γυναίκα με καθαρό δέρμα
Φωτογραφία: Instagram /@carmensta.cruz
EYE CREAM

Το συστατικό περιποίησης δέρματος που καταπολεμά το πόδι της χήνας αλλά και τους μαύρους κύκλους


Στο κομμάτι της περιποίησης προσώπου, η ρετινόλη είναι ένα από τα βασικά συστατικά για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης.

Επομένως μήπως η ιδανική κρέμα ματιών για εσάς πρέπει να περιέχει ρετινόλη;

Η ρετινόλη στις κρέμες ματιών βοηθάει στην ενίσχυση λάμψης, στη σύσφιξη και στη λείανση της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

Αποδεδειγμένα, η περιοχή των ματιών - καθώς επίσης και του λαιμού -, είναι από τις πρώτες που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, γι' αυτό η ρετινόλη ίσως είναι ευεργετική, καθώς αυξάνει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, ενώ ενθαρρύνει τη σύνθεση κολλαγόνου.

Η σπουδαιότητα της ρετινόλης στηρίζεται στο ότι μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν κάθε σημάδι πρόωρης γήρανσης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, της χαλάρωσης του δέρματος και της υπερμελάγχρωσης που συμβάλλει στους μαύρους κύκλους.

Η υπερμελάχρωση σημαίνει ότι σημεία ή περιοχές του δέρματος αποκτούν πιο σκούρο τόνο από τον φυσικό σας, λόγω της υπερβολικής παραγωγής μελανίνης.

Ωστόσο επειδή το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια τείνει να είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη ρουτίνα περιποίησης και ιδιαίτερα όταν εφαρμόζουμε δραστικά συστατικά, όπως η ρετινόλη.

Τι σημαίνει ευαίσθητο, λεπτό δέρμα; Τα προϊόντα που εφαρμόζονται εκεί ενδεχομένως να έχουν πιο έντονο αποτέλεσμα, ενώ προκαλούν περισσότερο ερεθισμό.

Είναι σημαντικό για την περιποίηση των ματιών, να επιλέγουμε εξειδικευμένα προϊόντα για τη συγκεκριμένη, ευαίσθητη περιοχή. Ανακαλύπτοντας τις ανάγκες, επιλέγουμε την ιδανική κρέμα ματιών και πάντα τη δοκιμάζουμε, δίνοντας χρόνο στο προϊόν, να δείξει την αποτελεσματικότητα του.

Στο κολάζ που ακολουθεί, έχουμε κάποιες προτάσεις που αφορούν το κομμάτι περιποίησης ματιών:

Glow Recipe Avocado Melt Retinol Eye Cream
Murad Retinol Youth Renewal Eye Serum
Nip+Fab Retinol Eye Treatment
La Roche-Posay Redermic R Anti-Aging Retinol Eye Cream
Beauty Pie Super Retinol Eye Cream
pixi Retinol Eye Cream
SHARE