Πώς να κάνετε σωστά contouring
Φωτογραφία: Shutterstock
THE EASY CONTOURING

Πώς να δημιουργήσετε έντονες γωνίες στο πρόσωπο με το contouring - Η σημασία του 3 και του Ε


To contouring είναι μία γνώριμη μέθοδος ανάδειξης των ζυγωματικών και γενικότερα των γωνιών του προσώπου, πριν γίνει διάσημο από την Kim Kardashian.

Κάπου στο 2010, η διάσημη influencer και επιχειρηματίας, Kim έκανε viral την τενική του contouring στο μακιγιάζ. Μάλιστα η ίδια, ήταν άκρως υπερβολική με το bronzer στις γωνίες του προσώπου της, θέλοντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ της.

Ουσιαστικά, στο contouring εφαρμόζουμε σκούρο καφέ ρουζ ή bronzer, σε όποια σημεία θέλουμε να τονίσουμε. Παίζοντας με το καφέ χρώμα και με τις λάμψεις εναλλάξ, ορίζουμε το σχήμα προσώπου που θέλουμε. 

Ο ρόλος του Ε και του 3

Ανάλογα την πλευρά που δουλεύουμε, σχηματίζουμε ένα Ε και ένα 3 αντίστοιχα, σε κάθε πλευρά. Όσο περισσότερο ρουζ-bronzer προσθέτουμε, τόσο πιο έντονες γίνονται οι γωνίες του προσώπου. Πρέπει να διατηρούμε ένα μέτρο, στο πόσο τονίζουμε τις γωνίες, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άγριο, υπερβολικά έντονο.

H Christen Dominique μέσα σε ένα λεπτό δείχνει πώς να δημιουργήσετε γωνίες σε κάθε σημείο του προσώπου, στη μύτη, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο. Η ίδια ακολουθεί την τεχνική Ε και του 3, παραλείποντας το σημείο στο πηγούνι της - προφανώς η ίδια δε θέλει να δώσει έμφαση σε αυτό το σημείο. Δουλεύοντας με κρεμώδες bronzer και ένα μικρό πινελάκι, δημιουργεί έντονες γωνίες και κυριολεκτικά αλλάζει το πρόσωπο της. Όπως παρατηρείτε δεν υπάρχει καμία υπερβολή στην ποσότητα του προϊόντος, ενώ δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη γνώση τεχνικής για να σβήσει και να αναδείξει τις γωνίες του προσώπου της.

Το σημείο της μύτης

Η μύτη είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να αλλάξει με την εφαρμογή ρουζ ή bronzer. Αν για παράδειγμα εφαρμόσετε καφέ ρουζ στην κορυφή, η μύτη θα δείξει πιο μικρή, ενώ αν εστιάσετε στις άκρες θα φανεί πιο μακριά. Με ένα ακόμη mini tutorial δείτε πώς με την τεχνική του contouring μπορείτε να διαφοροποιήσετε το σχήμα της μύτης σας.

Με ένα κρεμώδες προϊόν και μικρό πινέλο μπορείτε να κάνετε πιο λεπτομερή δουλειά, για να κάνετε τη μύτη σας να δείχνει γαλλική:

INFO: Να θυμάστε, όπου προσθέτετε καφέ ουσιαστικά κρύβεται και δημιουργείτε γωνία, ενώ όπου προσθέτετε λάμψεις και ανοιχτόχρωμο concealer, φωτίζετε, αναδεικνύετε το σημείο!

SHARE