Γυναίκα με καπέλο κάνει ηλιοθεραπεία
Επιλέξτε σωστά το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου!
18|07|2022 11:02
SHARE
SKIN PROTECTION

Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου με φυσικά φίλτρα!


Τα ενεργά συστατικά στα αντηλιακά βοηθούν στην προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου φιλτράροντας ή απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία (UV). Αυθόρμητα συνήθως, διαλέγουμε το αντηλιακό με το μεγαλύτερο δείκτη προστασίας. Το μεγαλύτερο είναι καλύτερο, σωστά;

Ας δούμε όμως τι σημαίνουν στην πραγματικότητα οι ενδείξεις, SPF, ευρέως φάσματος, UVA/UVB, οργανικά φίλτρα, πολύ υψηλή προστασία, πάνω στη συσκευασία του κάθε αντηλιακού:

UVA–UVB

Όταν πρόκειται για το ηλιακό φως που φτάνει στη Γη, το φως που μπορείτε να δείτε είναι μόνο ένα μέρος της εικόνας. Η ακτινοβολία χωρίζεται σε διαφορετικούς τύπους ανάλογα με το μήκος κύματος της και περιλαμβάνει την υπέρυθρη, την ορατή και την υπεριώδη.

Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί περαιτέρω να χωριστεί σε UVA και UVB. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVB έχει μικρότερα μήκη κύματος, υψηλότερη ενέργεια, είναι υπεύθυνη για τα ηλιακά εγκαύματα και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος και βλάβες στα μάτια. Η UVA έχει τα μεγαλύτερα μήκη κύματος από τα δύο και είναι χαμηλότερη σε ενέργεια. Προκαλεί βλάβη στην επιδερμίδα, στο χόριο (μεσαία στιβάδα του δέρματος) και θεωρείται ότι προκαλεί τη μακροπρόθεσμη βλάβη που ευθύνεται για καρκίνους του δέρματος και μελανώματα. Η UVA είναι η μορφή της υπεριώδους ακτινοβολίας που παράγεται στα περισσότερα σολάριουμ και προκαλεί ρυτίδες και γήρανση του δέρματος.

Εάν το αντηλιακό προσώπου σας φέρει την ένδειξη «ευρέος φάσματος», είναι ένα από αυτά που προστατεύουν από τις βλάβες της UVA και UVB ακτινοβολίας ενώ παράλληλα βοηθά στην αντιγήρανση.

SFP (Sun Protection Factor)

Το SPF και ο αριθμός δίπλα του είναι μια ένδειξη για το πόσο καλά το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από την ακτινοβολία UVB, δηλαδή πόσο προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα. Υποδεικνύει πόσο χρόνο χρειάζεται για ν’ αρχίσει να κοκκινίζει το μη μαυρισμένο δέρμα με το αντηλιακό σε σύγκριση με το πόσο χρόνο χρειάζεται για να αρχίσει να κοκκινίζει χωρίς αυτό π.χ. ας πούμε ότι χρειάστηκαν 300 δευτερόλεπτα για να καεί το δέρμα με αντηλιακό και 10 δευτερόλεπτα για να καεί χωρίς αυτό. Το 300 διαιρείται με το 10, το οποίο είναι 30. Το SPF είναι 30. Όπως είναι φανερό, το SPF ενός αντηλιακού είναι περισσότερο ένδειξη του πόσο καλά θα μπορούσατε να προστατευθείτε, παρά μια εγγύηση.

Για να πετύχετε πραγματικά την προστασία που υποδεικνύεται στην ετικέτα, πρέπει να βάλετε αρκετή ποσότητα αντηλιακού σε όλο το σώμα σας και να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες. Τέλος, φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας προτού το χρησιμοποιήσετε. Εάν έχει λήξει σημαίνει ότι μερικά από τα ενεργά συστατικά του θα έχουν διασπαστεί και δεν θα λειτουργήσει το ίδιο καλά. Μην ξεχνάτε, να το ανακινείτε πριν την εφαρμογή του, αν δεν είναι παχύρρευστη κρέμα.

