γυναίκα με καρέ μαλλιά
Φωτογραφία: Sam Visions /@gauxmarmotte
ΚΑΡΕ

Πώς να ανανεώσετε το καρέ κούρεμά σας μετά τις διακοπές -Φρέσκες ιδέες για το φθινόπωρο


Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όλα χρειάζονται ανανέωση και κυρίως τα μαλλιά μας.

Το θαλασσινό αλάτι, το συχνό styling, τα προϊόντα που εφαρμόζουμε αλλά και ο ήλιος είναι κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες που η επίσκεψη στον κομμωτή μας πρέπει να γίνεται, την πρώτη εβδομάδα που επιστρέφουμε στη ρουτίνα μας.

Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξουμε μία μεγάλη αλλαγή, όπως να κόψομε το μήκος ή να βάψουμε και να αλλάξουμε ριζικά το χρώμα μας. Ένα touch up, ή αλλιώς ένα φρεσκάρισμα αρκεί για να ανανεωθούν τα μαλλιά μας και να αποκτήσουν και πάλι τη φόρμα τους.

Το bob είναι ένα από εκείνα τα κλασικά χτενίσματα που επανέρχεται κάθε χρόνο και φυσικά βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων. Αν δε θέλετε να γίνει πιο κοντό και απλά σας απασχολεί πώς θα αποκτήσει αέρα και τα χτενίσματα θα γίνονται πιο εύκολα, τότε είστε στο κατάλληλο άρθρο.

Πώς μπορώ να φρεσκάρω το bob κούρεμα μου;

1. Κάντε το ασύμμετρο

Σε ό,τι αφορά τις τάσεις των μαλλιών, για το 2023, όλα έχουν να κάνουν με τα ασύμμετρα κοψίματα που μας θυμίζουν κάτι από 90s’. Φρεσκάρετε το bob σας μετατρέποντάς το σε ένα ασύμμετρο bob.

Yπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το δοκιμάσετε, όπως μακρύ πίσω και κοντό μπροστά ή μακρύ στη μία πλευρά και κοντό από την άλλη. Σε κάθε περίπτωση όταν μιλάμε για ασύμμετρα κουρέματα, μην παραλείπετε το λάδι για τις άκρες.

2. Προσθέστε αφέλειες

Κόψτε το μπροστινό μέρος των μαλλιών σας και πείτε ναι στις αφέλειες. Μπορείτε να τις κάνετε κοντές ή τύπου curtain bangs, ίσα να μπάινουν πίσω από το αυτί σας. Αυτή η μικρή αλλαγή θα αλλάξει τόσο το κούρεμά σας, που ούτε εσείς δε θα το πιστεύετε.

3. Καθαρίστε τις άκρες

Μπορείτε να μην κάνετε καμία απολύτως αλλαγή. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να καθαρίσει τις άκρες σας και τονίστε ότι δε θέλετε να χάσετε πόντο από το μήκος τους. Με το ειδικό ψαλίδι, θα καθαρίσει και θα αραιώσει τις άκρες σας, κάτι που θα δώσει κίνηση και στιλ στο χτένισμα σας.

SHARE