στιλάτη γυναίκα

Γιατί τα παγάκια μπορούν να γίνουν η καλύτερη beauty ρουτίνα -Τα πολλά και θαυματουργά οφέλη

H κρυοθεραπεία κατά την οποία το δέρμα εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετά λεπτά λέγεται πως έχει πολλά οφέλη -εκτός από το να μας δροσίσει τώρα το καλοκαίρι. Ο πάγος μεταξύ άλλων καταπραΰνει, μειώνει το πρήξιμο και προσφέρει λάμψη.

Πολλοί celebrities, όπως για παράδειγμα η Μπέλα Χαντίντ, έχουν προσθέσει στη ρουτίνα ομορφιάς τους και την κρυοθεραπεία, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι είτε με ειδικά beauty items τύπου μικρούς κυλίνδρους ή κύβους πάγων απλώς τοποθετώντας και «τρίβοντας» απαλά σε κυκλικές κινήσεις τον πάγο κάτω από τα μάτια και γενικότερα σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου.

Για να γίνει αυτό, υπάρχει μια μικρή προετοιμασία και όπως λέει η Hadley King, πιστοποιημένη δερματολόγος, καλό θα ήταν να προηγηθεί απαλός καθαρισμός του δέρματος και εφαρμογή ενυδατικής κρέμας για την προστασία του δερματικού φραγμού.

Είναι επίσης καλό να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο πριν από την εφαρμογή πάγου σας για να αποφευχθούν τα εγκαύματα και ερεθισμούς καθ 'όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Γιατί να προσθέσεις τον πάγο στην beauty ρουτίνα σου; Μειώνει τη φλεγμονή, καταπραΰνει και δίνει λάμψη

Μειώνει τη φλεγμονή

«Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως η ακμή και η ροδόχρους ακμή μπορούν να επωφεληθούν από την ψυχρή θεραπεία λόγω της ικανότητάς της να μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος, η οποία αποτελεί βασικό λόγο και για τις δύο καταστάσεις» εξηγεί η facialist Candace Marino στο Βyrdie.

Ελαχιστοποιεί τους πόρους

Ο πάγος ελαχιστοποιεί την εμφάνιση διευρυμένων πόρων και μπορεί να βοηθήσει στην απόφραξη των πόρων που φαίνονται μεγαλύτεροι λόγω υπολειμμάτων σμήγματος. Η beauty ρουτίνα με πάγο τονώνει το πρόσωπο κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λείο.

Απολεπίζει το δέρμα

«Μερικά λεπτά εφαρμογής πάγου στην επιδερμίδα του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων και να διεγείρει νέα από κάτω για να αναπτυχθούν σε μια πιο ομοιόμορφη, ομαλή κατανομή», σημειώνει η πιστοποιημένη δερματολόγος Hadley King.

Καταπραΰνει τις κηλίδες

Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και της ερυθρότητας εκεί που υπάρχουν σπυράκια και μπορεί επίσης να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Επίσης απολεπίζει βοηθώντας τις θεραπείες και τα τοπικά αντιβιοτικά να εισέλθουν στους πόρους ευκολότερα.