διατροφή κυτταρίτιδα
Φωτογραφία: Shutterstock
ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Τι είναι η βιολογική ηλικία, πώς διαφέρει από την πραγματική και γιατί πρέπει να τη γνωρίζουμε


Την πρώτη φορά που διάβασα για τη βιολογική ηλικία αναρωτήθηκα: Πώς γίνεται να είσαι για παράδειγμα 33 ετών, η βιολογική σου ηλικία όμως να είναι 37; Ή το αντίστροφο.

Όλα στηρίζονται στην ομορφιά εκ των έσω. Στο πώς δηλαδή προσέχουμε την υγεία μας. Ακολουθούμε υγιεινή διατροφή, αποφεύγουμε τοξίνες και λίπη, αθλούμαστε, καταναλώνουμε νερό. Όλα αυτά έχουν αντίτυπο ακόμα και στην όψη της επιδερμίδα μας. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής, είναι το Α και το Ω της αντιγήρανσης.

Ως beauty editor, έχοντας δοκιμάσει εκατοντάδες προϊόντα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι απαιτείται συνδυασμός σωστής διατροφής και γενικότερα υγιεινού τρόπου ζωής και επιλογή κατάλληλων skincare προϊόντων.

Σκεφτείτε πώς αποτυπώνεται στο πρόσωπο σας το ξενύχτι, η κατανάλωση αλκοόλ, η κούραση μετά από μία δύσκολη ημέρα ή εβδομάδα, η κατανάλωση υπερβολικά αλατισμένων γευμάτων…

Ζήτησα από τη διατροφολόγο, διαιτολόγο Αλεξιάδου Αγγελική να μου εξηγήσει τι ακριβώς είναι η βιολογική ηλικία, τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να την ανακαλύψει και ποιος ο ρόλος της υγιεινής διατροφής στο θέμα της αντιγήρανσης και της λαμπερής όψης της επιδερμίδας.

Η Αλεξιάδου Αγγελική εξηγεί:

Ποιος λέει όχι σε ένα πρόσωπο λαμπερό, υγιές και φωτεινό; 

Όλοι το θέλουμε, το θέμα είναι πώς θα το πετύχουμε. Η εξέταση της βιολογικής ηλικίας μας λύνει τα χέρια και μας δείχνει τον δρόμο της λάμψης και της σωστής φροντίδας του προσώπου.

Η βιολογική ηλικία είναι ο καλύτερος τρόπος να εκτιμήσουμε τον ρυθμό γήρανσης του σώματός μας ώστε να υπολογίσουμε την κατάσταση της υγείας μας καθώς και την λειτουργική ικανότητα των κυττάρων του οργανισμού.

Ο ρυθμός γήρανσης καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες επηρεάζεται όμως σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες του καθενός.

Είμαστε ένα βήμα μπροστά καθώς αναγνωρίζουμε σημάδια του οργανισμού μας που ακόμα ίσως να μην έχουν ξεσπάσει και απολαμβάνουμε πολλαπλά οφέλη. Mε αυτόν τον τρόπο μπορούμε:

  • Να επεκτείνουμε τα χρόνια και την ποιότητα της ζωής μας 
  • Να συρρικνώσουμε τα σημάδια της γήρανσης στο σώμα μας μέσα και έξω! 

Μπορούμε στοχευμένα να επενδύσουμε στη λάμψη και την ευεξία και να επιβραδύνουμε ή ακόμα και να αναστρέψουμε τη βιολογική ηλικία καθώς είναι εύπλαστη και επηρεάζεται από παράγοντες όπως:

  • Η διατροφή 
  • Η χρήση συμπληρωμάτων αντιγήρανσης και αντιοξείδωσης
  • Η χρήση των απαραίτητων προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης 
  • Η καλή ψυχική υγεία 
  • Η άσκηση 

Η επιστήμη είναι δίπλα μας αρωγός για να αισθανόμαστε όμορφα και να λάμπουμε από μέσα προς τα έξω.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, σας αποκαλύπτω τη δική μου βιολογική ηλικία, ενώ απαντάμε και σε κάποιες από τις απορίες σας, γύρω από το θέμα.

SHARE