Κρυοθεραπεία για θεραπεία επιδερμίδας
Photo: Instagram @ ellacervetto
ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Gadget για κρυοθεραπεία στο σπίτι -Ποια τα οφέλη στο δέρμα και γιατί να την επιλέξεις


Ανεξάρτητα από το αν η επιδερμίδα σας αντιδρά σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες, η κρυοθεραπεία μπορεί να είναι η λύση για ένα λαμπερό, υγιές, ελαστικό δέρμα.

Επιπλέον όσοι δεν αντέχουν να σηκώνονται από το κρεβάτι τους κάθε πρωί με ένα πρησμένο πρόσωπο, η παλιά μέθοδος της κρυοθεραπείας, για πολλούς γνωστή και ως παγοθεραπεία, είναι απαραίτητη για να προσφέρει διεγερτική αποτοξίνωση και λεμφική αποσυμφόρηση.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, αρκετοί αθλητές κάνουν λουτρά πάγου για να αναρρώσουν από το σωματικό στρες. Ο λόγος; Η σωματική κρυοθεραπεία βοηθά στην έναρξη υγιούς αποκατάστασης, προάγει την ανάκτηση των μυών, τον μεταβολικό ρυθμό και ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού.

Όλα τα παραπάνω ήταν η αρχή για τους λάτρεις της ομορφιάς να αρχίσουν να εφαρμόζουν πάγο στο πρόσωπο τους.

Η κρυοθεραπεία για το δέρμα βασίζεται στις ίδιες αρχές και μπορεί να γίνει από skin expert αλλά και στο σπίτι:

Η κρυοθεραπεία όταν εφαρμόζεται από δερματολόγο, περιλαμβάνει διαδικασίες που χρησιμοποιούν κατεψυγμένο αέριο -σίγουρα δεν είναι ασφαλές για χρήση στο σπίτι. Μια θεραπεία αρκεί για να δείτε άμεσα αποτελέσματα, λαμπερής, ενυδατωμένης επιδερμίδας.

Μία εναλλακτική είναι στο σπίτι με προϊόντα και gadget κρυοθεραπείας. Εφαρμόζονται στο δέρμα προϊόντα, τα οποία συνδυάζονται με μασάζ από παγωμένους κρυστάλλινους κυλίνδρους. Τα συγκεκριμένα gadget ομορφιάς έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα όσον αφορά την κρυοθεραπεία, λόγω της αποτελεσματικότητας τους.

Sephora Collection, Targeted Pores Kit
FOREO, UFO 2 Device for an Accelerated Mask Treatment (Various Shades)
Dr.Jart+ Cryo Rubber With Moisturizing Hyaluronic Acid
Harouls, Cryotherapy Wands
Catrice, Holiday Skin Cooling Facial Globe

Ποια είναι τα οφέλη της κρυοθεραπείας για το δέρμα;

Η μέθοδος πηγαίνει πίσω, στη δεκαετία του 1930 για την υποβοήθηση της ακμής. Στις μέρες μας, κάνει θαύματα όχι μόνο στη μείωση της ακμής, αλλά και κάθε είδους φλεγμονής, καθώς διεγείρει τη ροή του αίματος, την οξυγόνωση του δέρματος και τη λεμφική παροχέτευση.

Επιπλέον η κρυοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε πιο φωτεινή επιδερμίδα και να μειώσει ενεργά την εμφάνιση των πόρων. Αυτό συμβαίνει λόγω της αγγειοδιαστολής που προκαλεί, η οποία περιλαμβάνει τη «διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων για την αύξηση της ροής του αίματος.

Στην αρχή, η χαμηλή θερμοκρασία προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Όταν το δέρμα ζεσταίνεται ξανά, τα αγγεία διαστέλλονται, ενθαρρύνοντας την κυκλοφορία και προάγοντας τη λάμψη του δέρματος.

Οι συστάσεις των δερματολόγων είναι αν η χαμηλή θερμοκρασία αισθάνεστε ότι σας πονάει ή σας καίει το δέρμα, σταματήστε αμέσως. Επιπλέον αποφύγετε την θεραπεία κρυοθεραπείας για περισσότερο από πέντε λεπτά, το μέγιστο.

SHARE