Πολύ υψηλή προστασία

«Υψηλή» προστασία σημαίνει ότι έχει SPF από 30 έως 50. «Μέτρια» σημαίνει ότι έχει δείκτη προστασίας από 15 έως 25. «Χαμηλό» σημαίνει ότι ο δείκτης προστασίας του είναι μεταξύ 4 και 10.

Φυσικά ή Ορυκτά αντηλιακά φίλτρα

Τα φυσικά αντηλιακά φίλτρα περιέχουν ορυκτά οξείδια μετάλλων ως ενεργά συστατικά τους, τα οποία αντανακλούν και διασκορπίζουν τις ακτίνες UV και δεν τους επιτρέπουν να εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Σ’ όλα τα 100% ορυκτά αντηλιακά υπάρχει το διοξείδιο του τιτανίου που είναι ένα φυσικό ορυκτό φίλτρο. Τα οργανικά αντηλιακά προσφέρουν μία φυσική επιλογή για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Χημικά ή Οργανικά αντηλιακά φίλτρα

Τα χημικά φίλτρα περιέχουν οργανικές χημικές ουσίες ως ενεργά συστατικά τους, οι οποίες φιλτράρουν ή απορροφούν σαν σφουγγάρια την υπεριώδη ακτινοβολία για να την εμποδίσουν να φτάσει στο δέρμα. Τα οργανικά αντηλιακά φίλτρα είναι ανθεκτικά στο νερό και απορροφούνται γρήγορα.

Τα αντηλιακά προσώπου Mineral Radiance UV Defense SPF50 με χρώμα & Sheer Mineral UV Defense SPF50 χωρίς χρώμα περιέχουν :

  • 100% φυσικά φίλτρα και προσφέρουν ευρέως φάσματος προστασία
  • εκχύλισμα πλαγκτόν artemia salina, που ενδυναμώνει την άμυνα της επιδερμίδας μας ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και το θερμικό στρες ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τις πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο
  • μόνο το Mineral Radiance UV Defense SPF50 περιέχει διαφανή σφαιρίδια χρώματος που παρέχουν ομοιόμορφο φυσικό τόνο και λάμψη στο δέρμα μας

Το αντηλιακό προσώπου με φυσικά φίλτρα και χρώμα Mineral Radiance UV Defense SPF50 είναι ιδανική επιλογή αν αγαπάτε το no makeup-makeup στο πρόσωπό σας όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και των ευαίσθητων.

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου Sheer Mineral UV Defense SPF50 είναι λεπτόρρευστη, διάφανη με ματ υφή, απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει λευκά ίχνη. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος ακόμη και για ευαίσθητα ενώ συστήνεται η χρήση της μετά από δερματολογικές πράξεις.

Το Mineral Eye UV Defense SPF30 είναι ένα εξειδικευμένο αντηλιακό-πρότυπο για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής γύρω από τα μάτια. Περιέχει:

  • 100% φυσικά φίλτρα και ευρέως φάσματος προστασία
  • μικρομοριακό διοξείδιο του τιτανίου που δημιουργεί ένα προστατευτικό φραγμό στο δέρμα για προστασία από τις UVB/UVA ακτίνες
  • ceramides που θρέφουν και δίνουν ελαστικότητα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών
  • ενιαίες χρωστικές που προσφέρουν ομοιομορφία και φωτεινότητα

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου για την περιοχή των ματιών είναι λεπτόρρευστη με σταθερή σύνθεση που δεν «τρέχει» και δεν ερεθίζει τα μάτια. Είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για τα ευαίσθητα.

Όταν γνωρίζουμε τι σημαίνουν οι σημάνσεις πάνω στις συσκευασίες των αντηλιακών μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα για το δέρμα μας αντηλιακά !

SHARE