γυναίκα με μάσκαρα και κόκκινο κραγιόν
Φωτογραφία: Instagram/@hungvanngo
MASCARA DONT's

Τα dont’s που πρέπει να αποφεύγεις, κατά την εφαρμογή της μάσκαρα - Ξέχνα τις κολλημένες, άτονες βλεφαρίδες


Η εφαρμογή της μάσκαρα φαίνεται αρκετά απλή - απλώς την περνάς στις βλεφαρίδες και τέλος - not!

Από τον τρόπο που ανοίγετε το μπουκάλι μέχρι την επιλογή του σωστού τύπου μάσκαρα και την πραγματική διαδικασία εφαρμογής, υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να γνωρίζετε.

Σκεφτείτε λίγο, κολλημένες βλεφαρίδες, μάσκαρα που τρέχει και κάνει τα γνωστά σε όλους μάτια ρακούν, αυτά είναι ελάχιστα από όσα δε θέλουμε να συμβούν μετά την εφαρμογή της μάσκαρα.

How to apply:

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε τη μάσκαρα;

Βήμα 1: Εφαρμόστε πρώτα το μακιγιάζ των ματιών σας - συμπεριλαμβανομένου του concealer, της σκιάς ματιών και του eyeliner.

Βήμα 2: Τοποθετήστε το πινέλο της μάσκαρα στις ρίζες των άνω βλεφαρίδων σας. Κουνήστε το μπρος-πίσω για να καλύψετε ομοιόμορφα τη βάση των βλεφαρίδων σας.

Βήμα 3: Τραβήξτε το ραβδί προς τα πάνω και μέχρι τις άκρες των βλεφαρίδων σας. Κάνετε αργές κινήσεις για να αποφύγετε τη συσσώρευση.

Ένα προαιρετικό βήμα πριν ξεκινήσετε με την εφαρμογή της μάσκαρα σας είναι να κάνετε ψαλίδι στις βλεφαρίδες σας. Είναι ένα βήμα που βοηθάει στο να ανασηκώσετε τις βλεφαρίδες σας (και τα μάτια!) πριν κάνετε μακιγιάζ.

Τα dont’s που πρέπει να γνωρίζετε

Λάθος #1: Ανοιγοκλείνετε τη μάσκαρα

Το να βγάζεις το πινέλο της μάσκαρα μέσα και έξω επανειλημμένα είναι λάθος. Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι από πού προήλθε αυτή η τεχνική, αλλά η ιδέα είναι ότι βοηθάει στο να καλύψετε το πινέλο πιο καλά με υλικό μάσκαρα, είναι εντελώς λάθος. Δυστυχώς, το μόνο που κάνει είναι να αντλεί αέρα μέσα στο σωληνάριο, κάτι που μπορεί να κάνει τη μάσκαρα των ματιών σας να στεγνώσει γρήγορα και να οδηγήσει σε νιφάδες και σβώλους.

Λάθος #2: Μήπως η μάσκαρα έχει λήξει;

Η μάσκαρα έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί από τρεις έως έξι μήνες. Ακόμα κι αν το προϊόν σας φαίνεται να έχει λίγη διάρκεια ζωής, συνιστούμε να το πετάξετε μετά την ημερομηνία λήξης και να πάρετε ένα νέο. Η χρήση οποιουδήποτε προϊόντος μετά τη διάρκεια ζωής του —ειδικά προϊόντα που εφαρμόζονται κοντά στα μάτια σας— δημιουργεί πρόβλημα υγιεινής και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό ή μόλυνση. Επίσης, η νέα μάσκαρα απλώνεται πάντα πιο εύκολα. 

Λάθος #3: Δεν επενδύετε σε αδιάβροχη μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι ο φίλος σας κάθε φορά που πηγαίνετε στην παραλία, στην πισίνα ή μία βροχερή μέρα. Το να φοράτε αδιάβροχη μάσκαρα σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθά στην πρόληψη της καταρροής. Επιπλέον, ακόμα και αν ιδρώνετε αρκετά, υπάρχει και πάλι κίνδυνος να τρέξει η μάσκαρα. Άρα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, η αδιάβροχη μάσκαρα είναι σωτήρια!

Λάθος #4: Εφαρμόζετε πρώτα στις κάτω βλεφαρίδες

Υπάρχουν δύο στρατόπεδα μάσκαρα εκεί έξω: εκείνες που εφαρμόζουν μόνο στις επάνω βλεφαρίδες τους και εκείνες που εφαρμόζουν τόσο στο επάνω όσο και στο κάτω μέρος. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και αναρωτιέστε πώς να εφαρμόσετε μάσκαρα κάτω από τα μάτια σας, σας προτείνουμε να εφαρμόσετε μάσκαρα πρώτα στις επάνω βλεφαρίδες σας και μετά στις κάτω. Αν κάνετε το αντίθετο, η μάσκαρα σας θα μουτζουρώσει την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Λάθος #5: Επαναφορά δεύτερης στρώσης μετά από ώρες

Μόλις στεγνώσει η μάσκαρα, η υπόθεση είναι τελειωμένη. Η προσθήκη μιας δεύτερης στρώσης ώρες αργότερα θα προκαλέσει ξεφλούδισμα της προηγούμενης στρώσης και δημιουργία ανεπιθύμητων σβώλων.

SHARE