έλαια για το πρόσωπο
Φωτογραφία: @emilisindlev
ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Έλαιο, το απαραίτητο: Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για την επιδερμίδα σας


Σύμφωνα με τη skin expert Shrankhla Holecek, οι εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας αποτελούνται από έλαια. Γι' αυτό, όποιο λάδι και αν εφαρμόσουμε απορροφάται εύκολα.

Τα περισσότερα ενυδατικά λάδια που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα, τα οποία θρέφουν και προστατεύουν το φράγμα των λιπιδίων, ενισχύουν τη διαδικασία της επούλωσης και βοηθούν-ενισχύουν τη λάμψη της επιδερμίδας.

Είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Τα έλαια παράγουν θρεπτικά συστατικά και δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα που διατηρεί την υγρασία στο δέρμα και έτσι αυτό ενυδατώνεται. Για maximum ενυδάτωση στο πρόσωπο, προτείνεται να καθαρίζουμε το πρόσωπο, στη συνέχεια να εφαρμόζουμε serum, μετά την ενυδατική και τέλος να σφραγίζουμε τη skincare ρουτίνα με ένα ενυδατικό λάδι.

Με αυτή τη skincare ρουτίνα παρέχουμε στο πρόσωπό μας ενυδάτωση αλλά και προστασία από εξωτερικούς παράγοντες.

Είναι πολύ σημαντικό κατά την εφαρμογή του να κάνουμε απαλό μασάζ, έτσι ώστε να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Με αυτό τον τρόπο, το δέρμα απορροφά τα θρεπτικά συστατικά από το λάδι που εφαρμόζουμε, ενισχύεται η ροή του αίματος, οξυγονώνεται το δέρμα και έτσι δημιουργείται η λαμπερή όψη.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι το ενυδατικό λάδι προσώπου δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα άλλο προϊόν στo skincare.

O βασικός λόγος που εφαρμόζουμε το λάδι είναι ουσιαστικά για να δώσουμε ένα boost στη δράση των υπολοίπων προϊόντων και όχι για να τα αντικαταστήσουμε.

Τέλος, δεν ξεχνάμε να το εφαρμόζουμε σε «δύσκολες περιοχές του σώματος», που αντιμετωπίζουν έντονη ξηρασία -αγκώνες, γόνατα. Η πλούσια ενυδάτωση που προσφέρουν είναι ιδανική για αυτές τις περιοχές.

Το μέγεθος έχει σημασία στην αναζήτηση του κατάλληλου λαδιού. Αναλυτικότερα, πρέπει να γνωρίζετε ότι, όσο πιο βαρύ-κολλώδες είναι το έλαιο, τόσο πιο δύσκολα διεισδύει στο δέρμα. Αναζητάμε λοιπόν προϊόντα με μικρή μοριακή σύνθεση. Ενδεικτικά, αναφερόμαστε στο jojoba oil το οποίο μιμείται την υφή του δέρματος. Γι' αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο στην ενυδάτωση σώματος.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί σας προτείνουμε κάποια από τα κορυφαία έλαια, γνωστών brands ομορφιάς που αξίζει να εντάξετε άμεσα στη skincare ρουτίνα σας.

La Mer The Renewal Oil
Darphin Essential Oil Elixir 8 Flower Golden Nectar
Pai Rosehip Bioregenerate
Apivita BeeEssentials Oil
Aesop Fabulous Oil
Photo: Shutterstock

Makeup Tip: Δοκιμάστε να αναμείξετε μία σταγόνα από το λάδι σας στο foundation και ύστερα εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Θα δείτε ότι η βάση θα είναι τρομερά λαμπερή, ενώ η επιδερμίδα σας θα παραμείνει ενυδατωμένη για ώρες. Είναι ένα trick που χρησιμοποιούν κορυφαίοι makeup artists για λαμπερή βάση προσώπου.

SHARE