γυναίκα με λευκό φόρεμα
Φωτογραφία: Instagram/@maralafontan
VITAMIN C

Οι καλύτεροι οροί με βιταμίνη C για πραγματικά λαμπερό δέρμα


Όσον αφορά το κομμάτι της περιποίησης της επιδερμίδας, υπάρχουν πολύ λίγα συστατικά που μας εντυπωσιάζουν με τις δράσεις τους και ανάμεσα σε αυτά είναι και η βιταμίνη C. 

Φωτίζει, συσφίγγει και αναζωογονεί την επιδερμίδα άμεσα. Με τόσες πολλές πληροφορίες εκεί έξω –ίσως πάρα πολλές– για τα skincare συστατικά και με αυτή την πληθώρα προϊόντων είναι πραγματικά δύσκολο να επικεντρωθούμε σε ορισμένα και να ανακαλύψουμε τι ισχύει και τι όχι για αυτά.

Ωστόσο, η βιταμίνη C αξίζει πραγματικά την προσοχή μας και είναι ένα συστατικό που πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν όμως είναι αρκετά.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια φόρμουλα με κλινική βιταμίνη C ή με βιταμίνη C που προέρχεται από φυσικά εκχυλίσματα; Πρέπει να πάτε σε μια φόρμουλα 5% ή 20%; Ο τύπος της επιδερμίδας σας συνιστά τη χρήση του συγκεκριμένου συστατικού ή όχι;

Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, υπάρχει μία κοινή γραμμή και συμφωνούν όλοι στο ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε ορό βιταμίνης C, ανεξάρτητα από ηλικία, τύπο και ανάγκες δέρματος. 

Αν ουσιαστικά αναζητάτε καθαρό, απαλό δέρμα με λιγότερες λεπτές γραμμές, τότε αυτό το συστατικό καλεί το όνομά σας. Αλλά ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς; Στο κολάζ που ακολουθεί βρήκαμε τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς.

Αν θέλετε να αποκτήσετε το λαμπερό δέρμα των ονείρων σας, επενδύστε σε έναν από τους ορούς βιταμίνης C που ακολουθούν.

Drunk Elephant
SkinCeuticals
La Roche-Posay
Omorovicza
Mario Badescu
Vichy
Dr. Barbara Sturm
SHARE