καρέ μαλλιά
Φωτογραφία: @alexandrapereira
HAIRSTYLE

Πώς θα κάνεις το καρέ μαλλί σου να δείχνει πιο μακρύ; - Follow the tips


Πριν μερικές ημέρες, μία follower μου έστειλε ένα μήνυμα στο instagram μου, όπου με ρωτούσε πώς μπορούν τα μαλλιά της να δείχνουν πιο μακριά, καθώς το bob hairstyle που ζήτησε, βγήκε πιο κοντό, από αυτό που επιθυμούσε η ίδια.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα έχει ίσια μαλλιά, το ίσιωμα δεν είναι κάτι που αλλάζει κάτι. Οπότε άρχιζα να αναρωτιέμαι, γενικότερα πώς μπορούμε να κάνουμε τα μαλλιά μας, να φαίνονται πιο μακριά από ότι είναι στην πραγματικότητα, καθώς αυτό είναι κάτι που θα με ενδιέφερε και εμένα.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι έκανα μεγάλη έρευνα και απέκλεισα φυσικά την εφαρμογή extensions μαλλιών, καθώς στο δικό μου στιλ, δεν ταιριάζουν καθόλου.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση για πιο μακριά μαλλιά είναι να τα κάνετε όσο πιο ίσια γίνεται. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με ισιωτικό εργαλείο μαλλιών ή με πιστολάκι και βούρτσα μαλλιών. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε επαρκώς τα μαλλιά σας με ένα προϊόν πριν χρησιμοποιήσετε θερμότητα για να τα φορμάρετε, καθώς τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να καταστρέψετε τα μαλλιά σας και έχετε στο νου σας ότι το ίσιο styling θα τονίσει τις άκρες των μαλλιών σας. Φροντίστε λοιπόν να μην έχετε σπαστές άκρες.

Προσθέτοντας λάμψη στα λεία μαλλιά σας μπορεί να τα κάνει να φαίνονται λίγο μακρύτερα. Όσο πιο πολύ λάμπουν τα ισιωμένα μαλλιά σας, τόσο πιο μακριά φαίνονται. Είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, αλλά η λάμψη πραγματικά βοηθά να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται λίγο πιο μακριά.

Δεδομένου ότι τα μαλλιά σας είναι ήδη ίσια, η μόνη πραγματική λύση για να κάνετε τα μαλλιά να φαίνονται πιο μακριά είναι μέσα από το styling. Believe it or not! 

Κι όμως ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο μακριά είναι με τα ρούχα που φοράτε!

Για να το κάνετε αυτό, θέλετε να σπάσετε εκείνες τις γραμμές που τονίζουν το μήκος των μαλλιών σας. Συνήθως, αυτό σημαίνει μείωση της εμφάνισης του λαιμού. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να φορέσετε πράγματα που θα σπάσουν το μήκος του λαιμού. Τα πουκάμισα με ζιβάγκο και τα πουλόβερ με λαιμόκοψη, τα ρούχα με ψηλό λαιμό, τα κασκόλ, ακόμη και οι αναποδογυρισμένες μπλούζες, οι γιακάδες με πόλο αλλά και το σακάκι αποτελούν υπέροχους τρόπους για να κάνετε το λαιμό να φαίνεται πιο κοντό και τα μαλλιά να φαίνονται πιο μακριά.

Φυσικά, αυτά τα κόλπα λειτουργούν ακόμα καλύτερα όταν υπάρχει layering, οπότε φορώντας ένα ζιβάγκο κάτω από μια μπλούζα με αναποδογυρισμένο γιακά θα ενισχύσει το αποτέλεσμα και θα είναι διπλά κολακευτικό. 

Αν δεν θέλετε το βλέμμα όλων, να πέφτει στην όψη των κοντών μαλλιών, αποφύγετε πράγματα όπως η V λαιμόκοψη και τα μπλουζάκια με λαιμόκοψη, καθώς επιμηκύνουν την εμφάνιση του λαιμού και κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο κοντά από ποτέ.

Το χρώμα των ρούχων που φοράτε επηρεάζει επίσης το πόσο μακριά εμφανίζονται τα μαλλιά σας. Το ζιβάγκο, το πουκάμισο, το φουλάρι ή το φόρεμα που φοράτε θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετικό χρώμα από τα μαλλιά σας. Εάν το χρώμα των μαλλιών σας και των ρούχων σας δεν έχει αρκετή αντίθεση, τα μαλλιά σας θα ενσωματωθούν οπτικά στα ρούχα σας και θα φαίνονται πιο κοντά. Επομένως, φορέστε ρούχα με αντίθεση για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο μακριά. Ανοιχτά χρώματα με σκούρα μαλλιά και σκούρα χρώματα με ανοιχτά χρώματα μαλλιών.

Υπάρχει επίσης ένας άλλος γρήγορος και φθηνός τρόπος για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο μακριά: η χωρίστρα. Κάνετε τη χωρίστρα στη μέση και τα μαλλιά σας θα δείχνουν αμέσως πιο μακριά. Μια πλάγια χωρίστρα αφαιρεί λίγο μήκος από τη μία πλευρά και κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο κοντά. Μια χωρίστρα στη μέση κάνει το αντίθετο και δημιουργεί μια ψευδαίσθηση μακρύτερων μαλλιών.

Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε εάν τα μαλλιά σας είναι ήδη πιο κοντά από ό,τι θέλατε αρχικά, αλλά ένα επιπλέον κούρεμα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο μακριά. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να κάνει layering. Μακριές στρώσεις φυσικά και όχι ασταθείς κοντές στρώσει. Κόβοντάς τα σε στρώσεις – λόγω της κίνησης στα μαλλιά – δεν μπορείτε να δείτε ακριβώς πού τελειώνουν οι τούφες. Αυτό κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λίγο πιο μακριά.

Τέλος εάν είστε τολμηρή, μπορείτε να κάνετε ένα ασύμμετρο κούρεμα. Κόβοντας τη μία πλευρά των μαλλιών σας σημαντικά πιο κοντά από την άλλη, δημιουργείτε ένα οπτικό εφέ που κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο μακριά συνολικά.

SHARE