μαλλιά
Φωτογραφία: Instagram/ @leanneansar
LONG HAIR

Πώς θα μακρύνετε τα μαλλιά σας ώστε να δείχνουν πάντα λαμπερά και υγιή


Το να μακρύνεις τα μαλλιά σου μπορεί να φαίνεται απλό –δηλαδή μην τα κόβεις τόσο συχνά- ωστόσο το να κάνεις τα μακριά μαλλιά σου να φαίνονται πυκνά, υγιή και λαμπερά δεν είναι τόσο εύκολο.

Κατά μέσο όρο, τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου δωδεκάμισι χιλιοστά το μήνα, ωστόσο αυτό ποικίλλει και επηρεάζεται από τα πάντα, από το DNA και την εθνικότητα έως τα επίπεδα στρες, τη φαρμακευτική αγωγή και τη γενική υγεία ενός ατόμου. Υπάρχουν τρεις φάσεις ανάπτυξης και αποβολής: αναγενής, καταγόνος και τελογόνος. Η αναγενής φάση είναι η πιο ενεργή από τις τρεις και είναι όταν σχηματίζονται νέα κύτταρα στη ρίζα της τρίχας. Για να βελτιστοποιήσετε την ανάπτυξη σε αυτό το βασικό στάδιο, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή. Για παράδειγμα τα σπασίματα μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που τα μαλλιά σας δεν μεγαλώνουν όσο θα θέλατε.

Τα υγιή μαλλιά δεν σπάνε τόσο εύκολα όσο τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά και επομένως θα φτάσουν στο φυσικό τους μέγιστο μήκος. Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν τα μαλλιά σας είναι σε φόρμα;

Πώς θα κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Τα υγιή μαλλιά έχουν τη δική τους φυσική λάμψη ακόμα χωρίς προϊόντα styling. «Ο βαθμός αραίωσης και σπασίματος δείχνει ότι έχει χαλάσει η ποιότητα της τρίχας, μετά από έκθεση σε διάφορες θεραπείες και styling. Τα υγιή μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα γιατί δεν αραιώνουν, δεν σπάνε και δεν συρρικνώνονται στις άκρες» λέει ο διακεκριμένος hairstylist Michael Van Clarke, στο Net-a-porter blog.

Επίσης, η καλή διατροφή, ο υγιεινός τρόπος ζωής και ο επαρκής ύπνος, βοηθούν στο να διατηρούνται υγιή τα μακριά μαλλιά, αλλά και το πώς τα πλένουμε και τα χτενίζουμε. «Όταν περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου διατηρούν το 90% του πάχους τους και λάμπουν. Διαφορετικά, μπορούν εύκολα να χάσουν ακόμα και το 98% του όγκου τους, λόγω αραίωσης, σπασίματος και σπασμένων άκρων.

Υγιές τριχωτό της κεφαλής = υγιή μαλλιά

Το τριχωτό της κεφαλής συχνά παραβλέπεται όταν πρόκειται για την περιποίηση των μαλλιών, αλλά είναι μια προέκταση του δέρματός σας, επομένως θα πρέπει να είστε επιμελής με τον ενδελεχή καθαρισμό, την τακτική απολέπιση και τη σωστή θρέψη. Εάν παραμεληθεί, η κακή υγεία του τριχωτού της κεφαλής όχι μόνο θα επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών από βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Για να διατηρήσετε υγιή και τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, βάλτε στόχο να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα, εκτός εάν γυμνάζεστε πολύ ή τα μαλλιά σας εκτίθενται σε βαρείς ρύπους ή σκόνη – οπότε, κάντε το πιο συχνά. Η αποτυχία να αφαιρέσετε τη συσσώρευση βρωμιάς μπορεί να σημαίνει φαγούρα, ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην υγεία των μαλλιών σας και, τελικά, θα επηρεάσει την ανάπτυξη τους.

Ακολουθούν 4 πολυτελή λαδάκια μαλλιών που θρέφουν τα μαλλιά σε βάθος:

OUAI
Moroccan Oil
Hair Ritual by Sisley Paris
Balmain Paris
SHARE