μανικιούρ νύχια

Πώς θα δυναμώσουμε τα εύθραυστα και λεπτά νύχια μας -Ποδολόγος δίνει συμβουλές και προτείνει προϊόντα

Αν η τεχνήτριά σας, σας έχει σχολιάσει τα νύχια ή απλά εσείς έχετε παρατηρήσει φθορές, είναι πιθανό να χρειάζεστε ένα προϊόν, που θα τα θρέψει σε βάθος.

Είναι αρκετοί οι λόγοι για τους οποίους τα νύχια μας μπορεί να είναι αδύναμα και εύθραυστα.

Η ποδολόγος και nail expert Ιακωβίνα Βούλγαρη εξηγεί και συμβουλεύει:

• Αδύναμα εύθραυστα νύχια

• Κυρίως η  έλλειψη βιταμινών και σιδήρου 

• Παρατεταμένη χρήση μανό (χωρίς να τα ξεβάφουμε και να τα αφήνουμε καθαρά) 

• Έκθεση σε καθαριστικά χωρίς τη χρήση γαντιών

• Λανθασμένη αφαίρεση ημιμόνιμων και τεχνιτών υπηρεσιών μανικιούρ

• Χρήση καθαρού ασετόν (χωρίς λάδι) 

• Προβλήματα με τον θυρεοειδή 

• Ονυχοφαγία

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας βερνίκια νυχιών και ειδικές βάσεις πριν εφαρμόσουμε το χρώμα. Η συχνή χρήση τους προκαλεί αφυδάτωση και εν συνεχεία ξεφλούδισμα τις ονυχαίας πλάκας. 

Επιλέγουμε να αφήνουμε  τα νύχια μας, χωρία μανό, να ανανεωθούν για ένα χρονικό διάστημα  1-1,5 μήνα  χρησιμοποιώντας κατάλληλες θεραπείες βερνίκια. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συμβεί το χειμώνα για το πεντικιούρ, που φοράμε κλειστά παπούτσια και μία οποιαδήποτε περίοδο για τα νύχια των χεριών. 

Όταν πρόκειται για διάλειμμα από ημιμόνιμο, τζελ μανικιούρ ή τεχνητά αφήνουμε περισσότερο διάστημα 2-3 μηνών ή για όσο διάστημα προτείνει η nail expert. 

Στην καθημερινότητά μας, προσέχουμε τη διατροφή μας να είναι πλούσια σε βιταμίνες. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε ισχυρά καθαριστικα με γυμνά χέρια . 

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος  που σπάνε τα νύχια μας είναι η ονυχοφαγία όταν δηλαδή “τρώμε” τα νύχια μας. Αυτό έχει ως συνέπεια να αποδυναμώνονται και να σπάνε, καθώς γίνονται πιο λεπτά και πιο εύθραυστα. 

Στην αγορά μπορεί εύκολα να βρει κανείς θεραπείες, οι οποίες βοηθούν στην ενδυνάμωση των νυχιών αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό να είμαστε τυπικοί με την εφαρμογή τους και φυσικά πάντα να τα χρησιμοποιούμε με τις οδηγίες χρήσης τους. 

Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη σε έναν ποδολόγο, είναι η καλύτερη λύση, για να λάβουμε σωστές συμβουλές περιποίησης άκρων.

Στο κολάζ που ακολουθεί, η Ιακωβίνα Βούλγαρη προτείνει προϊόντα που βοηθάμε στη θρέψη των νυχιών:

PodiaPeggy SageOPI Mavala