Huda Kattan
Φωτογραφία: @huda
HUDA KATTAN

H beauty guru Huda Kattan μιλά ανοιχτά για την τριχόπτωση και πώς την αντιμετωπίζει


Η καθημερινή απώλεια μαλλιών είναι απολύτως φυσιολογική.

Ωστόσο όταν παρατηρούμε ότι χάνουμε πολλά μαλλιά, πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό και να αναζητήσουμε τους λόγος που συμβαίνει αυτό.

Τις περισσότερες φορές, η μικρή απώλεια μαλλιών αποτελεί απλώς ένα σημάδι ότι το σώμα μας μεγαλώνει και οι νέες, υγιείς τρίχες αντικαθιστούν τις παλιές. Στην πραγματικότητα, η απώλεια έως και 100 τριχών την ημέρα είναι απολύτως φυσιολογική.

Αν, όμως, ξαφνικά αρχίζουμε να χάνουμε περισσότερες τρίχες, η αλογοουρά είναι πιο λεπτή και υπάρχουν μικρά κενά στο τριχωτό της κεφαλής, τότε πρέπει να δράσουμε.

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες απώλειας μαλλιών στις γυναίκες. Κάποιες από αυτές είναι η κληρονομική τριχόπτωση (ανδρογενετική αλωπεκία), η λανθασμένη διατροφή που συνεπάγεται με απότομο χάσιμο βάρους, η έλλειψη βιταμινών κ.ά.

Για πολλές γυναίκες, είναι ταμπού να μοιραστούν το θέμα της τριχόπτωσης, ενώ ψάχνουν τρόπους να καμουφλάρουν την απώλεια των μαλλιών τους, η οποία σε πολλά σημεία μπορεί να είναι έντονη.

Το ίδιο ταμπού αισθανόταν και η διάσημη makeup guru Huda Kattan, η οποία πρόσφατα μοιράστηκε την δική της ιστορία, για το θέμα της τριχόπτωσης που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

«Άρχισα να παρατηρώ την τριχόπτωση στις αρχές τον Οκτώβριο του 2019. Προσπαθούσα διαρκώς να καλύψω το πρόβλημα που αντιμετώπιζα. Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές έβαζα σκιά ματιών στο τριχωτό της κεφαλής μου. Ήταν τρομακτικό να παραδεχτώ ότι έχανα τα μαλλιά μου. Το είχα υπό έλεγχο, προσαρμόζοντας τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μου, ώστε να είναι εξαιρετικά απαλή. Χρησιμοποιούσα ενυδατικούς ορούς φροντίδας για το τριχωτό της κεφαλής και ξέπλενα μέχρι και με εμφιαλωμένο νερό τα μαλλιά μου όταν ταξίδευα, επειδή δεν ήμουν σίγουρη για την ποιότητα του νερού. Τα μαλλιά μου είναι τόσο ευαίσθητα» ανέφερε η ίδια.

Η beauty guru πρόσθεσε: «Σήμερα, το πρόβλημα έρχεται ξανά να μου χτυπήσει την πόρτα -και μάλιστα σε μία σημαντική περίοδο της ζωής μου, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας προώθησης της νέας Mercury Retrograde Palette της Huda Beauty. Φορούσα μια βαριά, ψεύτικη αλογοουρά. Ο κομμωτής μου Dom Seeley, όταν μία ημέρα την αφαίρεσε, παρατήρησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου έναν φαλακρό κύκλο. Άρχιζε να τρομάζει, καθώς πίστευε ότι το προκάλεσε εκείνος. Ωστόσο, αυτή η απώλεια μαλλιών προήλθε από τα λανθασμένα hairstyles που επέλεγα όλα αυτά τα χρόνια -και όχι από τα δικά του χέρια».

«Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα της τριχόπτωσης που αντιμετωπίζω. Έπρεπε να αποκτήσω πειθαρχία και να παραμείνω πιστή στη ρουτίνα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής μου. To micro needling είναι μία από τις θεραπείες που με βοήθησε αρκετά και είδα αποτέλεσμα. Είδα τα μαλλιά μου να μεγαλώνουν ξανά. Παράλληλα, στο σπίτι εφάρμοζα όλα τα προϊόντα που μου σύστησαν οι γιατροί. Επιπλέον πρόσθεσα στη διατροφή μου συμπληρώματα διατροφής και είναι κάτι που νομίζω ότι θα κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το microneedling είναι μία θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει και στο θέμα της τριχόπτωσης. Το derma-roller που χρησιμοποιείται καλύπτεται από μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες όταν εφάπτονται στο δέρμα, εισχωρούν στις εσωτερικές στοιβάδες και προκαλούν μικροτραυματισμούς. Αυτοί οι "τραυματισμοί" είναι τόσο μικροί που δεν υπάρει πόνος, αιμορραγία ή ουλές. Στην πραγματικότητα, η μόνη φυσική αλλαγή στο δέρμα είναι ελάχιστη ερυθρότητα. Το δέρμα ανταποκρίνεται σε αυτούς τους μικροτραυματισμούς, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το microneedling μπορεί να βοηθήσει αλλά ακόμα και να αποτρέψει την τριχόπτωση. Όπως συμβαίνει στο δέρμα του προσώπου μας, έτσι και στο τριχωτό της κεφαλής υπάρχει απώλεια κολλαγόνου καθώς μεγαλώνουμε, με αποτέλεσμα να υπάρχει αργή ανάπτυξη των μαλλιών και τα θυλάκια των τριχών να αδρανοποιούνται.

Η Huda Kattan έχει υπό έλεγχο το θέμα της τριχόπτωσης, ακολουθώντας ουσιαστικά τις συμβουλές των ειδικών γιατρών, με συμπληρώματα διατροφής, θεραπεία microneedling και επιπλέον μένοντας πιστή στη ρουτίνα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής αλλά και στις προϊόντικές θεραπείες που της προτείνουν.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε το θέμα που σας απασχολεί και να ζητήσετε λύση από γιατρούς. Μένοντας πιστοί στη θεραπεία και ακολουθώντας τις οδηγίες είναι δεδομένο ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, ενώ, πολλές φορές -και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα- ίσως να υπάρξει και οριστική λύση στο πρόβλημά σας».

SHARE