Τι θα γίνει αν παραλέιψετε μια θεραπεία μπότοξ
Φωτογραφία: Shutterstock
ΒΟΤΟΧ

Τι μπορεί να συμβεί αν παραλείψετε μια θεραπεία botox -Ο δερματολόγος των σταρ, Στέλιος Αγγελίδης, δίνει απαντήσεις


Το botox είναι μία από τις πιο γνωστές θεραπείες προσώπου.

Στο ιατρείου του δερματολόγου Στέλιου Αγγελίδη μπορεί κανείς να απολαύσει μία σειρά θεραπειών, οι οποίες στοχεύουν σε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα.

Ο ίδιος και το άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό του αξιολογούν κάθε ασθενή και συζητούν τις θεραπείες που μπορεί να ακολουθήσει, οι οποίες ταιριάζουν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του δέρματος του.

Το botox είναι μία από τις πιο γνωστές και διαδεδoμένες θεραπείες.

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα ενέσιμα εμφυτεύματα, τα οποία αμβλύνουν τις ρυτίδες γεμίζοντας τες, το συγκεκριμένο, ενεργεί διαφορετικά. Η βοτουλινική τοξίνη ”μπλοκάρει” την απελευθέρωση χημικής ουσίας των νευρικών κυττάρων (ακετυλχολίνη) η οποία προκαλεί τη σύσπαση των μυών. Έτσι η κίνηση των μυών εξασθενεί και η δημιουργία ρυτίδων καταργείται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση του φαρμάκου.

Η διαδικασία είναι απλή, σύντομης διάρκειας (5-10 λεπτά) και γίνεται στο ιατρείο. Έχει ένδειξη στις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, στις κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, στο πλάι των ματιών (” πόδι της χήνας”) και σε επιλεγμένες περιπτώσεις στο άνω και κάτω χείλος και στο λαιμό.

Η δράση του αρχίζει μετά από 48-72 ώρες και φθάνει το maximum σε 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα διατηρείται για 4-6 μήνες. Στη συνέχεια μπορεί να επαναληφθεί. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ελάχιστες, όταν εφαρμόζεται αυστηρά το θεραπευτικό πλάνο.

Στο video που ακολουθεί, ο ιατρός Στέλιος Αγγελίδης, για μία ακόμη φορά απαντάει κάποιες από τις πιο διαδεδομένες απορίες, γύρω από το botox.

Είναι μία επίπονη θεραπεία;

Σε πόσες ημέρες ή ώρες μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει στην καθημερινότητά του;

Τι θα συμβεί αν κάποιος παραλείψει επαναληπτική θεραπεία ή γενικότερα θέλει να διακόψει τις θεραπείες botox;

Δείτε το video που ακολουθεί:@bovary.gr 💭Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε Botox; Είναι μια επίπονη διαδικασία; ➡️Ο Στέλιος Αγγελίδης @SteliosAngelidis δίνει όλες τις απαντήσεις στην Τίνα Σβίγκου @tsvigaki ♬ πρωτότυπος ήχος - Bovary.gr
SHARE