Η ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση
Γυναίκα στην παραλία/Photo:Shutterstock
WAX TIPS

Περιποίηση πριν και μετά την αποτρίχωση για να αποφύγετε ερεθισμούς


Η αποτρίχωση με κερί είναι μία επώδυνη διαδικασία, η οποία όμως μας απαλλάσσει από τις ανεπιθύμητες τρίχες, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε κάθε φορά που κάνουμε αποτρίχωση είναι τον ερεθισμό της περιοχής. Είτε μιλάμε για τα πόδια, τη μασχάλη, το μουστάκι ή την ευαίσθητη περιοχή είναι πολύ σημαντικό να περιποιηθούμε πριν και μετά την περιοχή, για να μην έχουμε κοκκινίλες ή σπυράκια.

Περιποίηση πριν την αποτρίχωση

Μία με δύο ημέρες πριν την αποτρίχωση είναι καλό να κάνουμε απολέπιση. Χρησιμοποιώντας ένα απαλό scrub, για το πρόσωπο ή το σώμα, ανάλογα ποια περιοχή θα αποτριχώσουμε, κάνουμε απαλό μασάζ με το scrub και αποβάλουμε ουσιαστικά τα νεκρά κύτταρα. Επίσης δεν αμελούμε να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα σε καθημερινή βάση.

Την ημέρα της αποτρίχωσης, αποφεύγουμε να εφαρμόσουμε οτιδήποτε, έτσι ώστε να γίνει σωστά η διαδικασία. Αν επιλέξετε να πάτε σε κάποιο ινστιτούτο, ενδεχομένως να σας δοθούν οδηγίες.

Περιποίηση μετά την αποτρίχωση

Μετά την αποτρίχωση είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε στην περιοχή κρύο νερό. Κάνουμε μπάνιο με κρύο, χλιαρό νερό και οτιδήποτε εφαρμόζουμε επάνω φροντίζουμε να μην έχει οινόπνευμα. 

Επιπλέον μία κρέμα αναπλαστική θα μας βοηθήσει τρομερά. Την ίδια ημέρα της αποτρίχωσης, την εφαρμόζουμε και ανανεώνουμε όποτε χρειάζεται για να μην έχουμε ερεθισμούς.

Για την ευαίσθητη περιοχή, ενδεχομένως να σας εφαρμόσουν πούδρα, ταλκ, την οποία αφήνετε για όσο σας πουν ή ανανεώνετε όταν χρειαστεί.

Τις επόμενες ημέρες συνεχίζετε την ενυδάτωση με αναπλαστική κρέμα και δεν αμελείτε την ενυδάτωση.

Σαφώς ό,τι οδηγία σας δοθεί στο ινστιτούτο την ακολουθείτε, ενώ αν παρατηρήσετε κάποιο ανεπιθύμητο ξέσπασμα της επιδερμίδας, συμβουλευτείτε τους ειδικούς ή ακόμα και κάποιον δερματολόγο.

5 tips για αποτρίχωση με κερί που πρεπει να ακολουθείτε:

  • Εξασφαλίστε βέλτιστο μήκος τρίχας
  • Αποφύγετε τις κρέμες με ρετινοειδή πριν την αποτρίχωση.
  • Να έχετε καθαρή και στεγνή την επιδερμίδα πριν την αποτρίχωση
  • Το κερί που εφαρμόζετε να είναι ζεστό, ελαφρώς λιωμένο να μπορείτε να το δουλεύετε.
  • Εφαρμόζετε σε μικρές περιοχές και όχι μεγάλες.
SHARE