Ποιο κόκκινο βερνίκι νυχιών να επιλέξεις
Φωτογραφία: AP Images
RED NAILS

Κόκκινο βερνίκι νυχιών: Ποια είναι η κατάλληλη απόχρωση σύμφωνα με τον τόνο της επιδερμίδας σας


Νιώθετε και εσείς κάπως χαμένοι, όταν ζητάτε από τη nail artist, να σας δείξει τι επιλογές έχετε σε βερνίκια;

Το μεγάλο χάος, συμβαίνει όταν δεν έχετε αποφασίσει καν τι χρώμα να κάνετε, ενώ το μικρότερο είναι όταν ψάχνετε τον τόνο, σε μία συγκεκριμένη απόχρωση.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε στο πιο femme fatale βερνίκι. Το βερνίκι που αγαπούν οι περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από στιλ, ηλικία, προσωπικότητα. Το κόκκινο βερνίκι ήταν, είναι και θα παραμείνει η πιο classic, classy αλλά και μοντέρνα επιλογή στο μανικιούρ και το πεντικιούρ.

Το ερώτημα είναι ποιο κόκκινο να επιλέξει κανείς. Το ανοιχτό πορτοκαλοκόκκινο, το κλασικό πορφυρό ή το σκούρο, που θυμίζει το χρώμα του κρασιού;

Συνεχίστε την ανάγνωση και ανακαλύψτε ποιο ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας. Ίσως να είναι ένα βοήθημα, στο επόμενο μανικιούρ, να καταλήξετε πιο γρήγορα, στην ιδανική, για εσάς επιλογή.

Το ιδανικό κόκκινο βερνίκι νυχιών για ψυχρούς τόνους επιδερμίδας

Εάν έχετε ψυχρούς τόνους, τότε μπορεί να επιλέξετε τα κόκκινα βερνίκια νυχιών που έχουν στη βάση τους, το μπλε. Με άλλα λόγια, οι σκούρες αποχρώσεις είναι ιδανικές, αποχρώσεις που θυμίζουν berries, αλλά και αυτές που τείνουν προς το καφέ. Επιπλέον δοκιμάστε ένα δαμασκηνί κόκκινο που αποπνέει κομψότητα και σίγουρα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Το καλύτερο κόκκινο βερνίκι νυχιών για ζεστούς τόνους επιδερμίδας 

Οι ζεστοί τόνοι δέρματος επωφελούνται από αποχρώσεις με βάση το πορτοκαλί και το κόκκινο κεραμιδί. Τα φλογερά κόκκινα ζωντανεύουν σε ζεστούς τόνους δέρματος, καθώς επίσης και το πορτοκαλοκόκκινο βερνίκι. Αν θέλετε κάτι λίγο πιο διακριτικό, το κεραμιδί που είναι κάπως πιο μουντό, είναι ιδανικό.

Το καλύτερο κόκκινο βερνίκι νυχιών για ουδέτερους τόνους επιδερμίδας 

Εάν έχετε ουδέτερο τόνο δέρματος, μπορείτε να πειραμαριστείτε με όλες τις επιλογές σε κόκκινο βερνίκι νυχιών. Επιλέξτε το κλασικό, πορφυρό κόκκινο, αλλά και όποια άλλη απόχρωση σας ταιριάζει, ανάλογα με τη διάθεση σας.

Το βέβαιο είναι πως όποια κόκκινη απόχρωση κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Αλλωστε η «θεωρία των κόκκινων νυχιών» εξακολουθεί να είναι δημοφιλής στα social media. Επινοήθηκε από την εμπειρογνώμονα δημοσίων σχέσεων Robyn DelMonte (@girlbosstown) και υποστηρίζει ότι οι άνδρες τείνουν να σχολιάζουν θετικά τα κόκκινα νύχια - αλλά όχι απαραίτητα γιατί η απόχρωση υποδηλώνει ρομαντισμό. Μάλλον επειδή τους θυμίζει τη μαμά τους που τους φρόντιζε όταν ήταν μικροί.

Σύμφωνα, επίσης, με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, το κόκκινο χρώμα κάνει τους άνδρες να αισθάνονται πιο ερωτευμένοι με τις γυναίκες. Η μελέτη τους, με τίτλο «Romantic Red: Red Enhances Men’s Attraction to Women», δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι συγγραφείς σημείωσαν ότι σε σύγκριση με άλλα χρώματα, το κόκκινο κάνει τους άνδρες να βλέπουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές και πιο επιθυμητές σεξουαλικά.

SHARE