Γυναίκα με ξανθά μαλλιά στον δρόμο
Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΑΛΛΙΑ

Υγιή, λαμπερά μαλλιά: Η «Facial» θεραπεία που πρέπει να δοκιμάσεις


Tα μαλλιά διψούν για ενυδάτωση όπως το πρόσωπο. Για να παραμένουν υγιή και λαμπερά σε μόνιμη βάση, χρειάζονται σχολαστική φροντίδα όπως η επιδερμίδα μας.

Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν ακολουθούσατε μια θεραπεία για τα μαλλιά με βήματα που θα σας θυμίσουν αυτά που ακολουθείτε για την περιποίηση του προσώπου σας.

Κάντε την περιποίηση των μαλλιών σας (αλλά και του προσώπου σας) μια απολαυστική διαδικασία με προϊόντα ή DIY συνταγές όλο τον χρόνο, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες συνθήκες.

Η «Facial» θεραπεία μαλλιών περιλαμβάνει τα παρακάτω 5 βήματα:

Ενυδάτωση

Τα μαλλιά, ιδιαίτερα από τη μέση μέχρι τις άκρες, χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.

Η χρήση μιας ενυδατικής θεραπείας (μάσκας) πριν από το σαμπουάν, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην απαλότητα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι μαλλιών ως θεραπεία πριν από το σαμπουάν.

Clarifying Shampoo

Οι γυναίκες που φροντίζουν το δέρμα τους, δεν αμελούν καθημερινά να εφαρμόσουν ενυδατική κρέμα και να κάνουν απολέπιση, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο αποτελεί προέκταση του δέρματος, χρειάζεται παρόμοια θεραπεία. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας, και αν το πλένετε καθημερινά ή όχι, αξίζει να χρησιμοποιήσετε clarifying shampoo, μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη ρύπανση, τη συσσώρευση προϊόντων και την υπερβολική λιπαρότητα.

Μάσκα μαλλιών

Επιλέξτε μάσκα μαλλιών ανάλογα με τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε.

Η μάσκα είναι ένα προϊόν που ενυδατώνει και θρέφει ακόμη και τα πιο πυκνά μαλλιά, ενώ, αναζωογονεί και το χρώμα. Το κόλπο είναι να έχετε χτενισμένα μαλλιά πριν την εφαρμόσετε, έτσι ώστε να επιτύχετε μια ομοιόμορφη κατανομή.

Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, χρησιμοποιήστε μια μάσκα από τη μέση έως τις άκρες.

Ενυδάτωση και αναπλήρωση

Μόλις βγείτε από το ντους και στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πετσέτα, ήρθε η ώρα για τον ορό.

Πολλά beauty brands έχουν δημιουργήσει ελαφριές φόρμουλες γεμάτες θρεπτικά συστατικά για να ενισχύσουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Τα περισσότερα προϊόντα λειτουργούν σε όλους τους τύπους μαλλιών και δεν αφήνουν το τριχωτό της κεφαλής να είναι λιπαρό.

Τελειότητα και προστασία

Ενώ οι μπούκλες χρειάζονται ένα πιο πλούσιο, ενισχυμένο προϊόν προστασίας, τα πιο λεπτά ίσως χρειάζονται ένα κατά του φριζαρίσματος. Βρείτε το κατάλληλο προϊόν που προστατεύει από τη θερμότητα που βγάζουν τα αξεσουάρ στιλιζαρίσματος και μην αμελείτε την εφαρμογή τους. Δημιουργούν και τέλειες άκρες, που δείχνουν σα να τις κουρέψατε πριν μερικές ώρες.

SHARE