μοντέλα
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
GENDER FREE PERFUME

6 gender-free αρώματα που μένουν αναλλοίωτα για ώρες στο δέρμα -Απλά υπέροχα


Ένα άρωμα μπορεί να το φορέσει οποιοσδήποτε -ανεξαρτήτου φύλου- είτε η ετικέτα αναφέρει for him είτε for her.

Το 2022 η αγορά είναι πλημμυρισμένη από αρώματα gender-free. Διάσημοι οίκοι δε δίνουν ταυτότητα στα αρώματά τους και δεν τα διαχωρίζουν σε γυναικεία ή ανδρικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Baccarat Rouge 540 του Maison Francis Kurkdjian, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά και οι αρωματικές δημιουργίες του οίκου Byredo.

«Το άρωμα άρχισε να διατίθεται στην αγορά ως "ανδρικό" ή "γυναικείο", την ίδια εποχή που εφευρέθηκε το μπλε για τα αγόρια και το ροζ για τα κορίτσια» εξηγεί ο ιδρυτής του brand αρωμάτων Boy Smells, Matthew Herman. Από τότε, τα αρώματα ομαδοποιήθηκαν σε ανδρικά και γυναικεία με βάση τις νότες που γίνονται αντιληπτές ως αρσενικές ή θηλυκές. «Για παράδειγμα, τα γυναικεία αρώματα τείνουν να είναι πιο λουλουδάτα ή φρουτώδη, ενώ τα ανδρικά έχουν ξυλώδεις, ζεστές νότες» εξηγούν οι συνιδρυτές της Snif, Phil Riportella και Bryan Edwards.

Ως απάντηση σε αυτή την ομαδοποίηση, διάσημες μάρκες όπως οι Boy Smells, Snif, Byredo και Malin + Goetz έχουν λανσάρει στην αγορά αρώματα ουδέτερα ως προς το φύλο.

Στο κολλάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε κάποιες από τις κορυφαίες επιλογές της αγοράς, τις οποίες σας προκαλούμε να δοκιμάσετε και να εντάξετε στο boudoir σας:

Acqua di Parma Colonia C.L.U.B. Eau de Cologne
Le Labo Santal 33 Eau de Parfum
Boy Smells Cowboy Kush Eau de Parfum
Kilian Kologne Shield of Protection
Byredo Sundazed Eau de Parfum
Maison Francis Kurkdjian Gentle Fluidity Gold Eau de Parfum
SHARE