Πενέλοπε Κρουζ
Πενέλοπε Κρουζ/ Φωτογραφία: Splash/ Ideal Image
22|02|2023 11:57
SHARE
OVER 40

Κραγιόν μετά τα 40: Τα χρώματα που θα κάνουν τα χείλη σου juicy και ακαταμάχητα


Το μακιγιάζ μπορεί να αναδείξει τα πιο λαμπερά σημεία του προσώπου ενώ με μερικές εύκολες τεχνικές κολακεύονται οι γωνίες, τα μάτια και τα χείλη με μοναδικό τρόπο.

Το μακιγιάζ, αν εφαρμοστεί σωστά μπορεί να κάνει θαύματα και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικά μυστικά που θα μας δώσουν το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με αφορμή τα παραπάνω, η makeup artist Kerrin Jackson σε σχετικό άρθρο στο express.co.uk δίνει τις απαντήσεις που κάθε γυναίκα άνω των 40 χρειάζεται, ώστε να δείχνει λαμπερή και πιο φρέσκια.

Το Α και το Ω στο μακιγιάζ, εκτός από τα κοψίματα με το concealer και το ρουζ για παράδειγμα, είναι και η σωστή επιλογή χρωμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση, η Kerrin Jackson δίνει μεγάλη έμφαση στην επιλογή της χρωματικής παλέτας του δέρματος και του κραγιόν.

Η σωστή -και πιο κολακευτική- απόχρωση του κραγιόν μπορεί να κάνει τα χείλη να φαίνονται ζουμερά, σαρκώδη και γεμάτα, άλλωστε, όπως λέει και η makeup artist, από κάποια ηλικία και μετά η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται και οι μύες γύρω από τα χείλη χάνους ελαφρώς τη δύναμή τους.

Το κατάλληλο κραγιόν για κάθε τόνο επιδερμίδας

Πώς όμως θα βρείτε την κατάλληλη απόχρωση κραγιόν; Το μυστικό είναι να γνωρίζετε την απόχρωση της επιδερμίδας σας. Οι τόνοι τις επιδερμίδα κατατάσσονται σε 3 κατηγορίες: ζεστή, δροσερή και ουδέτερη.

Η Kerrin Jackson τονίζει ότι το πιο κολακευτικό χρώμα κραγιόν για όποιον έχει ζεστούς τόνους είναι οι ουδέτερες ή δροσερές αποχρώσεις. Τα σκούρα κραγιόν, από την άλλη πλευρά, μπορούν να «δώσουν την ψευδαίσθηση της αραίωσης των χειλιών σας και τα λεπτά χείλη δεν βοηθούν κάποιον να φαίνεται νεότερος. Όσες γυναίκες έχουν ζεστό τόνο επιδερμίδας πρέπει να επιλέγουν κόκκινες, ροδακινί και πορτοκαλί αποχρώσεις.

Όσο για τις ψυχρές επιδερμίδες,η συμβουλή είναι να μην επιλέγονται ακραία χρώματα, ούτε δηλαδή πολύ ανοιχτόχρωμες, ούτε πολύ σκούρες αποχρώσεις. Προσθέτει επίσης πώς αυτοί οι τόνοι μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε «άρρωστοι και αδιάθετοι». Οι γυναίκες άνω των 40 ετών που θέλουν να φέρουν μια λάμψη ή νεανικότητα στην εμφάνισή τους θα πρέπει να αποφεύγουν τα έντονα χρώματα και να επιλέγουν τόνους απαλούς, κατά προτίμηση από τις χρωματικές αποχρώσεις του ροζ.

Αν πάλι οι τόνοι της επιδερμίδας σας είναι ουδέτεροι τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για εσάς. Οι ουδέτερες επιδερμίδες κρύβουν μέσα τους τόσο δροσερούς, όσο και ζεστούς τόνους επομένως δεν υπάρχει σχεδόν κανένα χρώμα που να μην σας ταιριάζει. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε να εφαρμόσετε αποχρώσεις από ροζ, κόκκινο, μέχρι και σκούρο μοβ.

Πώς να εφαρμόσετε κραγιόν για να κάνετε τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα

Όσο για το πώς να εφαρμόσετε κραγιόν, η χρήση ενός primer χειλιών είναι σημαντική καθώς σταματά το κραγιόν από το φτερό πάνω από τη γραμμή των χειλιών. Η εφαρμογή ενός μικρού concealer γύρω από την εξωτερική άκρη των χειλιών μπορεί επίσης να βοηθήσει τα χείλη να φαίνονται λιγότερο λεπτά.

Ένας έξυπνος τρόπος επίσης είναι να πειραματιστείτε με δύο διαφορετικές αποχρώσεις κραγιόν - μια ελαφρώς πιο σκούρα στις εξωτερικές άκρες και μια ελαφρύτερη για να προσθέσει βάθος το κέντρο.Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο highlighter ή γυαλάδα στο κέντρο για να δώσετε την ψευδαίσθηση πως τα χείλη είναι σαρκώδη και ζουμερά.

SHARE