Η Χάιλι Μπίμπερ
Tips για τη λιπαρή επιδερμίδα/ Φωτογραφία: @haileybieber
SKIN OIL

Λάμψη εκ των έσω: Αυτά είναι τα λάδια προσώπου που αφήνουν την επιδερμίδα λαμπερή και βελούδινη


Τα λάδια προσώπου έχουν επιστρέψει δυναμικά στο κομμάτι της περιποίησης, ακόμα και οι λάτρεις των super matte skincare προϊόντων, ενδίδουν στην απαλότητα και τη λάμψη των συγκεκριμένων προϊόντων.

Αν πάμε πίσω μερικά χρόνια, θα διαβάσουμε άρθρα διάσημων skin expert, να αποθαρρύνουν τη χρήση προϊόντων που περιέχουν λάδια. Οι επισημάνσεις τους ήταν τα προϊόντα που εφαρμόζονται να είναι κρέμες χωρίς λάδι, προϊόντα SPF χωρίς λάδι, ουσιαστικά ό,τι αφορά το κομμάτι περιποίησης προσώπου, να μην περιέχει λάδι. 

Το 2023, αυτή η κατεύθυνση έχει αλλάξει εντελώς. Οι προτάσεις, οι ιδέες, τα tips και οι συμβουλές στον χώρο της ομορφιάς και ευεξίας αλλάζουν συνεχώς και αυτό συμβαίνει λόγω των συχνών νέων μελετών που δίνουν εκπληκτικά ευρήματα.

Αξίζει να αναφερθούμε σε μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) και σημειώνει ότι τα λάδια προσώπου με υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών μπορούν να ωφελήσουν τον φραγμό του δέρματος και τη συνολική υγεία του δέρματος. Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, τα λάδια προσώπου μπορούν να έχουν πολλά οφέλη για την επιδερμίδα. 

Από τη δημιουργία ενός υγιούς φραγμού του δέρματος, μέχρι τη δημιουργία μιας λαμπερής επιδερμίδας η επιλογή του κατάλληλου λαδιού προσώπου που ταιριάζει στις επιθυμίες και τις ανάγκες της επιδερμίδας, είναι το κλειδί για να αποκομίσετε κάθε όφελος.

Μετά από πολλές δοκιμές αλλά και έρευνα σε reviews, στο κολάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε τα καλύτερα λάδια προσώπου.

Ps: Να αναφέρω ότι ως beauty editor και λάτρης του skincare, το λάδι προσώπου είναι το No1 αγαπημένο μου προϊόν, το οποίο ολοκληρώνει κάθε βράδυ τη ρουτίνα μου. Βάζοντας την προσωπική  μου άποψη λοιπόν, παρακάτω σας έχω κάποιες εξαίρετες προτάσεις.

Youth to the People Superberry Hydrate + Glow Dream Oil
Aesop Fabulous Face Oil
Kiehl's Midnight Recovery Concentrate Moisturizing Face Oil
Burt's Bees Facial Oil with Rosehip Seed Extract
Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Facial Oil
Korres Santorini Grape
SHARE