στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
FACE

Πώς θα μειώσετε τους πόρους του προσώπου σας -Τα 3 προϊόντα που θα σας βοηθήσουν


Θα πρέπει να ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο, αναφέροντας ότι: Δεν μπορείτε να «σβήσετε» ή να «εξαφανίσετε» τους πόρους της επιδερμίδας σας.

Μπορείτε να τους αγαπήσετε, να συμφιλιωθείτε μαζί σας ή να τους μισείτε, όμως οι πόροι είναι ένα δομικό στρώμα του δέρματος που θα είναι πάντα εκεί. 

Ωστόσο, αν θέλετε να μάθετε πώς να ελαχιστοποιήσετε τους πόρους, σας έχουμε λύσεις—απλώς διατηρήστε τις προσδοκίες σας ρεαλιστικές. Καμία μάσκα ή κρέμα δεν πρόκειται να «εξαφανίσει» τους πόρους σας ή να αφαιρέσει όλα τα μαύρα στίγματα -αυτά γίνονται μόνο στα παραμύθια.

Ουσιαστικά θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στο να αποφράξετε και να σφίξετε τους πόρους σας, κάτι που με τη σειρά του θα τους κάνει να φαίνονται λιγότεροι. Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και εγκεκριμένες συμβουλές από δερματολόγους για να απομακρύνετε τους ρύπους της επιδερμίδας και να κάνετε τους πόρους σας να είναι λιγότερο αισθητοί.

ΟΞΕΑ

Τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs), όπως το γλυκολικό οξύ, και τα βήτα υδροξυοξέα (BHAs), όπως το σαλικυλικό οξύ, είναι πολύτιμα συστατικά, αφού μπορούν να διεισδύσουν και να «καθαρίσουν» τους πόρους σας. «Τα AHA και τα BHA διαλύουν τις συνδέσεις μεταξύ των κυττάρων και της επιφάνειας του δέρματός σας, για να "ξεφράξουν" ουσιαστικά τους πόρους», λέει ο δερματολόγος Joshua Zeichner, M.D.

Vichy Liftactiv με Γλυκολικό Οξύ:

ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Η ρετινόλη όχι μόνο λειαίνει τις ρυτίδες και φωτίζει τα μαύρα στίγματα, αλλά δρα και σταματά την ακμή και συρρικνώνει τους πόρους. Η μαγεία της ρετινόλης προκύπτει από την ικανότητά της να αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματός σας ενώ ταυτόχρονα μειώνει την παραγωγή λιπαρότητας. Αυτό οδηγεί σε πιο λείο δέρμα, λιγότερα σπυράκια και μαύρα στίγματα και πιο στενούς πόρους.

Drunk Elephant, A-Passioni με Ρετινόλη:

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

«Ο ήλιος διασπά το κολλαγόνο του δέρματός σας, το οποίο είναι υπεύθυνο για να διατηρεί το πρόσωπό σας σφριγηλό και ελαστικό, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι πόροι σας» αναφέρει η Rachel Nazarian, M.D., δερματολόγος στο Schweiger Dermatology στη Νέα Υόρκη. Για να αποτρέψετε κάτι τέτοιο αρκεί να εφαρμόζετε ένα αντηλιακό με minimum δείκτη προστασίας 30SPF, κάθε πρωί.

La Roche Posay Anthelios:

SHARE