Μακριά, sexy μαλλιά με αέρα.
Street Style/Photo:Shuttestock
HAIR OIL FOR HAIR LOSS

Τα καλύτερα έλαια μαλλιών που δρουν κατά της τριχόπτωσης -Ενυδατώνουν και ενισχύουν την ανάπτυξη της τρίχας


Τα ενυδατικά έλαια αποτελούν βασικό προϊόν της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών, εδώ και χρόνια.

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, βλέπουμε ότι τα έλαια μαλλιών ήταν φημισμένα σε όλο τον κόσμο για αιώνες και συγκεκριμένα από την αρχαία ιατρική της Αγιουρβέδα και τον ινδικό πολιτισμό. 

Το 2024, μία χρονιά που οι διάσημες μας εμπνέουν για πρωτότυπα hairlooks, ενώ παράλληλα κάποιοι πολεμούν να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση που κληρόνομησαν μετά τον COVID-19, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι αναζητούν και αγοράζουν συνεχώς έλαια που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών και τονώνουν ρίζες και άκρες.

Γιατί να επιλέξει κάποιος έλαιο για τα μαλλιά του;

Τα έλαια ανάπτυξης μαλλιών μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής και των τριχοθυλακίων, τα οποία με τη σειρά τους προάγουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτά τα έλαια περιέχουν φυσικά συστατικά όπως το λάδι καρύδας, το καστορέλαιο και το έλαιο αργκάν που σύμφωνα με μελέτες διεγείρουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν την υγεία των μαλλιών κλειδώνοντας την υγρασία.

Αρκετά γνωστό για τη δράση του είναι και το έλαιο δεντρολίβανου, το οποίο απέδειξε, σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν ότι ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών, μετά από 6 μήνες συστηματικής χρήσης. 

Σίγουρα στην αγορά δεν υπάρχουν μαγικά προϊόντα, όμως υπάρχουν επιλογές φυτικές αλλά και χημικές που φέρουν αποτελέσματα. Τα έλαια μαλλιών δεν μπορούν από τη μία στιγμή στην άλλη να χαρίσουν σε κάποιο, πλούσια, λαμπερά μαλλιά, όμως η συστηματική τους χρήση, μόνο οφέλη έχει.

Με την ένταξη ενός ελαίου μαλλιών ουσιαστικά προάγετε υγιείς άκρες και υγιές τριχωτό της κεφαλής (πράγμα που οδηγεί σε πιο πυκνά και γεμάτα μαλλιά στο σύνολο).

TIPS που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Να ακολουθείτε τη θεραπεία με το έλαιο μαλλιών τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα.
  • Να εφαρμόζετε το έλαιο από τις ρίζες, μέχρι τις άκρες και να κάνετε απαλό μασάζ.
  • Να αφήνετε το έλαιο τουλάχιστον για 5 ώρες το έλαιο στα μαλλιά σας.
  • Για να ξεπλύνετε, εφαρμόστε σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά, κάνετε μασάζ και ύστερα συνεχίστε με το νερό.

Κάνετε λοιπόν την αρχή επιλέγοντας κάποια από τα έλαια που σας προτείνουμε παρακάτω. Μετά από μελέτη αρκετών αξιολογήσεων, καταλήγουμε στο ότι οι προτάσεις που ακολουθούν έχουν αποτελέσματα και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Weleda Λοσιόν Τόνωσης κατά της Τριχόπτωσης: Όταν χρησιμοποιείται καθημερινά, το Weleda Revitalising Hair Tonic θα ζωντανέψει το τριχωτό της κεφαλής, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και θα ενισχύσει τον άξονα κάθε τρίχας. Η τακτική χρήση βοηθά την κατάσταση των μαλλιών που έχουν υποστεί περμανάντ, λευκανθεί ή υποστεί φθορά. Με προσθήκη δεντρολίβανου, αυτό το πιστοποιημένο φυσικό προϊόν περιποίησης μαλλιών είναι η λύση για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής.
Fable & Mane, HoliRoots™ Hair Oil - Strengthening Pre-wash Hair Treatment Oil: Ένα αρχαίο ινδικό μυστικό για τα μαλλιά, αυτό το λατρεμένο λάδι περιποίησης για εφαρμογή πριν από το λούσιμο περιλαμβάνει βιθανία, η οποία ενδυναμώνει τα μαλλιά και τους χαρίζει πιο υγιή και όμορφη όψη.
Laouta, Repair Hair Oil - Silicone Free: Πυκνά και μακριά μαλλιά. Το σμαραγδί ακατέργαστο Αβοκάντο είναι ο απόλυτος σύμμαχος για μακριά μαλλιά χάρη στην βιοτίνη και το δαφνέλαιο είναι γνωστό στους Έλληνες ότι αναστέλλει την τριχόπτωση.
La Vie en Rose, Long Keratin Oil: Λάδι μαλλιών που προλαμβάνει την τριχόπτωση και δρα κατά της ψαλίδας. Θρέφει, ενυδατώνει και δυναμώνει τα μαλλιά.Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες.
Macrovita Έλαιο Δεντρολίβανου Rosemary Oil: Παράγεται με επεξεργασία των φύλλων του φυτού και έχει αξιόλογες καλλυντικές ιδιότητες για την περιποίηση των μαλλιών και του σώματος. Εξαιρετική είναι η συμβολή του στην ενδυνάμωση της τρίχας, στην ενίσχυση της τριχοφυΐας και στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας.SHARE