μάτια
Φωτογραφία: Instagram/ @annarvitiello
ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Τέλος οι μαύροι κύκλοι -Οι κρέμες ματιών που υπόσχονται φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα


Τα λαμπερά, ξεκούραστα μάτια είναι ένα χαρακτηριστικό που αναζητούσαμε και κατά το lockdown, δεδομένου ότι, στα zoom meetings όλοι εστιάζαμε στην περιοχή των ματιών.

Και το βασικό μυστικό για ξεκούραστο βλέμμα δεν στηρίζεται τόσο στο μακιγιάζ, αλλά στην περιποίηση. Όσο καλύτερη είναι η κρέμα ματιών, τόσο λιγότερο είναι ορατοί οι μαύροι κύκλοι, τόσο περισσότερο φωτεινό είναι το βλέμμα και τόσο καλύτερη είναι πρόληψη κατά των ρυτίδων.

Είναι πολλά τα κριτήρια που πρέπει να αξιολογήσουμε για να επιλέξουμε την κατάλληλη κρέμα ματιών. Πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι να βάλουμε σε σειρά τις προτεραιότητες και να σκεφτούμε τι αποτέλεσμα θέλουμε από τη χρήση μίας κρέμας ματιών

Αναζητούμε απλή ενυδάτωση της περιοχής, σύσφιξη, αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων ή μήπως έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω;

Σε κάθε περίπτωση μία κρέμα ματιών με ενισχυμένη φόρμουλα είναι απαραίτητη.

«Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι πάντοτε από τις πρώτες που εμφανίζει ορατά σημάδια γήρανσης» αναφέρει η δερματολόγος Δρ Stefanie Williams.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, το δέρμα είναι αρκετά λεπτό και πρέπει να φροντίζεται σωστά. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα είναι λεπτό και δεν διαθέτει την υποστήριξη του υποκείμενου λίπους. Με άλλα λόγια το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν έχει σμηγματογόνους αδένες κάτι που το καθιστά πολύ ευάλωτο στην ξηρότητα και χαλάρωση

Συνοψίζοντας λοιπόν, η εύρεση της καλύτερης κρέμας ματιών είναι στην πραγματικότητα ακόμη πιο σημαντική από ό,τι έχουμε φανταστεί.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθούμε και στον τρόπο εφαρμογής του συγκεκριμένου προϊόντος. Είναι σημαντικό να μην τραβάμε το δέρμα γύρω από τα μάτια, αλλά να κάνουμε ταμποναριστές, απαλές πιέσεις. Αρκεί μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού και συνίσταται να αποφεύγουμε το άνω βλέφαρο, αλλά να μην ξεχνάμε την περιοχή πάνω από το οστό του φρυδιού.

Επιπλέον, η εφαρμογή κρέμας θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας -όχι το πρώτο.

Extra Tip: Ο πιο δυνατός συνδυασμός σε κρέμα ματιών είναι η χρήση ενός αντιοξειδωτικού προϊόντος το πρωί, για την άμυνα ενάντια στους επιθετικούς παράγοντες της ημέρας, όπως ο ήλιος και η ρύπανση, και ένα προϊόν που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου το βράδυ.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί θα δείτε κάποιες από τις κρέμες ματιών που έχουμε ξεχωρίσει:

 Glamglow BrightEyes Illuminating Anti-Fatigue Eye Cream
La Praire Skin Caviar Luxe Eye Cream
 Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff 
Lancôme Génifique Advanced Yeux Light Pearl Eye & Lash Concentrate
Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Eye Cream 
Biotherm Blue Therapy Eye Cream




SHARE