Έκανες λέιζερ και εξακολουθείς να έχεις τρίχες; - Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα απαλλαγείς
Photo: instagram @angelcandices
HAIR REMOVAL

Έκανες λέιζερ και εξακολουθείς να έχεις τρίχες; -Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα απαλλαγείς


Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια μόνιμη θεραπεία

Τι γίνεται όμως όταν συμβαίνει εκ νέου ανάπτυξη της τρίχας; Εάν έχετε κάνει θεραπεία με λέιζερ και παρατηρείτε αναγέννηση της τρίχας, είναι λογικό να αισθάνεστε απογοήτευση. Άλλωστε αυτή είναι και η αιτία, που κάποιοι αμφιβάλλουν ότι η θεραπεία με λέιζερ είναι μία δραστική, μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης.  αρχίσετε να αμφιβάλλετε ότι η θεραπεία με λέιζερ είναι μια μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης.

Φωτογραφία: Shutterstock

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ

Το πιο βασικό που πρέπει να μάθετε, είναι ότι δεν μεγαλώνουν όλες οι τρίχες ταυτόχρονα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρία στάδια τριχοφυΐας. Όταν είναι στην ενεργό φάση, οι τρίχες λαμβάνουν παροχή αίματος και μεγαλώνουν. Υπάρχει το μεταβατικό στάδιο καταγόνου που διαρκεί περίπου 2-3 εβδομάδες και, τέλος, υπάρχει το στάδιο αδρανοποίησης όταν ο θύλακας της τρίχας είναι ανενεργός.

Η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί περνώντας τη θερμότητα κάτω από την τρίχα και μέσα στο θύλακα, διαταράσσοντας τον τρόπο λειτουργίας της και εμποδίζοντας τις τρίχες να αναπτυχθούν ξανά. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι τρίχες πρέπει να βρίσκονται στην ενεργό φάση για να λειτουργήσει η θεραπεία με λέιζερ.

Η εκ νέου ανάπτυξη της αποτρίχωσης με λέιζερ συνήθως οφείλεται σε τρίχες που ήταν στο στάδιο του καταγόνου τη στιγμή της θεραπείας. Γι' αυτό συνίσταται μια σειρά θεραπειών καθώς αυτό αυξάνει τον αριθμό των τριχών που στοχεύονται κατά τη διάρκεια της ενεργού φάσης.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται

Ο αριθμός των θεραπειών που απαιτούνται για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από την αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ουσιαστικά, κάθε τρίχα έχει το δικό της κύκλο ανάπτυξης. Συνήθως, απαιτούνται περίπου 8-10 θεραπείες, με απόσταση περίπου ενός μήνα μεταξύ τους, για να  συλλάβουν τη συντριπτική πλειονότητα των τριχών.

Αν και μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών, παρατηρήσετε εκ νέου ανάπτυξη, απαιτείται απλώς μια συμπληρωματική θεραπεία μία φορά κάθε έξι έως δώδεκα μήνες.

Τι να κάνετε αν παρατηρείτε ανάπτυξη και δεν μπορείτε να κάνετε λέιζερ

Αν έχετε μαυρίσει, είστε σε διακοπές ή γενικότερα δεν μπορείτε να κάνετε την προγραμματισμένη θεραπεία λέιζερ και έχετε τρίχες, ιδανικά κάνετε αποτρίχωση με κερί, για να κάνετε αποτρίχωση σε όποια σημεία χρειάζεται.

SHARE