Έγκυος γυναίκα κρατά κρέμα
Φωτογραφία: Unsplash/ Kayla Maurais
ΡΑΓΑΔΕΣ

H beauty editor αποκαλύπτει το φυσικό προϊόν που την βοήθησε να απαλλαγεί από τις ραγάδες, 15 μήνες μετά τη γέννα


Το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, το πρώτο ραντεβού στον γυναικολόγο, o πρώτος χτύπος της καρδιάς, η προετοιμασία για την άφιξη, ο τοκετός, η πρώτη αγκαλιά.

Μητέρα: Ένας νέος, υπέροχος, γεμάτος εκπλήξεις ρόλος ξετυλίγεται μπροστά σου και είναι τόσα αυτά που πρέπει να διαχειριστείς. Το άγχος είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Όπως και οι αμφιβολίες για το αν θα ανταποκριθείς επαρκώς στον ρόλο.

Μέσα σε 9 μήνες το σώμα άλλαξε εντελώς.

Το στήθος μεγάλωσε, προετοιμάστηκε για το θηλασμό του μωρού, η λεκάνη άνοιξε, τα κιλά προστέθηκαν, σημάδια εμφανίστηκαν στην κοιλιά, στη λεκάνη, στους γοφούς.

Η δική μου περίπτωση είναι κάπως διαφορετική, καθώς όλα τα παραπάνω τα έζησα διπλά. Βλέπετε ως μητέρα διδύμων, είδα δύο σάκους, άκουσα δύο καρδιές και πήρα αρκετά κιλά. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ομολογήσω ότι για τα 28 κιλά-ναι 28 και κάτι γραμμάρια ακόμη-δεν οφείλεται η εγκυμοσύνη των διδύμων, αλλά και το ότι έτρωγα λίγο παραπάνω από αυτό που έπρεπε. Κατά συνέπεια, το δέρμα μου άνοιξε περισσότερο από ό,τι περίμενα και ιδιαίτερα η κοιλιά μου.

Ήδη από τον 8ο μήνα, παρότι καθημερινά ενυδάτωνα με έλαια και κρέμες την κοιλιά μου, έβλεπα τις ραγάδες να σχηματίζονται. Και ενώ ήμουν πιστή στη skincare ρουτίνα του σώματός μου, τα σημάδια είχαν χαράξει τη δική τους πορεία και ήταν αποφασισμένα να εξελιχθούν.

Μόλις 6 μήνες μετά τη γέννηση των διδύμων μου και αφού κατάφερα να χάσω και τα 28 κιλά-σε αυτό βοήθησε και ο θηλασμός, αλλά αυτά ίσως τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο-ήρθα αντιμέτωπη με τις ραγάδες, οι οποίες φαίνονταν αρκετά έντονα και με ενοχλούσαν αισθητικά.

Σαν beauty editor είχα στη διάθεσή μου αρκετά body creams, body butters, τα οποία ενυδάτωσαν την περιοχή, βοήθησαν στην αντιμετώπιση των σημαδιών, όμως δεν ήταν η ριζική λύση που εγώ αναζητούσα. 

Λίγους μήνες αργότερα και λόγω ενός καψίματος που έπαθα, ήρθε στα χέρια μου το βαλσαμέλαιο. Ήταν το έλαιο που με βοήθησε στην αντιμετώπιση του καψίματος αλλά και στη μείωση του σημαδιού που είχε προκύψει. 

Βλέποντας το σημάδι από το κάψιμο στο πόδι μου να υποχωρεί, αποφάσισα να εφαρμόσω βαλσαμέλαιο και στην κοιλιά μου, στις ραγάδες εγκυμοσύνης. Μετά από ένα μήνα καθημερινής εφαρμογής θα πρέπει να σας πω ότι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που μπορούσα να φανταστώ. Οι ραγάδες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ το δέρμα δείχνει ομοιόμορφο, λαμπερό και είναι σαφέστατα τρομερά ενυδατωμένο. 

Το βαλσαμέλαιο με βοήθησε να αντιμετωπίσω τόσο το σημάδι από το έγκαυμα, όσο και από την εγκυμοσύνη μου. Καθημερινά έβλεπα το δέρμα μου να βελτιώνεται και να γίνεται ομοιόμορφο και την κοιλιά μου να δείχνει όπως τη θυμάμαι, το 2018.

Το βαλσαμέλαιο πλέον έχει μία ξεχωριστή θέση στο boudoir μου και θα φροντίσω να υπάρχει πάντα διαθέσιμο. Είναι το δικό μου αγαπημένο φυσικό συστατικό και είναι πραγματικά πολύτιμο!

SHARE