γυναίκα με κορμάκι και φούστα Zara
Bringing sexy back /Φωτογραφία: Zara
BODY BUTTER

6 body butters με φανταστικό άρωμα για τέλεια ενυδάτωση όλον τον χειμώνα


Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο.

Είναι αρκετοί οι λόγοι η ενυδάτωση στο πρόσωπο, στο σώμα και γενικότερα στο δέρμα μας είναι πολύ σημαντική. Ενυδατώνοντας το δέρμα ουσιαστικά το προστατεύουμε από τις καιρικές αλλαγές, ενώ το διατηρούμε απαλό και ελαστικό σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Με άλλα λόγια, η ενυδάτωση δεν είναι κάτι που μας αφορά μόνο όταν έχει ζέστη ή πολύ κρύο. Αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και οφείλουμε να την εξασφαλίζουμε σε πρόσωπο αλλά και σώμα, κάθε μήνα του χρόνου.

Πώς η απώλεια υγρασίας επηρεάζει τον φραγμό του δέρματος;

«Το δέρμα μας λειτουργεί ως ένα προστατευτικό φράγμα των υποκείμενων ιστών, προστατεύοντας τα εσωτερικά όργανα από μολύνσεις και ερεθισμούς» εξηγεί ο πιστοποιημένος δερματολόγος Corey L. Hartman, MD, Birmingham, με έδρα την Ατλάντα, στο Allure. «Η ξηρότητα και η διάσπαση του προστατευτικού φραγμού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της διαεπιδερμικής απώλειας νερού και συνεπώς σε καταστάσεις που σχετίζονται με ξηρό δέρμα και ερεθισμούς».

Αν αναζητάτε τον ιδανικό τρόπο να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το βούτυρο σώματος ή αλλιώς ένα body butter είναι η καλύτερη λύση. Πρόκειται ουσιαστικά για μία πιο ενισχυμένη εκδοχή της κρέμας σώματος και η ιδανική επιλογή για τους χειμερινούς μήνες που χρειαζόμαστε ένα επιπλέον hydration boost.

Kάθε τύπος δέρματος μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση μιας πιο βαριάς φόρμουλας, ιδιαίτερα τους μήνες που κάνει κρύο.

Στο κολλάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε αγαπημένα body butters που σας προτείνουμε να εντάξετε στην skincare ρουτίνα σας.

Moroccan Oil Body Butter
Brazilian Bum Bum Cream
Natura Sibdrica
Caudalie Vinotherapist
Kiehl's Creme de Corps
Fresh Line Grapefruit
SHARE