Πώς να καλύψεις τα λευκά χωρίς βαφή
Πώς να καλύψεις τα λευκά χωρίς βαφή/ Φωτογραφία: @_jeanettemadsen_
GREY HAIR

Πώς θα καλύψετε τις λευκές τρίχες χωρίς μόνιμη βαφή


Είχα ελάχιστες λευκές τρίχες στα μαλλιά μου από τα 14 μου.

Δεδομένου ότι ο πατέρας μου είχε γκρι μαλλιά από τα 13 του, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που στα 32 μου μπορώ και τις περιορίζω, τραβώντας απλά μερικές με το τσιμπιδάκι. Όμως ως πότε θα το κάνω αυτό;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ προσωπικά -και απ’ ό,τι έχω καταλάβει οι περισσότερες γυναίκες- είναι ότι, οι λευκές τρίχες δεν συσσωρεύονται μαζί, είναι σε διάφορα σημεία στο κεφάλι, διάσπαρτες. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα -ίσως επειδή ακόμα δεν είναι αρκετές.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι γυναίκες και οι αναγνώστριες, που με ρωτούν αν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την ολική βαφή ή τις ανταύγειες, για να καμουφλάρουν τα γκρίζα μαλλιά, όταν αυτά είναι λίγα.

Οι γκρίζες τρίχες που δε μας ενοχλούν είναι αυτές που βγαίνουν σε σημεία που δεν φαίνονται, δηλαδή καλύπτονται με άλλες τούφες. Με άλλα λόγια, αν είναι όλες στις μπροστινές τούφες, τότε είναι πιο ορατές. Αν είναι διάσπαρτες ή στις εσωτερικές τούφες των μαλλιών, τότε καμουφλάρονται εύκολα.

Τι γίνεται αν τα λίγα λευκά μαλλιά σας συγκεντρώνονται σε μια περιοχή και δεν είναι διάσπαρτα; Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε λευκές τρίχες σε ένα συγκεκριμένο σημείο, τότε μπορούν να σας βοηθήσουν τα χρηστικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά. Θα βρείτε spray βαφής -τα οποία φεύγουν στο πρώτο λούσιμο- αλλά ακόμα και mascara για τρίχες για να βάψετε μόνο τις συγκεκριμένες τούφες. Επιπλέον, μπορείτε να πάτε στον κομμωτή σας και να του ζητήσετε να ασχοληθεί με αυτά τα σημεία και μόνο.

Προσοχή! Χρειάζεται να προσέξετε το χρώμα, αν θέλετε να είναι ακριβώς ίδιο με το δικό σας, γι' αυτό εμπιστευτείτε έναν κομμωτή με εμπειρία στις βαφές.

Τα προϊόντα που ακολουθούν είναι διαθέσιμα σε πολλές αποχρώσεις:


L’ Oréal Paris Magic Retouch
Cover Up σπρέι κάλυψης λευκών μαλλιών
Syoss Hair Mascara Dark Brown
Schwarzkopf Root Retoucher Spray

Η σειρά με την οποία έχουν προστεθεί τα προϊόντα είναι τυχαία.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχει πάντα η επιλογή να αγαπήσουμε το νέο, φυσικό χρώμα των μαλλιών μας. Αναδείξτε τα γκρι ή λευκά μαλλιά σας με το κατάλληλο μακιγιάζ. Τα γκρι μαλλιά είναι μία από τις πιο δυνατές τάσεις στο hairstyle και διάσημες influencers αποδεικνύουν πόσο stylish αλλά και sexy είναι.

Αν, λοιπόν, δεν είστε σίγουρες για ποια μέθοδο βαφής να επιλέξετε -ή απλά δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία- δεν έχετε παρά να λανσάρετε, με τον δικό σας, μοναδικό τρόπο, το νέο hairstyle σας.

SHARE