Οι κρέμες για μάτια χωρίς μαύρους κύκλους
Φωτογραφία: laura celine
DARK CIRCLES

Ποια συστατικά εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους- Βρήκαμε τις καλύτερες κρέμες ματιών, με εντατική δράση


Ενώ μερικοί άνθρωποι εκτιμούν τη φυσική όψη και δεν παρατηρούν καν τους μαύρους κάτω από τα μάτια, πολλοί αναζητούν και ψάχνουν μια λύση. 

Σαφέστατα, η επιλογή κατάλληλης κρέμας ματιών είναι το Α και το Ω. 

Ωστόσο, όταν ένα άτομο θέλει να θεραπεύσει τους μαύρους κύκλους, το βασικό ερώτημα που προκύπτει, είναι: Γιατί έχει μαύρους κύκλους;

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι αποτέλεσμα μελάγχρωσης ή υποκείμενης ερυθρότητας και αγγείωσης. Αν οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε μελάγχρωση, τότε πρέπει να αναζητήσετε συστατικά με εφέ φωτισμού. Τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, λειτουργούν άψογα. Επίσης, σας ταιριάζουν προϊόντα με ρετινόλη, καθώς η ρετινόλη μπορεί να εξομαλύνει τη μελάγχρωση με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, εάν οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε ερυθρότητα ή πρήξιμο, τότε αναζητήστε κρέμες ματιών με καφεΐνη.

Όπως πολλές άλλες δερματικές παθήσεις, οι μαύροι κύκλοι μπορούν επίσης να μειωθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Ο καλός ύπνος, η ενυδάτωση, η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και το αντηλιακό κάτω από τα μάτια μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε στις θεραπείες για τον μαύρο κύκλο

Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στους μαύρους κύκλους: το λεπτό, ημιδιαφανές δέρμα, η απώλεια κολλαγόνου, η υπερμελάγχρωση, τα αιμοφόρα αγγεία και η φλεβική συγκέντρωση, οι σακούλες των ματιών και το πρήξιμο αλλά και παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το άγχος, η έλλειψη ύπνου και η αφυδάτωση. Διαφορετικά συστατικά βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφορετικών αιτιών για τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων.

Βιταμίνη C: Ο ήρωας της φροντίδας του δέρματος. Μειώνει την παραγωγή της χρωστικής στο δέρμα μας αναστέλλοντας ένα ένζυμο που ονομάζεται τυροσινάση που παράγει τη μελανίνη, μειώνοντας έτσι την υπερμελάγχρωση και φωτίζοντας το δέρμα. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, επομένως βοηθά στην προστασία του ευαίσθητου δέρματος κάτω από τα μάτια από τις οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες που προκαλούν απώλεια κολλαγόνου, υπερμελάγχρωση και ρυτίδες. 

OLE HENRISKEN, Banana Bright+ Eye Cream - Brightening Vitamin C Eye Cream

Καφεΐνη: Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μαύροι κύκλοι δεν έχουν καμία σχέση με τη μελάγχρωση. Καθώς μεγαλώνουμε,οι φουσκωμένοι σάκοι των ματιών μπορούν να συμβάλουν στη σκίαση κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια μπορεί να γίνουν πιο ορατά, ενώ συχνά παρουσιάζουν διαρροή, δίνοντας στο μάτι ένα σκοτεινό, σκιερό αποτέλεσμα. Η καφεΐνη είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για την αντιμετώπιση αυτής της πτυχής των μαύρων κύκλων καθώς συστέλλει και συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια, καθιστώντας τα λιγότερο ορατά. 

The Inkey List, CAFFEINE - Eye Cream

Υαλουρονικό οξύ: Το καλύτερο συστατικό για ενυδάτωση κάνει θαύματα στην περιοχή κάτω από τα μάτια και άμεσα. Λειτουργεί άμεσα για να ενυδατώσει και να γεμίσει το δέρμα κάτω από τα μάτια, προσελκύοντας και συγκρατώντας το νερό για να αντιμετωπίσει την κοιλότητα. Το συστατικό μπορεί να αντιμετωπίσει την αφυδάτωση καθώς και το λεπτό δέρμα που συμβάλλει στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Estée Lauder, DayWear Eye Cooling Anti-Oxidant Moisture GelCreme 

Νιασιναμίδη: Το ζωηρό συστατικό περιποίησης του δέρματος, που είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, φημίζεται για την ικανότητά του να στοχεύει την υπερμελάγχρωση και τη φλεγμονή. Επίσης, ενισχύει τον φραγμό του δέρματος αυξάνοντας την παραγωγή κεραμιδίων. Τέλος φωτίζει τους μαύρους κύκλους σταματώντας τη μεταφορά της χρωστικής στα κύτταρα του δέρματος και μειώνοντας τη φλεγμονή, η οποία συχνά οδηγεί σε υπερμελάγχρωση.

First Aid Beauty, EYE DUTY NIACINAMIDE BRIGHTENING CREAM

Πεπτίδια: Αυτές οι μικρές αλυσίδες αμινοξέων είναι «τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών». Παίζουν καθοριστικό ρόλο στη φροντίδα του δέρματος βελτιώνοντας την υφή του δέρματος και προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Με τη συνεπή χρήση, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων μειώνοντας τη φλεγμονή και αυξάνοντας τη σφριγηλότητα του δέρματος, γεγονός που μπορεί να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση του πρηξίματος και του αποχρωματισμού κάτω από τα μάτια.

Kiehl's, Super Multi-Corrective Eye Zone Treatment

Ρετινόλη: Το δημοφιλές αντιγηραντικό συστατικό προέρχεται από τη βιταμίνη Α και είναι γνωστό για την ικανότητά της να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και να ενισχύει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών. Η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και γενικά στη βελτίωση της μελάγχρωσης.

La Roche Posay Redermic Retinol Eyes, Κρέμα Ματιών ενάντια σε Ρυτίδες και Μαύρους Κύκλους 
SHARE