Σάρα Χάρις γκρίζα μαλλιά
Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Εμμηνόπαυση: Προϊόντα περιποίησης για υγιές, λαμπερό δέρμα


Οι εξάψεις και οι εναλλαγές της διάθεσης είναι δύο αντιδράσεις του οργανισμού που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες, κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές ωστόσο είναι ορμονικές και ουσιαστικά εκεί οφείλονται και οι αλλαγές στο δέρμα -από τον κνησμό έως την ακμή.

Τι μπορεί να βοηθήσει και πώς να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που να ταιριάζει στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του δέρματός σας;

Τι είναι η εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση ξεκινά επίσημα ένα χρόνο μετά την τελευταία σας περίοδο λόγω της μείωσης των ορμονών που παράγονται από τις ωοθήκες. Αυτές οι αλλαγές στα επίπεδα ορμονών προκαλούν πολλές σημαντικές αλλαγές στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών στο δέρμα.

Τι συμβαίνει στο δέρμα κατά την εμμηνόπαυση και γιατί;

Η πτώση των οιστρογόνων μειώνει την παραγωγή σε επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης και μπορεί να οδηγήσει σε δερματικές αλλαγές που μπορεί να μην περιμένατε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Αυτό αυξάνει την εμφάνιση των κηλίδων από τον ήλιο και της υπερμελάγχρωσης, που γίνονται πολύ πιο ορατές σε πιο λεπτό δέρμα.

Μπορεί το δέρμα να προκαλέσει φαγούρα; Το δέρμα είναι συχνά πολύ πιο ξηρό κατά την εμμηνόπαυση, καθώς υπάρχει μείωση του υαλουρονικού οξέος και των φυσικών ενυδατικών παραγόντων στην επιδερμίδα του δέρματος. Λόγω αυξημένης ξηρότητας, το δέρμα μπορεί επίσης να γίνει πιο τραχύ και, με τους φυσικούς παράγοντες ενυδάτωσης να εξαντλούνται, αυτό μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ερεθισμό του δέρματος, ιδιαίτερα εάν οι γυναίκες συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ίδια συστατικά που χρησιμοποιούσαν πριν την εμμηνόπαυση.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή είναι ότι μπορεί να γίνει λιγότερο σφριγηλό. Τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται σημαντικά κατά την εμμηνόπαυση. Αυτά είναι απαραίτητα για τη δομή, τη στήριξη και την ελαστικότητα του δέρματος. Η έλλειψη αυτών των συνδετικών ιστών οδηγεί σε ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και σχισμές.

Η επίγνωση αυτών των αλλαγών και η ανάλογη προσαρμογή της περιποίησης της επιδερμίδας σας, επιλέγοντας φυσικά τα κατάλληλα προϊόντα είναι το κλειδί για να διατηρήσετε το δέρμα σας, να φαίνεται και να αισθάνεται υγιές.

KORRES WHITE PINE

Η KORRES εμπνέεται από τη ασταμάτητη δύναμη της φύσης της γυναίκας για τη δημιουργία μίας σειράς περιποίησης προσώπου που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Το βασικό μήνυμα της καμπάνιας που θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε σύντομα μαζί σας (πριν από οποιονδήποτε άλλο), είναι «ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ» -ένα boost δύναμης που συνδέεται τόσο με την επιδερμίδα όσο και με την ασταμάτητη διάθεση της γυναίκας ακόμα και μετά την εμμηνόπαυση.

Η υπάρχουσα σειρά ενισχύεται με 3 νέα προϊόντα που αφορούν εξειδικευμένες ανάγκες της επιδερμίδας μετά την εμμηνόπαυση.

  • White Pine Επανόρθωση + Λείανση Κρέμα για Μάτια + Χείλη
  • White Pine Εντατική Επανόρθωση Κρέμα Χεριών 
  • White Pine Αναζωογόνηση + Λάμψη Κρέμα Ημέρας SPF 20

LIERAC ARKÉSKIN

H απάντηση από τη Lierac: επανασυγχρονισμός του φυσιολογικού ρυθμού της επιδερμίδας

Με σκοπό να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της ορμονικής γήρανσης της επιδερμίδας, τα εργαστήρια Lierac, εμπνεύστηκαν από τα τελευταία επιτεύγματα της χρονοβιολογίας. Η Χρονοβιολογία είναι η επιστήμη που μελετά τους βιλογικούς ρυθμούς. Οι ερευνητές μας έχουν επιλέξει δυο Βιοπεπτίδια Ημέρας/ Νύχτας τα οποία βοηθούν ώστε να επανασυγχρονιστούν οι φυσιολογικοί ρυθμοί της επιδερμίδας.

Η νέας γενιάς Arkéskin αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ένα γυναικολόγο και ψυχολόγο εξειδικευμένη στις ορμονικές διαταραχές και ειδικό στον τομέα της εμμηνόπαυσης.

Στην καρδιά του προγράμματος, βρίσκεται ο συνδυασμός για το πρόσωπο με Βιοπεπτίδια Ημέρας/ Νύχτας συμβάλλει στην ανάκτηση της ισορροπίας της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Πρόκειται για μία πλήρη σειρά περιποίησης προσώπου και σώματος, η οποία διορθώνει τα σημάδια της ορμονικής γήρανσης της επιδερμίδας. Εξαιρετικά αισθητηριακές συνθέσεις αποτελούμενες από 95% συστατικά φυσικής προέλευσης. 

Lierac Arkeskin Confort et Beaute de la Peau

Συμπλήρωμα διατροφής για όμορφη επιδερμίδα και ευεξία σώματος και πνεύματος για τις γυναίκες, από τα πρώτα κιόλας σημάδια της εμμηνόπαυσης. Χαρίζει άνεση & ομορφιά του δέρματος κατά την εμμηνόπαυσηΤο συμπλήρωμα διατροφής διπλής δράσης Arkéskin, δρα υπέρ της όμορφης επιδερμίδας και ευεξίας.

CAUDALIE PREMIER CRU

H Caudalie επανέρχεται με την ανανεωμένη premium rangePremier Cruγια να διορθώσει τα 8 σημάδια της γήρανσης χωρίς κανέναν συμβιβασμό ανάμεσα στην αποτελεσματικότητα και τον σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον.

To Εργαστήριο Φυσικής Φόρμουλας της Caudalie συνεργάζεται με τον Dr. David Sinclair, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Harvard και «γκουρού της μακροζωίας» κι έτσι προκύπτει μια νέα πρωτοποριακή ευρεσιτεχνία, που αναστρέφει τη γήρανση της επιδερμίδας, το συστατικό TET8TM.

Dr. David Sinclair, έπειτα από 10 χρόνια έρευνας στη γενετική, ανακαλύπτει το συστατικό ΤΕΤ και η Caudalie, με τη σειρά της, βρίσκει ένα μοναδικό φαρμακευτικό ενεργό συστατικό, που θα έχει την ικανότητα να ενισχύσει το ένζυμο ΤΕΤ. Το συστατικό αυτό είναι η Χονοκιόλη, που λαμβάνεται από τη Μανόλια με οικολογικά υπεύθυνη εκχύλιση. Σε συνδυασμό με τη Ρεσβερατρόλη, τα αποτελέσματά της δεκαπλασιάζονται, ώστε να δράσει απευθείας στις πρωτεΐνες νεότητας  της επιδερμίδας κι έτσι να διορθώσει τα 8 σημάδια της γήρανσης.

Το ένζυμο TET αφαιρεί από το DNA αυτά τα σημάδια και καταπολεμά τη διαδικασία της γήρανσης.

SHARE