Η συχνή φροντίδα των ποδιών κάνει το δέρμα βελούδινο
Photo:Shutterstock
HOME SPA

Sandals season: Τα μυστικά για βελούδινα και περιποιημένα άκρα (το πεντικιούρ δεν είναι αρκετό)


Οι συχνές επισκέψεις στο nail salon για πεντικιούρ και περιποίηση φτερνών, δεν είναι αρκετές.

Χρειάζεται να φροντίζουμε τα πόδια μας, μόνες, στο σπίτι, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. 

Απαιτείται ελάχιστος χρόνος και ελάχιστα εξαρτήματα για ένα σωστό home spa.

Ακολουθεί ένα οδηγός περιποίησης των ποδιών που αν το τηρήσετε δύο φορές την εβδομάδα, τα πόδια σας θα είναι πραγματικά βελούδινα.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών σας (αν το έχετε πολλές ημέρες)

Η αφαίρεση του βερνικιού νυχιών σας επιτρέπει να ελέγχετε τα νύχια και να αναζητάτε τυχόν προβλήματα, όπως η ονυχομυκητίαση (μύκητας των νυχιών) ή τα περιττά πιτσάκια. Σε περίπτωση που έχετε ημιμόνιμο βερνίκι, μην τρίψετε τα νύχια σας και τα βλάψετε, είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε μία nail expert και να της ζητήσετε να το αφαιρέσει.

Επίσης είναι σημαντικό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνετε στα νύχια σας ένα διάλειμμα από το βερνίκι νυχιών. Το να κρατάτε τα νύχια σας συνεχώς βαμμένα μπορεί να προκαλέσει τον αποχρωματισμό τους, συνήθως με κοκκινωπή ή κιτρινωπή απόχρωση. Εάν τα νύχια αλλάζουν χρώματα, αφήστε τα γυμνά για μερικές εβδομάδες, μέχρι να επιστρέψουν στην κανονική τους απόχρωση.

Βήμα 2: Μουλιάστε τα πόδια σας

Ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο για 15 έως 20 λεπτά θα σας χαλαρώσει και θα σας ανακουφίσει. Μπορείτε να προσθέσετε λάδια αρωματοθεραπείας, χωρίς να είναι υποχρεωτικό. Το ποδόλουτρο ή αλλιώς το μούλιασμα των ποδιών θα χαλαρώσει τα ξηρά σημεία και θα μαλακώσει τα σκληρά μέρη του δέρματος, τα οποία συνήθως προκαλούνται από τα τακούνια.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό. Αυτό μπορεί να αναγκάσει το δέρμα να στεγνώσει, καθώς το νερό εξατμίζεται γρήγορα και αντλεί υγρασία από το στρώμα κερατοειδούς (το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα των κυττάρων της επιδερμίδας).

Βήμα 3: Περιποιηθείτε τις φτέρνες σας

Είναι το πιο σημαντικό βήμα, στην περιποίηση των άκρων. Οι φτέρνες απαιτούν συχνή περιποίηση. Το τρίψιμο με ελαφρόπετρα ή ράσπα, τις μαλακώνει άμεσα και τις κάνει βελούδινες. Προσοχή, καθώς τα πόδια είναι μουλιασμένα, είναι σημαντικό να μην υπερβάλετε με το τρίψιμο και προκληθούν ερεθισμοί. Χρειάζεται ελάχιστο, επιφανειακό τρίψιμο και συχνός έλεγχος αν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καθώς τα mules είναι το απόλυτο fashion trend της εποχής, ενώ σε λίγο θα ξεκινήσουμε να φοράμε σε καθημερινή βάση σανδάλια, η περιποίηση των φτερνών είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Βήμα 4: Ενυδάτωση

Για να ολοκληρώσετε τη θεραπεία σπα ποδιών, εφαρμόστε ένα μαλακτικό ενυδατικό. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε πιο απαλά, καλά ενυδατωμένα δέρματα και πόδια.

Θα πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ στα πόδια σας καθώς εφαρμόζετε τη λοσιόν.

Αφού εφαρμόσετε λοσιόν, μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες ή να τυλίξετε τα πόδια σας σε πλαστική μεμβράνη για μία ή δύο ώρες. Γνωστή ως αποφρακτική θεραπεία, εξασφαλίζει καλύτερη απορρόφηση της λοσιόν - ένα μεγάλο πλεονέκτημα εάν έχετε ξηρά πόδια.

SHARE