Γυναίκα που τοποθετεί αντηλιακό προσώπου
Αντηλιακά προσώπου: Οι top προτάσεις της αγοράς
14|03|2024 11:27
SHARE
SUNSCREEN

Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου για το 2024!


Το καλοκαίρι καταφθάνει πολύ σύντομα και είμαστε έτοιμοι να το «υποδεχθούμε» με τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου! Μαζί με την επιστημονική ομάδα του online φαρμακείου Pharm24.gr, θα ανακαλύψουμε top αντηλιακά προσώπου για το 2024 από τα κορυφαία brand της αγοράς: Vichy, La Roche Posay, Korres, Lierac, Avene και Apivita.

Το καλοκαίρι καταφθάνει πολύ σύντομα και είμαστε έτοιμοι να το «υποδεχθούμε» με τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου! Μαζί με την επιστημονική ομάδα του online φαρμακείου Pharm24.gr, θα ανακαλύψουμε top αντηλιακά προσώπου για το 2024 από τα κορυφαία brand της αγοράς: Vichy, La Roche Posay, Korres, Lierac, Avene και Apivita.

Η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προσώπου είναι σημαντική, καθώς ο τύπος της επιδερμίδας και οι ξεχωριστές ανάγκες που έχει, απαιτούν ένα προϊόν που θα προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου και άλλες παθογένειες του δέρματος.

Διαβάστε το άρθρο μας και μάθετε περισσότερα για τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου που θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη το φετινό καλοκαίρι!

Πως λειτουργεί ένα αντηλιακό προσώπου;

Εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς πληροφόρησης σχετικά με τα αντηλιακά, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί μια εισαγωγή στις βασικές λειτουργίες του. Ένα αντηλιακό έχει ως κύριο σκοπό να αποκλείει και να απορροφά τις ακτίνες UV, χρησιμοποιώντας φυσικά και χημικά φίλτρα.

Τα φυσικά φίλτρα, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου, συμβάλλοντας στην ανακλαστική απόκρουση της υπεριώδους ακτινοβολίας από το δέρμα. Αντίθετα, τα χημικά φίλτρα του αντηλιακού, αλληλεπιδρούν με την ακτινοβολία προτού φθάσει στο δέρμα, απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία και μετατρέποντάς τη σε μορφή χαμηλότερης ενέργειας.

Σήμερα, τα top brands αναπτύσσουν αντηλιακά νέας τεχνολογίας, που συνήθως συνδυάζουν φυσικά και χημικά φίλτρα (γνωστά και ως μεικτά αντηλιακά). Μέσω αυτής της τεχνολογίας, συνδυάζουν τα θετικά χαρακτηριστικά και των δύο τύπων φίλτρων, ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν τα μειονεκτήματά τους.

Τι πρέπει να προσέξω πριν επιλέξω ένα αντηλιακό προσώπου;

Προτού προβείτε στην αγορά ενός αντηλιακού προσώπου, θα πρέπει να προσέξετε 2 πολύ σημαντικούς παράγοντες: αλλεργίες σε συστατικά και την τοξικότητα. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε να μη διαταράσσει το αντηλιακό την ορμονική σας ισορροπία. Επιπλέον, καλό θα είναι να προσέξετε τα παρακάτω:

  • Δείκτης προστασίας (SPF): Ο Δείκτης Προστασίας (SPF) είναι ένας αριθμός που μετράει πόσο αποτελεσματικά ένα αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UVB του ήλιου. Επί της ουσίας, ο SPF υπολογίζεται μετρώντας τον χρόνο που χρειάζεται για να καεί το δέρμα που προστατεύεται από αντηλιακό, σε σύγκριση με τον χρόνο που χρειάζεται για να καεί το απροστάτευτο δέρμα. Για παράδειγμα, ένα αντηλιακό με SPF 30 σημαίνει ότι θα χρειαστεί 30 φορές περισσότερο χρόνο για να καεί το δέρμα σας, σε σύγκριση με το αν δε φορούσατε αντηλιακό.
  • Ενεργά συστατικά: Τα ενεργά συστατικά ενός αντηλιακού προστατεύουν το δέρμα από ηλιακά εγκαύματα, από τη φωτογήρανση και άλλες παθήσεις του δέρματος. Ο γενικός διαχωρισμός αναφέρεται σε χημικά και φυσικά φίλτρα. Τα χημικά φίλτρα, απορροφούν τις ακτίνες UV και μετατρέπουν την ενέργειά τους σε θερμότητα. Ορισμένα από τα πιο γνωστά χημικά φίλτρα είναι: οκτοκρυλένιο και οξυβενζόνη. Τα φυσικά φίλτρα, από την άλλη, αντανακλούν τις ακτίνες UV μακριά από το δέρμα. Τα πιο γνωστά φυσικά φίλτρα είναι: διοξείδιο του τιτανίου, οξείδιο του ψευδαργύρου.
  • Μορφή αντηλιακού: Η μορφή ενός αντηλιακού είναι μείζονος σημασίας για τον χρήστη του αντηλιακού και επηρεάζει την αίσθηση και την εμφάνισή του στο δέρμα ενός ατόμου. Υπάρχουν 3 γνωστές μορφές σε αντηλιακά σκευάσματα που διατίθενται στην αγορά: αντηλιακά σπρέι, αντηλιακές λοσιόν και αντηλιακά στικ.
  • Δέρματα με ιδιαιτερότητες: Όπως είναι γνωστό, αρκετά αντηλιακά φράζουν τους πόρους. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέγετε φόρμουλες χωρίς λάδι για το πρόσωπο. Επιπλέον, μη φαγεσωρογόνα αντηλιακά αποτελούν μια αξιόπιστη επιλογή.

Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου για το 2024 από τα κορυφαία brands

Παρακάτω, θα μελετήσουμε τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου από κορυφαία brands Vichy, La Roche Posay, Korres, Lierac, Avene και Apivita. Το κάθε ένα ξεχωριστά, με διαφορετική επιστημονική προσέγγιση και συνθέσεις, θα καλύψει τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε επιδερμίδας.

Vichy

Τα Vichy αντηλιακά προσώπου έχουν ως βασικό στόχο την προστασία της επιδερμίδας από την ακτινοβολία ευρέος φάσματος UVB, UVA και τις ακτίνες UVA μεγάλου μήκους, που μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα, πρόωρη γήρανση ή καρκίνο του δέρματος.

Αυτό το επιτυγχάνεται μέσω λεπτόρρευστη σύνθεση κατά της φωτογήρανσης με Ιαματικό Νερό Vichy, υαλουρονικό οξύ και ενεργά αντιγηραντικά συστατικά, που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και τη διατηρεί ενυδατωμένη για 24 ώρες.

Η πρόταση της Vichy είναι το Vichy Capital Soleil Lait Spf50+, αντηλιακό γαλάκτωμα πολύ υψηλής προστασίας προσώπου, κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

La Roche Posay

Η σειρά ANTHELIOS, που περιέχει και τις αντηλιακές προσώπου La Roche Posay, ξεχωρίζει στον τομέα της προστασίας από τον ήλιο, προσφέροντας εξαιρετική προστασία για το δέρμα. Τα ευρέος φάσματος και υψηλής ποιότητας προϊόντα της σειράς, αποτελούν το αποτέλεσμα περίπου 30 ετών σημαντικής κλινικής έρευνας στον τομέα της αντιηλιακής φροντίδας για το ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα.

Η σειρά ANTHELIOS χρησιμοποιεί συστατικά υψηλής φωτοσταθερότητας, ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εξασφαλίσει αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες UVA, ultra μακρές UVA, UVB, υπέρυθρη ακτινοβολία και ρύπανση.

Η πρόταση της La Roche Posay είναι το La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Spf50+ Invisible Fluide, λεπτόρρευστο αντηλιακό προσώπου, ένα αντηλιακό προσώπου πολύ υψηλής προστασίας χωρίς άρωμα.

Korres

Τα Korres αντηλιακά χαρακτηρίζονται για τη χρήση φυσικών συστατικών της ελληνικής γης και κτηνοτροφίας (σταφύλι, ελληνικό γιαούρτι κ.α.), τα οποία σε συνέργεια προσφέρουν αντηλιακή προστασία, ανοχή από το δέρμα και αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον, οι καινοτόμες φόρμουλες των αντηλιακών προσώπου Korres, προσφέρουν άμεση εφαρμογή, είναι μη λιπαρά και απορροφώνται εύκολα.

Η πρόταση της εταιρίας Korres είναι το Korres Yoghurt Sunscreen Face Cream Spf50, μία αντηλιακή κρέμα προσώπου με γιαούρτι, που προσφέρει υψηλή προστασία και άμεση ενυδάτωση. Το προϊόν είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Lierac

Η σειρά Sunissime Lierac ξεχωρίζει για τα αντηλιακά προσώπου και σώματος με αντιγηραντική δράση. Περιέχει ένα μοναδικό σύμπλεγμα Global Anti-aging και Pro-Tanning που προσφέρει υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, όπως και πρόληψη ρυτίδων και πανάδων.

Το Lierac αντηλιακό που προτείνεται είναι το Lierac Sunissime The Velvety Sun Fluid Spf50+, λεπτόρρευστο αντηλιακό προσώπου υψηλής προστασίας, που προλαμβάνει βλάβες του δέρματος και σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες, κηλίδες, χαλάρωση δέρματος).

Avene

Η Eau Thermale Avene έχει δεσμευτεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φωτοπροστασία για το ευαίσθητο δέρμα και τη διατήρηση της υγείας όλων των τύπων δέρματος. To brand προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων αντηλιακής προστασίας για κάθε τύπο δέρματος και ανάγκη. Οι φόρμουλες με ιαματικό νερό Avene, έχουν καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές στα αντηλιακά Avene.

Το Avene αντηλιακό προσώπου που προτείνει το brand, είναι το Avene Intense Protect Fluid Spf50+, αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου, πολύ υψηλής προστασίας κατάλληλο για τα ευαίσθητα και ευάλωτα δέρματα.

Apivita

Τα αντηλιακά προσώπου Apivita είναι μια δημοφιλής επιλογή για άτομα που αναζητούν φυσικά και αποτελεσματικά προϊόντα αντηλιακής προστασίας. Η Apivita προσφέρει μια ποικιλία από αντηλιακά προσώπου για να καλύψει τις ανάγκες όλων των τύπων δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του ευαίσθητου. Με χρήση φυσικών συστατικών, όπως θαλάσσια φύκια, χαμομήλι, πρόπολη και κρίταμο, προσφέρουν ενυδάτωση, καταπράυνση αλλά και αντιρυτιδική προστασία.

Η πρόταση της Apivita είναι το αντηλιακό προσώπου Apivita Bee Sun Safe Anti-Spot & Anti-Age Defence Face Cream Spf50, που προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία μαζί με προστασία κατά των πανάδων και ρυτίδων.

SHARE