αντηλιακά
Φωτογραφία: Instagram/ @paola_cossentino
SUMMER SUNSCREEN

5 αντηλιακά με υπέροχο άρωμα που μυρίζουν καλοκαίρι -Πότε αντικαθιστούν την ενυδατική κρέμα


Αν ένα προϊόν είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, αυτό είναι το αντηλιακό.

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ακόμα και στην τσάντα μας το αντηλιακό και να το ανανεώνουμε, όταν χρειάζεται.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε αντηλιακά. Υπάρχουν διαφορετικές υφές αλλά και αρώματα. Αντηλιακά με χαμηλό δείκτη SPF αλλά και με υψηλό, που προστατεύουν στο μεγαλύτερο ποσοστό από την ηλιακή ακτινοβολία.

Σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε στο άρωμα. Ένα άρωμα που θυμίζει καλοκαίρι. Κάτι ανάμεσα σε καρύδα και θαλασσινό αλάτι, υπάρχουν κάποιες επιλογές στην αγορά που έχουν αυτό το ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό άρωμα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εφαρμόζουν αντηλιακό, ακόμη και ως ενυδατική και ο μόνος λόγος είναι το άρωμα τους. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό είναι σωστό.

Η ουσία και ο σκοπός του αντηλιακού είναι να δημιουργήσει ένα αμυντικό και προστατευτικό στρώμα στο δέρμα ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV και όχι να επαναφέρει την υγρασία στο δέρμα. Ορισμένα αντηλιακά αποτελούνται από φόρμουλες που περιέχουν πολλά αμυντικά και προστατευτικά μαλακτικά μέσα. Από την άλλη, ορισμένες μάρκες αντηλιακών δεν έχουν αυτά τα προστατευτικά μαλακτικά στις φόρμουλες και είναι πιο λεπτές. Εάν το αντηλιακό που χρησιμοποιείτε είναι πιο ελαφρύ και δεν έχει πολλά μαλακτικά μέσα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα, χωρίς ωστόσο να προσφέρει όλα τα οφέλη της.

Όταν αντικαθιστάτε την ενυδατική σας κρέμα με αντηλιακό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν εφαρμόζετε συγκεκριμένα αντηλιακά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας ή να το κοκκινίσουν και να προκαλέσουν εξάρσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τους ερεθισμούς ή τα εξανθήματα είναι να επιλέξετε αντηλιακό που φέρει την ένδειξη χωρίς λιπαρά, μη φαγεσωρογόνο ή χωρίς άρωμα, καθώς είναι πιο ασφαλή ιδιαίτερα για ευαίσθητα δέρματα.

Στο κολάζ που ακολουθεί, έχουμε προτάσεις αντηλιακών με άκρως καλοκαιρινό άρωμα, τα οποία θα πρέπει να αντισταθείτε να μην τα φοράτε όλη μέρα!

Lancaster, Sun Beauty Face Cream
Piz Buin Allergy
Carroten, Protect & Care Suncare Milk SPF 30
Shiseido Expert Sun Protector Lotion SPF 50+
Coppertone Tanning

SHARE