Μοντέλο σε παρασκήνια επίδειξης μόδας
Φωτογραφία: Shutterstock
FACE STEAMING

Face Steaming: Ο εναλλακτικός τρόπος καθαρισμού του προσώπου


Είτε το δέρμα σας είναι επίμονα ξηρό, θαμπό και κορεσμένο ή απλά κουρασμένο, η λύση για μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα θα μπορούσε να είναι το face steaming. 

Κι, όμως, αυτή η old school τεχνική καθαρισμού εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική στο θέμα της περιποίησης και αξίζει την προσοχή μας.

Ο ατμός στο δέρμα ή αλλιώς το face steaming, έχει αυξήσει την δημοφιλία του επειδή είναι απλός αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού.

Ο ατμός είναι σχεδόν απαραίτητος στην περιποίηση καθώς ενισχύει τη συνολική υγεία του δέρματος και δημιουργεί δροσερή λάμψη.

Τι είναι το face steaming;

«Οι πόροι δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ανοίξουν και να κλείσουν», λέει η facialist Debbie Thomas, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Με τον ατμό, ωστόσο, γίνονται πιο εύκαμπτοι. «Ο τακτικός ατμός θα βοηθήσει στην μείωση της λιπαρότητας και θα απομακρύνει τις συσσωρευμένες ακαθαρσίες που παγιδεύονται στους πόρους, ενώ, θα αποτρέψει και τη μελλοντική συσσώρευσή τους» αναφέρει.

Οι ειδικοί συμφωνούν ομόφωνα ότι ο ατμός με μέγιστο 5 έως 10 λεπτά, δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, είναι ιδανικός. Συμφωνούν ότι θα έχουμε μια πιο καθαρή επιδερμίδα με την πάροδο του χρόνου.

Η θερμότητα που υπάρχει κατά το face steaming, αυξάνει τη μικροκυκλοφορία, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρεται περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στους ιστούς, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και δίνοντας μια ροζ, υγιή όψη.

Ο ίδιος ο ατμός προσθέτει άμεση ενυδάτωση, ενισχύει το φυσικό φράγμα της επιδερμίδας και βοηθά στην εξομάλυνση οποιωνδήποτε λεπτών γραμμών.

Πώς να κάνετε σωστά face steaming;

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε καλά το δέρμα σας πριν και μετά τον ατμό.

Ο καθαρισμός μετά αποτρέπει τον ιδρώτα από τον ατμό και άλλες ακαθαρσίες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, προκαλώντας ξεσπάσματα.

Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Δοκιμάστε ένα καθαριστικό με βάση το λάδι για να σπάσετε το σμήγμα ή το συσσωρευμένο μακιγιάζ χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα. Τοποθετείτε πάντα το πρόσωπό σας περίπου 20 εκατοστά μακριά από το ακροφύσιο ατμού.

Εάν εξακολουθείτε να προτιμάτε την παραδοσιακή μέθοδο, διατηρήστε μια παρόμοια απόσταση σε ένα μπολ με ζεστό νερό (οι 40 βαθμοί Κελσίου είναι ιδανική θερμοκρασία) και καλύψτε το κεφάλι και το μπολ με μια πετσέτα για να περιέχει τον ατμό. 

SHARE