Γυναίκα με καφέ παλτό
Φωτογραφία: Shutterstock
BACK TO NATURAL

Η νέα εποχή στην ομορφιά κάνει απόλυτο πρωταγωνιστή το natural look


Τι παράξενη εποχή διανύουμε!

Πριν μερικούς μήνες, αν μας έλεγαν ότι για την δική μας ασφάλεια θα πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι, να κυκλοφορούμε στους δρόμους με μάσκα και να περιορίζουμε τις συναντήσεις με τους δικούς μας ανθρώπους, θα νομίζαμε ότι μας περιγράφουν κάποια ταινία και μάλιστα επιστημονικής φαντασίας.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.

Στα χρόνια του Covid-19, λοιπόν, όλα αλλάζουν: από την οικονομία και τις σχέσεις των ανθρώπων, μέχρι τη βιομηχανία της μόδας αλλά και της ομορφιάς.

Τίποτα δεν μένει ίδιο.

Και σε αυτό το άρθρο, μαζί, θα μιλήσουμε για την επιτυχημένη-αν μη τι άλλο-βιομηχανία της ομορφιάς. Μία βιομηχανία που οικονομικά βρίσκεται στα ύψη και που εξελίσσεται συνεχώς, πηγαίνοντας προς το καλύτερο.

Τι αλλάζει στον αψεγάδιαστο κόσμο της ομορφιάς το 2020;

Το «αψεγάδιαστο» look το οποίο προκύπτει από μακιγιάζ, ενυδατώσεις, αισθητικές επεμβάσεις ακόμα και από φίλτρα των social media, ανήκει στο παρελθόν.

Ήδη από το 2018 βλέπουμε δειλά δειλά τη φυσική ομορφιά να κερδίζει έδαφος.

Τα έντονα «κοψίματα» στο πρόσωπο που μπήκαν στη ζωή μας για να αλλάξουν το σχήμα του, τα μακριά και ιδιαίτερα νύχια με τα περίτεχνα σχέδια, η υπερβολική βάση που κρύβει κάθε ατέλεια και μπορεί ακόμα και να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ανήκουν στο παρελθόν.

Κορυφαίοι οίκοι, Hermes, Louis Vuitton, Gucci, επιλέγουν τα μοντέλα τους να είναι εντελώς makeup free και να περπατούν στο catwalk για να (ανα)δείξουν τις δημιουργίες τους. Το μακιγιάζ έρχεται σε δεύτερη μοίρα και την πρώτη θέση λαμβάνει το λαμπερό, υγιές πρόσωπο.

Αυτό το πρόσωπο που έχει επιμεληθεί από τη γυναίκα σχολαστικά στο σπίτι της.

Η γυναίκα το 2020 καλείται να αγαπήσει τον εαυτό της, το σώμα, το πρόσωπο της. Καλείται να το καθαρίσει, να του εφαρμόσει την κρέμα, την αντηλιακή για να το προστατέψει από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και να το αφήσει ελεύθερο να αναπνεύσει.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να έχει λαμπερό, υγιές αποτέλεσμα.

Το 2020 είναι η χρονιά που το glam δίνει τη θέση του στο απλό, μίνιμαλ, υγιές στιλ ομορφιάς και το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς το λατρεύουμε και θέλουμε να το υιοθετήσουμε (τα πολλά φίλτρα μας κούρασαν…).

SHARE