Γυναίκα κάνει απολέπιση στο μπράτσο της
Με υλικά που ήδη έχετε/ Φωτογραφία: Shutterstock
DIY BODY SCRUB

Body scrub- Συνταγές με φυσικά υλικά που θα αλλάξουν την όψη της επιδερμίδας σας


Είναι,άραγε, η απολέπιση απαραίτητο βήμα στην καθημερινή περιποίηση σώματος;

Το body scrub θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε «επιδόρπιο του δέρματος». Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το προϊόν καθαρισμού του σώματος, ωστόσο, συμβάλλει στη λαμπερή, υγιή όψη του δέρματος.

Με την βοήθεια του body scrub, οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν μπορεί να διεισδύσει στις βαθύτερες εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας. Επιπλέον, βοηθάει στο μαύρισμα: να το αποκτήσουμε αλλά και να το διατηρήσουμε.

Εκτός από τα προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε body scrub, με υλικά που έχουμε σπίτι μας και συγκεκριμένα στην κουζίνα μας.

Bασικό συστατικό οι κόκκοι: μαύρη ζάχαρη, σόδα ή και αλάτι είναι τρία από τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια, επιλέγουμε ένα ενυδατικό συστατικό: από το λάδι που έχουμε όλοι στην κουζίνα, μέχρι το λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο έλαιο.

Ένα body scrub το οποίο δρα και κατά της κυτταρίτιδας είναι αυτό που περιέχει καφέ. Ο καφές αποδεδειγμένα είναι ένα από τα συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε άμεσα από την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Χρειαζόμαστε 2 κουταλιές κατακάθι από ελληνικό καφέ ή γαλλικό καφέ και 1 κουταλιά από λάδι της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε τα συστατικά και δημιουργούμε μία πάστα, την οποία δουλεύουμε με κυκλικές κινήσεις στο σώμα μας, επιμένοντας στα σημεία που εμφανίζουμε κυτταρίτιδα.

Καθώς το καλοκαίρι είναι μία ανάσα μακριά, η ακόλουθη συνταγή είναι ιδανική, αφού τα αρώματά της φέρουν στο μυαλό αυτή την εποχή του χρόνου.

Θα χρειαστούμε 1 κούπα ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη, 1/2 κούπα λάδι καρύδας, 2-3 κουταλιές σούπας λάδι αμυγδάλου. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δημιουργούμε ένα ομοιογενές μείγμα. Το δουλεύουμε με ανοδικές κινήσεις στο σώμα μας και ύστερα ταμπονάρουμε και εφαρμόζουμε την ενυδατική μας.

SHARE