Φωτογραφία: carmensta.cruz
Φωτογραφία: carmensta.cruz
NATURAL OIL

Αυτό είναι το έλαιο που ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας - Πρωταγωνιστεί και σε προϊόντα κατά της τριχόπτωσης


Πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στο ενυδατικό λάδι μαλλιών και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της τρίχας.

Αυτή τη φορά εστιάζουμε σε ένα συγκεκριμένο φυτικό έλαιο. Ένα έλαιο που κατά γενική ομολογία, κάνει θαύματα στο τριχωτό της κεφαλής, ενισχύοντας μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της τρίχας.

Η τριχόπτωση, είτε οφείλεται σε DNA, στρες ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, είναι κάτι που απασχολεί αρκετούς και που αναμφισβήτητα απαιτεί γνώμη ειδικού.

Το έλαιο δεντρολίβανου εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστό ως μια από τις πιο αποτελεσματικές (και προσιτές) λύσεις. Πιθανότατα να σας είναι γνωστό ως βότανο για τα αγαπημένα σας πιάτα, ωστόσο το δεντρολίβανο βοηθά στην αποκατάσταση βλαβών στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ενισχύει και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς γίνεται αυτό;

Ουσιαστικά δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον για να αναπτυχθούν οι τρίχες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, ενυδατώνοντας το δέρμα, ενώ δρα και ως καραπταϋντικό, κατά της πιτυρίδας αλλά και σε τυχόν φλεγμονές που μπορεί να υπάρχουν.

Στο TikTok και στο Instagram έχουμε δει αρκετά βιντεάκια, όπου το συγκεκριμένο έλαιο αναλύεται για τις “θαυματουργές του δράσεις”.

Τι είναι το έλαιο δεντρολίβανου;

Πρόκειται για ένα απαλό υγρό έλαιο από το φυτό δεντρολίβανου που έχει ποώδες άρωμα». Συχνά χρησιμοποιείται σε αρώματα, περιποίηση δέρματος αλλά και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών ως αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό συστατικό.

Πώς μπορεί το λάδι δεντρολίβανου να ωφελήσει τα μαλλιά;

“Το φυτό δεντρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό ότι θεραπεύει τη νευρική βλάβη, τη βλάβη των ιστών και τη βελτίωση του κυτταρικού κύκλου", λέει η Marnie Nussbaum, MD, FAAD, πιστοποιημένη δερματολόγος, σε συνέντευξη της στο Elle.com

Ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νεύρων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ο λόγος που η κυκλοφορία του αίματος είναι τόσο σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι ότι χωρίς την κατάλληλη παροχή αίματος, οι θύλακες δεν λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να μεγαλώσουν τα μαλλιά και μπορεί να πεθάνουν”.

Διαβάζουμε ακόμη, ότι σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, το συστατικό απέδειξε ότι αναστέλλει την DHT, την ανδρική ορμόνη του φύλου που παίζει σημαντικό ρόλο στη συμβολή της τριχόπτωσης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το λάδι δεντρολίβανου είναι ένα από τα πιο ισχυρά έλαια ανάπτυξης μαλλιών στην αγορά.

Μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση: “Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες”, λέει η Dr. Gaby Longsworth, Ph.D. επιστήμονας, πιστοποιημένος επαγγελματίας μαλλιών και ιδιοκτήτης του blog Absolutely Everything Curly. Αυτά τα μόρια καταστρέφουν τα κύτταρα με την πάροδο του χρόνου και μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών καταστρέφοντας τον θύλακα της τρίχας.

Αποτρέπει την πιτυρίδα: “Εκτός από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, το λάδι δεντρολίβανου εξαλείφει τα βακτήρια που φράζουν τους θύλακες των τριχών”, εξηγεί ο Dr. Longworth, στο Elle.com.

Συνοψίζοντας λοιπόν, μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε στο τριχωτό της κεφαλής, από ένα έλαιο που βρίσκουμε σε προσιτή τιμή, σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Αν δε θέλετε να το εφαρμόζετε ως θεραπεία, ανακαλύψτε το σε προϊόντα-θεραπείες, κατά της τριχόπτωσης. 

Πόσο καιρό μετά τη χρήση του ελαίου δεντρολίβανου μπορεί κάποιος να δει αποτελέσματα στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Πουθενά δε γίνονται θαύματα, ούτε με τη χρήση ελαίου δεντρολίβανου, καθώς εξαρτάται από την αντίδραση του ατόμου σε αυτό. Χρειάζεται τακτική χρήση και φυσικά… υπομονή. Σίγουρα χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες συστηματικής χρήσης, για να δείτε άμεσα, ορατά αποτελέσματα.

Aveda Rosemary Mint Purifying Shampoo: Το Aveda Rosemary Mint Purifying Shampoo είναι ένα απαλό σαμπουάν εξυγίανσης, που αφήνει στα μαλλιά μια λαμπερή καθαρή και γεμάτη ενέργεια αίσθηση.

Magic Elixir Hair Restructuring Concentrate with Rosemary Leaf and Avocado: Αποκαθιστά αμέσως την ισορροπία της υγρασίας στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Μαλακώνει τα μαλλιά και ενισχύει τη φυσική τους λάμψη. Περιέχει έλαια από αβοκάντο, δεντρολίβανο και σπόρων κάρδαμου.

Weleda Intensive Nourishing Hair Oil with Rosemary:  Φυσικά εκχυλίσματα αντιμετωπίζουν τις αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση ώστε να ενισχύσουν την ανάπτυξη και τον όγκο των τριχών, με φυσικό τρόπο.

SHARE