στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Instagram/ @camille_pidoux
VITAMIN C SERUM

Serum με βιταμίνη C για έξτρα λάμψη και απαλή υφή στην επιδερμίδα


Η λάμψη είναι κάτι που αναζητάμε όλο το χρόνο.

Θέλουμε επιδερμίδα υγιή, καθαρή αλλά και λαμπερή. Αυτό λειτουργεί κάπως σαν domino. Με άλλα λόγια, αν φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, επιλέγουμε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, είμαστε σχολαστικοί με τον καθαρισμό, πρωί και βράδυ και φυσικά συνεπείς στη ρουτίνα μας, η λάμψη είναι κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα.

Ωστόσο, επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα και συγκεκριμένα τα κατάλληλα συστατικά, επιφέρουμε λάμψη άμεσα και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ένα από αυτά τα συστατικά είναι η βιταμίνη C. Όπως πρέπει το πρωί να πίνουμε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, κάθε πρωί, έτσι συμβαίνει και με το δέρμα μας. Έχει ανάγκη από βιταμίνη C και μάλιστα πρέπει να την προσφέρουμε τις πρωινές ώρες.

Γιατί όμως με τη βιταμίνη C επιτυγχάνουμε τη μέγιστη δυνατή λάμψη στην επιδερμίδα μας;

Επειδή η βιταμίνη C είναι πολύ όξινη, όταν χρησιμοποιείται τοπικά, το δέρμα ενεργοποιείται για να αυτοθεραπευθεί επιταχύνοντας την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτό βοηθά στη σύσφιξη και τη σφριγηλότητα του δέρματος, ενώ αποτρέπει την πρόωρη γήρανσλη του. 

Σκεφτείτε τη βιταμίνη C, ως το ιδανικό, όπως αντίστοιχα για τη νύχτα έχουμε τη ρετινόλη. 

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται πάντα σε προϊόντα λάμψης, είναι ότι η βιταμίνη C περιέχει μια ιδιότητα που αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης του δέρματος, η οποία είναι αυτή που προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος όπως σκούρες κηλίδες και υπερμελάγχρωση. 

Στο κολάζ που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε τους καλύτερους ορούς βιταμίνης C για όλους τους τύπους δέρματος που σίγουρα θα σας χαρίσουν την πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Tatcha Violet-C Brightening Serum
Supergoop Daily Dose Vitamin C + SPF 40
SkinCeuticals C E Ferulic
Peach & Lily Transparen-C Pro Spot Treatment
Peter Thomas Roth Potent-C Targeted Spot Brightener
La Roche-Posay 10% Pure Vitamin C Face Serum
First Aid Beauty 10% Vitamin C Brightening Serum
SHARE