Οι τονισμένες βλεφαρίδες είναι το χαρακτηριστικό που δε λείπει από κανένα μακιγιάζ.
Street Style/Photo:Shutterstock
ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Αντίο lash extension: Ήρθε το lash lift που ανυψώνει τις βλεφαρίδες -Φυσικό αποτέλεσμα


Bλεφαρίδες: ένα σημείο του προσώπου που κάθε γυναίκα θέλει να τονίζει, ακόμα κι αν επιλέγει ένα εντελώς φυσικό look.

Οταν πριν μερικά χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους τεχνικές που «απάλλασσαν» τις γυναίκες από το καθημερινό βάψιμο των βλεφαρίδων, δεν άργησαν να γίνουν δημοφιλείς και να αποκτήσουν φανατικές φίλες.

Οι λόγοι ήταν πολλοί.

Δεν είναι μόνο η εφαρμογή μασκαράς, με τον σωστό τρόπο στις ρίζες -και όχι στις άκρες για να μην είναι κολλημένες-, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και με το ντεμακιγιάζ για να μη χάσουμε ούτε μία βλεφαρίδα.

Μπορεί οι αδιάβροχες βλεφαρίδες να χαρίζουν τονισμένες βλεφαρίδες καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και μετά από ιδρώτα ή και δάκρυα, τι γίνεται, όμως, με το ντεμακιγιάζ;

Πόση ώρα πρέπει να είμαστε προσεκτικές με το βαμβάκι και το γαλάκτωμα, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις για να βγάλουμε και το παραμικρό ίχνος μάσκαρα;

Shutterstock

Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν ήμουν οπαδός του lash extension, της επιμήκυνσης των βλεφαρίδων δηλαδή, είναι γεγονός ότι έχει αγαπηθεί από αρκετές γυναίκες, χωρίς, ωστόσο, να τις έχει απαλλάξει ιδιαίτερα από το προϊόν που λέγεται μάσκαρα.

Όσο μακριές και αν είναι οι βλεφαρίδες, χρειάζονται έστω και ελάχιστη μάσκαρα.

Τι γίνεται όμως με το lash lift; Ποια είναι η τεχνική που ακμάζει στην Αμερική και πολλές γυναίκες την προτιμούν από το lash extension;

Το lash lift, (το οποίο συναντάται και ως περμανάντ βλεφαρίδων στη χώρα μας) ουσιαστικά ανυψώνει τις φυσικές βλεφαρίδες. Όπως αναφέρουν κορυφαίοι makeup artists, η συγκεκριμένη τεχνική επιβαρύνει πολύ λιγότερο τις βλεφαρίδες από τα extensions και πρέπει να προσθέσουμε ότι κοστίζει και λιγότερο.

Από τη στιγμή που θα κάνετε lash lift,-ακόμα και όταν θα κοιμάστε-, οι βλεφαρίδες θα έχουν τη σωστή κλίση, κάτι που τις κάνει να δείχνουν πιο έντονες, αφού πέφτουν πάνω στο κινητό βλέφαρο και φαίνεται (λόγω της επιφάνειας του δέρματος) πιο έντονο το μαύρο χρώμα τους.

Άρα δε χρειάζεται η καθημερινή εφαρμογή μάσκαρα, ούτε προσπάθεια να βαφτούν οι ρίζες. Αρκεί ελάχιστη στις γυρισμένες άκρες για να δείχνουν τα μάτια πιο τονισμένα και εντυπωσιακά.

Τι θα λέγατε λοιπόν για μία μίνι περμανάντ για τις βλεφαρίδες σας;

SHARE