Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες
Φωτογραφία: Shutterstock
THE LASH AND BROW MAGIC PRODUCT

Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες -Τι πρέπει να προσέξεις και ποιο προϊόν ειναι απαραίτητο στη skincare ρουτίνα σου


Ένας μέσος άνθρωπος έχει από 100 έως 160 άνω βλεφαρίδες και περίπου 50 έως 75 κάτω βλεφαρίδες.

Όπως συμβαίνει με όλες τις τρίχες που έχουμε στο σώμα μας, έτσι και οι βλεφαρίδες ακολουθούν έναν φυσικό κύκλο ανάπτυξης και πέφτουν με κανονικό ρυθμό.

Τι σημαίνει αυτό;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χάνετε μερικές βλεφαρίδες την ημέρα. Επιπλέον εάν είστε υγιείς και οι βλεφαρίδες σας πέφτουν φυσικά, συνήθως μεγαλώνουν ξανά χωρίς καμία ειδική θεραπεία. 

Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι χάνετε υπερβολικά τις βλεφαρίδες σας, ίσως πρέπει να προσέξετε τη διατροφή σας και να αλλάξετε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. 

Εάν θέλετε να βοηθήσετε την ανάπτυξη και την κατάσταση των βλεφαρίδων σας, αξίζει να προσφέρετε θρέψη εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

Το πιο βασικά στην περιποίηση, είναι να είστε προσεχτικοί και να κάνετε απαλές κινήσεις στις βλεφαρίδες σας, κατά το ντεμακιγιάζ. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας, καθώς η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Πράγματα που μπορούν να συμβάλουν και προκαλούν απώλεια βλεφαρίδων:

  • Τρίβετε συχνά τα μάτια σας: Το τρίψιμο των ματιών μας μπορεί να διπλασιάσει την απώλεια βλεφαρίδων που βιώνει ένα άτομο.
  • Η επιλογή των καλλυντικών σας: Το μακιγιάζ των ματιών, και με τη σειρά του το ντεμακιγιάζ των ματιών, παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων. Αν το μακιγιάζ δεν αφαιρείται εύκολα, κινδυνεύετε να μειώσετε οριστικά τον αριθμό των βλεφαρίδων, δεδομένης της δράσης της επιθετικής αφαίρεσης. Αν το πρόβλημα είναι έντονο, μπορείτε να αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ ματιών – συμπεριλαμβανομένων των αδιάβροχων μάσκαρα και των eyeliners – που απαιτούν βαρύ χειροκίνητο καθαρισμό για αφαίρεση. Να θυμάστε ότι με το επίμονο ντεμακιγιάζ μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στο ωοθυλάκιο, κάτι που επιφέρει την χρήση σκληρών καθαριστικών που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, ενθαρρύνοντάς σας να τρίψετε τα μάτια σας.
  • Η χρήση ψαλιδιού βλεφαρίδων: Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα είναι τρομερά εντυπωσιακό, όταν κάνετε ψαλίδι στις βλεφαρίδες σας, για να μην το σταματήσετε, να θυμάστε ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί να μην ασκείτε υπερβολική δύναμη όταν τα χρησιμοποιείτε για να μην προκαλέσετε ζημιά στις βλεφαρίδες σας.

Τέλος, μετά από πολλές δοκιμές serum βλεφαρίδων, καταλήξαμε στο ένα που έθρεψε σε βάθος τις βλεφαρίδες αλλά και τα φρύδια, τις έκανε πιο ανθεκτικές, σκληρές, ενώ ενίσχυσε την ανάπτυξη τους.

Όπως όλα τα προϊόντα του Augustinus Bader φημίζονται για την εξαιρετική τους δράση, έτσι και το συγκεκριμένο που εφαρμόζετε στις ευαίσθητες περιοχές των ματιών, είναι μία πρόταση που από εμάς παίρνει 10/10!

Eyebrow and Lash Enhancing Serum:

Με πάνω από 30 χρόνια έρευνας και καινοτομίας, το The Eyebrow and Lash Enhancing Serum συμβάλλει μοναδικά στη θρέψη, τόνωση και αναζωογόνηση των θυλάκων που είναι υπεύθυνοι για υγιή, πυκνά φρύδια και βλεφαρίδες, υποστηρίζοντας παράλληλα τον φυσικό κύκλο ανάπτυξης της τρίχας.

Αξιοποιώντας τη συνδυασμένη δύναμη των ενεργών συστατικών υψηλής ποιότητας – αναζωογονητικά εκχυλίσματα Roselle και Safflower, ενυδατικό σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέος, πλούσιο σε πεπτίδια κουρκουμά και βιοτίνη, το απόλυτο προϊόν για τα μαλλιά – με την πρωτοποριακή τεχνολογία TFC8®, αυτό το serum συμβάλλει στην αναζωογόνηση των θυλάκων των τριχών, υποστηρίζοντας τη φυσική ανάπτυξη, την ενυδάτωση και την ενδυνάμωση της τρίχας.


Το αποτέλεσμα: πιο γεμάτα φρύδια που τονίζουν το πρόσωπο και μακριές, πλούσιες βλεφαρίδες.

SHARE