γυναίκα με καθαρό δέρμα
Φωτογραφία: Instagram@camillepidoux
CERAMIDES

Κρέμες με κεραμίδια που δρουν κατά της ξηρής επιδερμίδας -Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Δεν υπήρχε καλύτερη εποχή, να κάνουμε άρθρο για τα κεραμίδια, από αυτή.

Δεδομένου ότι αυτή την εβδομάδα, αναμένουμε τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στο νομό Αττικής, είναι σημαντικό να αναφερθούμε σε συστατικά, που σφραγίζουν την υγρασία στην επιδερμίδα.

Τα κεραμίδια, είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά για τη διατήρηση του φραγμού του δέρματος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ξεσπάσματα και να μη χάνεται η λαμπερή όψη, για οποιοδήποτε λόγο.

Το συγκεκριμένο συστατικό έχει απασχολήσει τρομερά τα social media, το τελευταίο διάστημα και φυσικά υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό.

Ενώ υπάρχουν δεκάδες απαραίτητα κεραμίδια, μόλις τρία τραβούν όλη την προσοχή. Ποια είναι αυτά; Είναι τα κεραμίδια που σχετίζονται περισσότερο με τη βελτίωση του ξηρού δέρματος είναι τα κεραμίδια 1, 3 και 6-II (γνωστά και ως Ceramide AP)

Τα κεραμίδια στον ορό ή την ενυδατική σας κρέμα ενώνονται για να σχηματίσουν ουσιαστικά ένα προστατευτικό φράγμα μεταξύ των κυττάρων του δέρματος, που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από βακτήρια, αλλεργιογόνα και τραύματα, διατηρώντας παράλληλα τα επίπεδα υγρασίας - εξηγεί η @DrSomaskin ή αλλιώς η δερματολόγος Christina Psomadakis.

Η τοπική εφαρμογή κεραμιδίων, μέσω skincare προϊόντων μπορεί να έχει σοβαρά οφέλη για το δέρμα.

Πώς τα κεραμίδια ωφελούν το δέρμα;

Τα κεραμίδια υπάρχουν φυσικά στο δέρμα μας, όμως πώς διατηρούν τον φραγμό του δέρματος σας υγιήq

Η δερματολόγος Christina Psomadakis εξηγεί: 

"Τα κεραμίδια βοηθούν στη μείωση της επιδερμικής απώλειας νερού. Έτσι βοηθούν στη σφράγιση της υγρασίας για να αποτρέψουν τη διαφυγή και το στέγνωμα του δέρματος. Ως μέρος του ρόλου τους στη λειτουργία του δερματικού φραγμού, τα κεραμίδια προστατεύουν το δέρμα από βλάβες και φλεγμονές και έχουν ορισμένες αντιμικροβιακές ιδιότητες." 

Αν το παρακάνατε με τα απολεπιστικά οξέα ένα καταπραϋντικό προϊόν πλούσιο σε κεραμίδια μπορεί να είναι σωτήριο για κάθε ερεθισμό ή κοκκινίλα.

Επιπλέον λειτουργούν καλά σε οποιοδήποτε συνδυασμό περιποίησης.

La Roche Posay, Toleriane Sensitive
CeraVe Moisturising Cream Ενυδατική Κρέμα Προσώπου και Σώματος με Ceramides και Υαλουρονικό Οξύ
Dr.Jart+ Ceramidin Cream

"Επειδή βρίσκονται φυσικά στο δέρμα, δεν ερεθίζουν και είναι συστατικά παγκοσμίως ανεκτά. Βοηθώντας στη διατήρηση της ενυδάτωσης, το δέρμα σας διατηρεί επίσης μια παχουλή νεανική και λιγότερο γερασμένη όψη", προσθέτει η Dr Psomadakis.

"Τα κεραμίδια είναι απίστευτα ωφέλιμα για όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις. Οι ξηροδερμικές παθήσεις όπως το έκζεμα συνδέονται με μειωμένα κεραμίδια, επομένως η αναπλήρωση των φυσικών σας αποθεμάτων με προϊόντα που περιέχουν κεραμίδια μπορεί να είναι πολύ επανορθωτική. Αυτό ισχύει για οποιονδήποτε έχει κατεστραμμένο δερματικό φραγμό, είτε προσωρινό ή ως μέρος μιας χρόνιας πάθησης”, αναφέρει η γιατρός, Dr Psomadakis.

“Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια μαζί με ισχυρά ενεργά συστατικά για να μειώσετε τη σκληρή τους δράση και να μειώσετε τον ερεθισμό, όπως μαζί με οξέα ή ρετινόλες”, αναφέρει η Dr Psomadakis.

“Τα κεραμίδια μπορούν να συνεργαστούν με άλλα λιπίδια όπως λιπαρά οξέα και χοληστερόλες για να αυξήσουν την ενυδάτωση του δέρματος ή άλλα ενυδατικά ή καταπραϋντικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ”.

Σε αντίθεση με άλλα συστατικά που πρωταγωνιστούν στις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας, τα κεραμίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά ή όποτε το δέρμα σας τα χρειάζεται δε χρειάζεται να διακόπτετε τη χρήση τους.

Πηγή: Cosmopolitan, Dr Christina Psomadakis 

SHARE