γυναίκα με ροζ κραγιόν
Φωτογραφία: Instagram/@camillepidoux
LIP LINER

Μολύβι χειλιών -Η απόχρωση που πάει με όλα και θα αναβαθμίσει το κραγιόν σου


Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες φορές εφαρμόζετε το κραγιόν σας, στα χείλη σας, μέσα στην ημέρα;

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι, αν ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο βήμα, μπορείτε να κάνετε skip τις συνεχείς στρώσεις κραγιόν;

Πιθανότατα έχετε δει celebrities αλλά και influencers, με μοναδικό χρώμα χειλιών. Βασικό χαρακτηριστικό η 3D όψη τους, τα χείλη δείχνουν σα να έχουν τρεις διαστάσεις. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε και εσείς να πετύχετε, αρκεί να έχετε ένα βασικό προϊόν: το lip liner ή αλλιώς το μολύβι χειλιών.

Σε αυτό το άρθρο δε θα εστιάσουμε στην αναγκαιότητα του μολυβιού χειλιών αλλά κυρίως στην πασπαρτού απόχρωση που πρέπει να επιλέξετε. Ο λόγος φυσικά για το καφέ μολύβι χειλιών. 

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, καταλήγουμε στο ότι η ιστορία του καφέ μολυβιού χειλιών χρονολογείται από την εποχή που δεν ήταν όλα τα καλλυντικά κατάλληλα για κάθε τόνο δέρματος. Ωστόσο το καφέ μολύβι χειλιών έκανε για όλους.

Και αυτό εξηγείται: Σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους, δημιουργεί ευκρίνεια γύρω από το στόμα αρκεί να το σβήσετε στο εσωτερικό των χειλιών και να δείχνει ως θολή σκιά. Σε βαθύτερους τόνους δέρματος, ισχύει το ίδιο, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να εξισορροπήσει το ανομοιόμορφο χρώμα των χειλιών γεμίζοντας ουσιαστικά ολόκληρο το εσωτερικό των χειλιών σας. 

Με άλλα λόγια, είναι ένα πασπαρτού προϊόν που λειτουργεί για όλους.

Προσωπικά, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ καφέ lip liner πριν από από ένα χρόνο και θα πρέπει να αποκαλύψω ότι η Chiara Ferragni, ήταν η influencer που με έπεισε να το εφαρμόσω. 

Ενώ αρχικά ήμουν σίγουρη ότι θα το χρησιμοποιούσα με ουδέτερα κραγιόν, με τον καιρό είδα ότι το χρησιμοποιούσα σα βάση ακόμα και όταν επέλεγα κόκκινο κραγιόν. Σκεφτείτε το σαν primer. Ανάλογα τον τόνο κραγιόν, είτε μένω στο περίγραμμα, είτε το σβήνω στο εσωτερικό και δημιουργώ ombre αποτέλεσμα - ιδανική επιλογή, αν λατρεύετε τα lip gloss -, ενώ μπορεί να το εφαρμόσω και σε όλη την επιφάνεια των χειλιών και από πάνω να εφαρμόσω το κραγιόν της επιλογής. 

Πολλές φορές το καφέ μολύβι σε συνδυασμό με το κραγιόν που έχω επιλέξει, μου δίνουν μία μοναδική απόχρωση στα χείλη, η οποία μένει ανεξίτηλη για ώρες - εξίσου σημαντική λεπτομέρεια.

Αγαπημένο lip liner,  Lip Pencil in Whirl by MAC Cosmetics:

Ποιος μπορεί. να αντισταθεί σε ένα φυσικό lip liner της Charlotte Tilbury;

Αγαπημένα, τρομερά εύχρηστα, λειτουργούν και ως κραγιόν, τα lip liner της Clinique:

SHARE