στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
MAKEUP TIPS

Τα 5 συχνότερα λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ και το πρόσωπό σας δείχνει κουρασμένο -Πώς να τα αποφύγετε


Δεν είναι λίγες οι φορές που το πρόσωπό μας δείχνει κουρασμένο και ο λόγος είναι το μακιγιάζ.

Μερικά συχνά λάθη που κάνουμε στη ρουτίνα του μακιγιάζ μας μπορούν να μετατρέψουν το πρόσωπό μας από φρέσκο σε κουρασμένο και χλωμό.

Από την επιλογή του concealer και του makeup μέχρι τον τρόπο που εφαρμόζουμε το ρουζ μας, το πρόσωπό μας μετατρέπεται σε έναν καμβά που, όσο πιο σκοτεινά χρώματα του βάλουμε, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν το «έργο» μας να δείχνει… μυστήριο.

Στην περίπτωση του μακιγιάζ, το πρόβλημα είναι πως μπορεί το πρόσωπό μας να δείχνει κουρασμένο, μονάχα με μεριές σταγόνες concealer και λίγο ρουζ που δεν έχει απλωθεί σωστά.

Το πιο σημαντικό όλων βέβαια είναι η επιδερμίδα μας να είναι ενυδατωμένη και όσο γίνεται πιο απαλή. Αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή το makeup μέσα στην ημέρα θα κάνει ρωγμές και η ξηροδερμία θα φαίνεται ακόμη πιο έντονα.

Ποια είναι λοιπόν τα συχνότερα λάθη στο μακιγιάζ που επηρεάζουν την εικόνα μας;

Τα 5 συχνότερα λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ και το πρόσωπό σας δείχνει κουρασμένο


Ξηρό δέρμα

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, ό,τι προϊόν κι αν βάλετε πάνω θα δείχνει λάθος. Το δέρμα σας θα σπάει, θα κάνει ρωγμές και θα δείχνετε πιο κουρασμένη από ό,τι είστε. Πείτε ναι στην ενυδάτωση και δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει.

Ανοιχτόχρωμο και ελαφρύ concealer

Το ελαφρύ concealer είναι μια από τις λάθος επιλογές αν θέλετε να κρύψετε τους μαύρους κύκλους. Εάν επιλέξετε ένα concealer που είναι πολύ ανοιχτόχρωμο και ελαφρύ, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τους κάνετε γκρι. Αναζητήστε έναν τόνο που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα σας αλλά με μεγαλύτερη κάλυψη.

Σκούρο και ματ makeup

Η επιλογή makeup σε διαφορετική απόχρωση από το δέρμα σας δεν είναι καθόλου κολακευτική. Η ιδέα είναι να βρείτε τον ίδιο τόνο ή, σε περίπτωση αμφιβολίας, λίγο ελαφρύτερο ώστε να δείχνει πάντα φρέσκο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πούδρες, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ματ υφές αλλά η πλήρης απουσία λάμψης κάνει το δέρμα να χάσει τη λάμψη του, κάτι που δείχνει το πρόσωπο κουρασμένο.

Υπερβολικό ρουζ

Ακολουθήστε τη λογική του less is more και προσπαθήστε να προσθέσετε ζωντάνια στο πρόσωπό σας με μία -δύο πινελιές. Ιδανικά, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα ξεκινώντας από το μήλο του μάγουλου και απλώνοντας προς τα έξω και προς τα πάνω. Έτσι θα έχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα, μια νότα ζωντάνιας σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να δείχνετε φρέσκιες όλη την ημέρα.

Σκοτεινά χρώματα σκιών

Όταν έχετε πρησμένα μάτια ή έχετε σακούλες, η υπερβολική σκιά ματιών, πόσο μάλλον σε έντονα σκούρα χρώματα θα κάνει το βλέμμα σας βαρύ. Αναζητήστε φωτεινές σκιές, σε απαλά και χαρούμενα χρώματα, σε nude ή μπεζ τόνους, που ανοίγουν το βλέμμα σας και το κάνουν να φαίνεται φυσικό και ξεκούραστο.

SHARE