ταιριάζει με τον τρόπο ζωής και τον προϋπολογισμό σας. «Πρέπει να σκεφτείτε πόση συντήρηση είστε έτοιμοι να δεχτείτε», λέει ο Ρίτσαρντ. «Για παράδειγμα, αν έχετε πολύ σκούρα μαλλιά και επιλέξετε ξανθές ανταύγειες, θα χρειάζεστε όλο και πιο συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, κάτι που θα σας κοστίσει χρόνο και χρήματα, αν δεν είστε διατεθειμένη γι' αυτό ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα χρώμα πιο κοντά στο φυσικό σας».

Μία τεχνική που δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση είναι το balayage όπου το χρώμα ξεθωριάζει φυσικά από τα μεσαία μήκη και τα άκρα.

Φωτογραφία/Shutterstock

Επενδύστε σε ένα ποιοτικό σαμπουάν

Ο Ρίτσαρντ προτείνει να επενδύσετε σε ένα καλό και ποιοτικό σαμπουάν, καθώς «τα ακριβότερα προϊόντα δεν περιέχουν λαουρεθικό νάτριο που βλάπτει το χρώμα».

Λουστείτε με κρύο, καθαρό νερό

Ένας καλός τρόπος για να διαρκέσει το χρώμα είναι να λούζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, ή έστω με χλιαρό καθώς έτσι δεν ξεθωριάζει τόσο εύκολα το χρώμα. Ωστόσο το νερό της βρύσης περιέχει σίδηρο, σκουριά, χαλκό ακόμη και μόλυβδο τα οποία συσσωρεύονται στα μαλλιά σας. Θα μπορούσατε να αγοράσετε μπουκάλια αποσταγμένου, καθαρισμένου ή απασβεστιωμένου νερού (το οποίο δεν περιέχει κανέναν από τους ρύπους που θα βρείτε στο νερό της βρύσης), η ακομη να προμηθευτείτε ένα φίλτρο νερού για το ντους σας.

«Τα φίλτρα νερού που αφαιρούν το ασβέστιο, το χλώριο και άλλα μέταλλα που μπορούν να αποχρωματίσουν τα μαλλιά είναι μια πολύ καλή ιδέα», συμβουλεύει ο κομμωτής.

Φωτογραφία/Shutterstock

Αποφύγετε όσο μπορείτε τη θερμότητα

«Όπου μπορείτε, αποφύγετε τη χρήση σεσουάρ. Αν έχετε φριζαρισμένα ή σγουρά μαλλιά, θα χρειαστεί να κάνετε styling, αλλά καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε αρχικά ένα σπρέι προστασίας και τη χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορείτε. Αυτό θα βοηθήσει το χρώμα σας να διαρκέσει περισσότερο», εξηγεί ο κομμωτής. Ο ίδιος συνιστά επίσης να αποφεύγετε τη χρήση υπερβολικού προϊόντος είτε αυτό είναι αφρός, είτε μους κ.ο.κ.

Προσοχή στον ήλιο

Ο ήλιος έχει την τάση να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, όπως και το αλμυρό νερό της θάλασσας. Γι' αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα σπρέι προστασίας UV, καπέλο ή ακόμα και σκουφάκι για τα μαλλιά.

Φωτογραφία/Shutterstock

Σπρέι κάλυψης

«Αν θέλετε να αποφύγετε τις τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο μπορείτε να προμηθευτείτε ένα σπρέι κάλυψης της ρίζας, αυτό θα σας κρατήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα», εξηγεί ο Ρίτσαρντ.

SHARE