Καρολίν ντε Μαγκρέ
Μυστικά ομορφιάς και στιλ/ Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
FACE YOGA

Facial ασκήσεις με αντιγηραντικές δράσεις που θα αλλάξουν την όψη της επιδερμίδας σας


Με τις κατάλληλες facial ασκήσεις, η επιδερμίδα μας μπορεί να έχει άμεσο αποτέλεσμα σύσφιξης και ανόρθωσης.

Γνωρίζετε ότι στο πρόσωπο μας υπάρχουν 40+ μύες, τους οποίους είναι σημαντικό να γυμνάζουμε; Στο εξωτερικό, οι facial ασκήσεις είναι ευρέως γνωστές, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα και συστήνουν τις κατάλληλες. Μάλιστα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχουν άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να κάνουμε περίπου 2, 40λεπτα μαθήματα την εβδομάδα.

Σε αντίθεση με μια συνεδρία στο γυμναστήριο, τις συγκεκριμένες ασκήσεις μπορείτε να τις κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πολλοί επιλέγουν την ώρα της skincare ρουτίνας τους να χαλαρώνουν στο κρεβάτι και τον καναπέ τους. Κάθε κίνηση από τις ασκήσεις προσώπου πρέπει να επαναλαμβάνεται ιδανικά πάνω από δέκα φορές, και να γίνονται μέσα στην ημέρα δύο με τρία σετ.

Ενυδατικά προϊόντα, όπως μία κρέμα ή ένα λάδι προσώπου, μπορούν να βοηθήσουν στην «προπόνηση».

Ποιες είναι οι ασκήσεις προσώπου που μπορείτε να κάνετε;

Chin press-Πιέσεις στο πηγούνι

Το αντίδοτο για μια ζωή που δαπανάται κοιτάζοντας ηλεκτρονικές συσκευές, είναι αυτή η άσκηση, η οποία ξεμπλοκάρει τους μύες του λαιμού. Καθίστε όρθιοι, τοποθετήστε ένα δάχτυλο στο κέντρο του πηγουνιού σας και πιέστε το πίσω στο λαιμό. Επαναλάβετε τουλάχιστον δέκα φορές και κάνετε 2-3 σετ.
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το διπλοσάγονο - όπως συνηθίζουμε να το λέμε - ακολουθήστε τις κινήσεις που προτείνει η face yoga expert, Danielle Collins:

Face knuckling

Κάντε τα χέρια σας γροθιές και δουλέψτε τις αρθρώσεις του προσώπου σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις – μετακινώντας προς τα πάνω και προς τα έξω από το πηγούνι μέχρι τη γραμμή του σαγονιού. Συνεχίστε με μικρότερους κύκλους στην περιοχή των ματιών. Μία άσκηση που χαλαρώνει τους μύες και βοηθά στην ανόρθωση.
To video που ακολουθεί θα σας δείξει αναλυτικά τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε:

Face and brow whipping- Ασκήσεις προσώπου και φρυδιών

Η τέλεια άσκηση για ανύψωση και σύσφιξη. Τοποθετήστε τα δάχτυλα του δεξιού σας χεριού πάνω από το κέντρο του πηγουνιού και του στόματός σας για να κρατήσετε το δέρμα σταθερό και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού για να κουνήσετε σταθερά προς τα πάνω και προς τα έξω το αριστερό μάγουλο – δουλεύοντας προς τα πάνω και προς τα έξω από το πηγούνι, τις γωνίες του στόματός σας και την πλευρά της μύτης. Στη συνέχεια, επαναλάβετε την άσκηση στο δεξί σας μάγουλο, κρατώντας το δέρμα σφιχτά με το αριστερό σας χέρι.

H skincare expert, Abigail James δείχνει αναλυτικά αντιγηραντικές ασκήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δείτε άμεσο αποτέλεσμα σύσφιξης και ανόρθωσης στην επιδερμίδα σας:

SHARE