Μέγκαν Μαρκλ
Φωτογραφία: AP Images
THE MESSY BUN

How to: Πώς θα δημιουργήσεις το πιο sexy, messy bun


Ο hair stylist George Northwood, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο, είναι ένας από τους πιο γνωστούς στο χώρο του, ενώ αρκετές διάσημες τον εμπιστεύονται εδώ και χρόνια για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί και όχι μόνο. Μερικές από αυτές είναι οι Rosie Huntington-Whiteley, Alexa Chung και Alicia Vikander.

Επιπλέον, έχει συνεργαστεί και με την Meghan Markle, καθώς η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι τον εμπιστεύθηκε για να δημιουργήσει ένα ανεπιτήδευτο updo, ένα hairstyle που επιλέγει για πολλές εμφανίσεις της.

Ο George Northwood σε συνέντευξή του στο Net-a-Porter έδωσε όλα τα tips για να δημιουργήσουμε μόνες μας, αυτόν τον τόσο sexy, messy κότσο, ο οποίος είναι ιδανικός για καλοκαιρινές εμφανίσεις και όχι μόνο.

Δημιουργήστε την κατάλληλη υφή

«Οι σφιχτοί κότσοι είναι ξεπερασμένοι», αναφέρει ο Northwood, ο οποίος προτείνει να δουλεύουμε με τα μαλλιά μας την δεύτερη ημέρα αφού τα έχουμε λούσει και να μην είναι φρεσκολουσμένα. «Δεν θέλουμε τα μαλλιά να είναι εντελώς καθαρά, καθώς δεν έχουν την επιθυμητή υφή. Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά είναι λεία, μαλακά και για το messy style δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Θέλουμε πιο άγρια υφή στα μαλλιά, για να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια το χτένισμα». Επιπλέον ο Northwood προτείνει να εφαρμόσουμε ένα προϊόν μαλλιών που θα κάνει πιο ξηρές τις άκρες, όπως το salt spray ή ακόμα και ένα hair spray για το τελείωμα.

Salt Spray git2b
Surf Spray Bumble & Bumble
Sea Salt Spray OGX
Photo: Instagram @rosiehw
Η σειρά με την οποία έχουν μπει τα προϊόντα είναι τυχαία

Δημιουργήστε απαλούς κυματισμούς

Ο Northwood προτείνει να ενισχύσουμε την υφή, δημιουργώντας απαλούς κυματισμούς. «Δε θέλουμε τίποτα επιτηδευμένο, τίποτα στημένο, δουλεύουμε ελάχιστες τούφες και συγκεκριμένα τις πλαϊνές για να δώσουμε απαλούς κυματισμούς. Διαχωρίστε τα μαλλιά σας σε μεγάλες τούφες και με μία πρέσα δημιουργήστε κύματα αντί για σφιχτές μπούκλες. Οι κυματισμοί να έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις, έτσι ώστε να είναι πιο messy το αποτέλεσμα».

Ελαφρύ πιάσιμο

«Τραβήξτε χαλαρά τα μαλλιά σας πίσω σε μια αλογοουρά, τοποθετώντας τη βάση της στο ύψος που θέλετε να είναι ο κότσος σας» συμβουλεύει η Northwood. Ένας ψηλός κότσος ίσως έχει πιο αυστηρό ύφος από αυτό που θέλουμε. Η Meghan Markle προτιμάει να είναι χαμηλός, χαλαρός, με τούφες να πλαισιώνουν το πρόσωπό της και η αλήθεια είναι ότι έτσι είναι πιο sexy το αποτέλεσμα. «Δημιουργήστε τον κότσο και σταθεροποιήστε τον με τσιμπιδάκια ή ένα λαστιχάκι. Συνεχίστε βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας ελαφριά, για να δημιουργήσετε ένα πιο ομαλό φινίρισμα. Αν νιώθετε ότι κάποια τούφα δεν μπορεί να μείνει στη θέση της και δε θέλετε να πλαισιώσει το πρόσωπο σας, σταθεροποιήστε την με ένα τσιμπιδάκι». Στο τέλος αφήστε μερικές τούφες και αφήστε τις να πέσουν στο πρόσωπο σας, για να είναι sexy, ανεπιτήδευτο το αποτέλεσμα.

SHARE