άνω των 50
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
SKINCARE

Το skincare προϊόν που κλειδώνει τη σφριγηλότητα, είναι ιδανικό για τις γυναίκες 50+


Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μόλις απέκτησε νέο ενδιαφέρον.

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε και να ακολουθείτε πολλά βήματα που έγιναν ευρέως γνωστά από την Κορεάτικη ομορφιά –ακόμα και άθελα σας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι sheet masks, οι οποίες απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη φήμη τον περασμένο χρόνο. Το ίδιο ισχύει για τις μάσκες ύπνου, τα εκχυλίσματα σαλιγκαριών αλλά και τα patches για τα σπυράκια.

Κάτι ανάλογο ισχύει με το essence, ένα προϊόν που ξεκίνησε ως τάση στην Κορέα και πλέον γίνεται διάσημο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τι είναι το essence του προσώπου;

Προερχόμενο από την κορεατική βιομηχανία ομορφιάς, δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το toner -ένα συχνό λάθος που κάνουν αρκετοί- ουσιαστικά λειτουργεί ως primer για την ενυδατική κρέμα, ενώ περιλαμβάνει πολλά επιπλέον οφέλη για το δέρμα.

Τα Essences έχουν παρόμοια οφέλη με έναν ορό, ενώ διαθέτουν χαμηλότερο μοριακό βάρος από τις περισσότερες καθημερινές ενυδατικές κρέμες. Ο ρόλος τους είναι να διεισδύσουν στο δέρμα βαθύτερα από τη μέση ενυδατική κρέμα. Συνδυάζουν διάφορα στοιχεία μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σε ένα βήμα, αφού ενυδατώνουν και εξισορροπούν εκ νέου το δέρμα, ενώ διαθέτουν συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά, επιτρέποντας μια βαθύτερη διείσδυση στον φραγμό του δέρματος μας. Αυτή η επιπλέον ενυδάτωση που προσφέρουμε στο δέρμα με την εφαρμογή ενός essence, επιτρέπει στο δέρμα να απορροφήσει όλα τα συστατικά του επόμενου προϊόντος που θα εφαρμόσουμε, περισσότερο από ό,τι συνήθως.

Με λίγα λόγια το essence χρησιμοποιείται κυρίως για να ενισχύσει τα οφέλη όλων των άλλων προϊόντων που υπάρχουν στη skincare ρουτίνα. 

Τέλος, οι Κορεάτες αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο προϊόν εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε εξαιρετικά ενυδατωμένο, δροσερό και κυρίως σφριγηλό δέρμα.

Το essence το εφαρμόζουμε με την βοήθεια ενός δίσκου καθαρισμού -βαμβάκι-, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί συγκεντρώσαμε κάποια από τα καλύτερα essences που μπορείτε να εντάξετε άμεσα στην skincare ρουτίνα.

Caudalie, Vinoperfect Concentrated Brightening Glycolic Essence
La Prairie, White Caviar Essence Extraordinaire
Tata Harper, Hydrating Floral Essence
Hourglass, Equilibrium Restoring Essence
fresh, Black Tea Kombucha Facial Treatment Essence

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα στην περιποίηση της επιδερμίδας, υπάρχει πλέον τεράστια ποικιλία σε essences, καθένα από τα οποία ταιριάζει σε διαφορετικό τύπο δέρματος, σε διαφορετικές ανάγκες.

Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του προϊόντος μπορείτε να το χρησιμοποιείτε πριν τον ορό αλλά και μετά την κρέμα. 

SHARE