γυναίκα με κίτρινο τοπ
Φωτογραφία: Unsplash /Gian Cescon
FACE SUNSCREEN 30SPF

Αντηλιακά προσώπου με 30SPF που απορροφούνται άμεσα -Απλώνονται ομοιόμορφα, δεν «βαραίνουν» την επιδερμίδα


Το αντηλιακό είναι ίσως το πιο σημαντικό skincare προϊόν, το οποίο πρέπει ανεξαιρέτως να εφαρμόζουν όλοι, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, lifestyle.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο προϊόν να διαλέξετε, για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Με το καλοκαίρι να έχει έρθει νωρίτερα από ποτέ στη χώρα μας, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για όλα τα ερωτήματα που μπορούν να σας απασχολούν. 

Τι SPF πρέπει να φοράμε, πόσο πρέπει να εφαρμόζουμε και γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Ξεκινάμε από ένα βασικό στοιχείο, το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν που μπορούμε να κάνουμε για το δέρμα μας. Οι ακτίνες UVA του ήλιου λάμπουν με την ίδια περίπου ένταση όλο το χρόνο και έχουν τη δυνατότητα να δυεισδύουν από σύννεφα αλλά ακόμα και από τα παράθυρα του σπιτιού μας. Επιτίθενται σε ένα βαθύτερο στρώμα του δέρματός μας, οδηγώντας σε καταστάσεις που δεν είναι αρεστές - ρυτίδες, μαύρα στίγματα, κ.λπ. - ενώ μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά και εφαρμόζεται γενναιόδωρα και ομοιόμορφα, το αντηλιακό με SPF 30 έως 50 έχετε επαρκή προστασία από τις ακτίνες UV του ήλιου. Οτιδήποτε κάτω από 30SPF δεν είναι αρκετά ισχυρό, ενώ οτιδήποτε πάνω από 50SPF δημιουργεί σχεδόν μια ψευδή αίσθηση προστασίας με περιττά ενεργά συστατικά.

Με τον όρο "εφαρμόζεται γενναιόδωρα", εννοούμε ουσιαστικά να εφαρμόσετε όσο νομίζετε ότι είναι αρκετό και σας καλύπτει, ενώ είναι απαραίτητο να το ανανεώνετε ανά δύο ώρες. 

Δεδομένου ότι στη χώρα μας, το καλοκαίρι ήρθε νωρίτερα από ποτέ, σε περίπτωση που απολαμβάνετε το μπάνιο σας, φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε φορά μετά τη βουτιά στη θάλασσα, ενώ η πρώτη εφαρμογή να γίνεται τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έκθεση σας στον ήλιο.

Καπέλο και αντηλιακό προσφέρουν έξτρα προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μην αμελείτε να εφαρμόζετε αντηλιακό και σε μικρά παιδιά.

Στο κολάζ που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε αντηλιακά προσώπου με δείκτη προστασίας 30SPF. Πρόκειται για προϊόντα που δεν κολλάνε, είναι λεπτόρρευστα και απλώνονται ομοιόμορφα, ενώ δεν αφήνουν ίχνος λιπαρότητας.

Shiseido
Supergroup!
Caudalie
Korres
laouta shop
Frezyderm
SHARE