γυναίκα με νυφικό
Φωτογραφία: Oscar de la Renta
BRIDAL MAKEUP

Bridal Makeup 2022: Οι νέες τάσεις στο νυφικό μακιγιάζ αλλάζουν όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα


Έντονη γωνία στα μάτια, λάμψεις σε πρόσωπο αλλά και μάτια, ροδαλά μήλα και nude χείλη… το bridal makeup που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των γυναικών.

Τι ζητάει κάθε γυναίκα για αυτήν την σημαντική ημέρα της ζωής της;

Μακιγιάζ κομψό, ρομαντικό, που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά και γράφει στην κάμερα.

Αυτό σημαίνει ότι η βάση πρέπει να είναι πιο έντονη από αυτήν που έχουν συνηθίσει, τα μάτια να είναι τονισμένα για να ισορροπήσει με την λάμψη του νυφικού και του bridal hairstyle, οι λάμψεις να πρωταγωνιστούν καθώς το απαιτεί το ρομαντικό στιλ της ημέρας, τα ζυγωματικά να έχουν χρώμα για να υπάρχει αυτή η ζωηρή, fresh διάθεση της υγείας και φυσικά τα χείλη σε λαμπερές, nude τόνους για να ισορροπήσει το look.

Σαφώς πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν νύφες που λένε ναι σε smokey look, σε κόκκινα χείλη αλλά και κάποιες που θέλουν να είναι εντελώς φυσικές. Κάθε γυναίκα επιλέγει το look που την εκφράζει και την κάνει να αισθάνεται ακόμα πιο όμορφη εκείνη την ημέρα.

Τι αλλάζει το 2022;

Τα τελευταία χρόνια, η μεγαλύτερη τάση στον τομέα της ομορφιάς είναι η φυσικότητα. Τίποτα δεν είναι υπερβολικό, οριοθετημένο, επιτηδευμένο.

Η βάση ανά σεζόν γίνεται πιο απαλή και πρωταγωνιστεί η λάμψη της ενυδάτωσης και η όψη της υγείας. Το ρουζ έχει επιστρέψει στα μήλα, ενώ το contouring ακούγεται τόσο ξεπερασμένο και υπερβολικό. Τα glosses έχουν επιστρέψει και δίνουν γυαλάδα στα χείλη. Τα φρύδια παραμένουν τονισμένα σε πιο φυσικό στιλ, διακριτικά βαμμένα και με φορά προς τα πάνω οι τρίχες.

Όμως το πιο σημαντικό είναι οι σκιές, οι οποίες εφαρμόζονται σε πιο αφηρημένο στιλ στα βλέφαρα, ξεπερνώντας τα όρια - τα οποία δεν υπάρχουν ουσιαστικά - και χωρίς να υπάρχει κάποιος κανένας, τύπου το φωτεινό μπαίνει στις εσωτερικές γωνίες, η σκούρα σκιά στις εξωτερικές και κάνουμε ντεγκραντάρισμα, για να δείξει πιο μεγάλο το μάτι. 

Με άλλα λόγια… κανόνες δεν υπάρχουν. Τα μάτια μπορούν να βαφτούν και να αναδειχθούν με μία μόνο σκιά, σε σκούρα ή φωτεινή απόχρωση. Ο συνδυασμός δύο σκιών - πιο σκούρα στις εξωτερικές γωνίες και πιο φωτεινή στο κέντρο - φαντάζει ξεπερασμένος. Προτιμότερο είναι μία σκιά σε όλο το μάτι συνδυασμένη με μολύβι στις ρίζες, για να είναι πιο έντονο το βλέμμα. Σαφώς βασικό ρόλο παίζει η mascara, εφαρμοσμένη στις ρίζες για να ολοκληρωθεί οποιοδήποτε eye look.

Η βάση είναι ανάλαφρη. Οι γυναίκες λένε ναι ακόμα και σε μία bb cream για την ημέρα του γάμου τους. Η πούδρα εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία και αν χρειάζεται - δεν είναι καν απαραίτητη. 

Το ρουζ είναι must, ενώ το bronzer μπορεί να παραληφθεί. Στόχος είναι η όψη υγείας και τα ροδαλά μήλα.

Όσο για τα κραγιόν, αυτό μένει στην φαντασία των γυναικών. Όλες οι αποχρώσεις μπαίνουν στο παιχνίδι του bridal look και συνδυάζονται με το κατάλληλο lip gloss - αν θέλουμε - για juicy, υγιή χείλη.

Fresh and healthy look είναι το νέο bridal look και πραγματικά μας αρέσει πολύ!

SHARE