Περιποίηση σώματος με body scrub
Απολέπιση σώματος/Photo:Shutterstock
BODY SCRUB

Μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι: Τα scrub που θα σας χαρίσουν απόλυτα απαλό δέρμα


Το απαλό δέρμα είναι κάτι που αναζητάμε χειμώνα, καλοκαίρι.

Ωστόσο την καλοκαιρινή περίοδο, που τα outfits αφήνουν ακάλυπτο το δέρμα, επιβάλλεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην υφή του σώματος μας.

Ο καιρός ήδη μας προδιαθέτει για ακρογιαλιάς και νησιά. Με ένα γρήγορο υπολογισμό, σε λιγότερο από 10 εβδομάδες, οι πιο τολμηροί θα είμαστε στην παραλία και ίσως κάνουμε την πρώτη μας βουτιά.

Μένουν λοιπόν ελάχιστες ημέρες, να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα, για να έχει την καλύτερη υφή.

Είναι τρεις οι ενέργειες που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση, αν ακολουθήσουμε αυτό το τρίπτυχο, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Καθαρισμός, απολέπιση, ενυδάτωση!

Να θυμάστε, η συνέπεια είναι το κλειδί για λαμπερό δέρμα και αυτός ο κανόνας δεν ισχύει μόνο για το πρόσωπο, αλλά και για το δέρμα που υπάρχει κάτω από το πηγούνι μας.

Η προσθήκη ενός scrub σώματος στη ρουτίνα περιποίησης μπορεί να κάνει τη διαφορά στη συνολική εμφάνιση του δέρματος. 

Τι είναι η απολέπιση;

Απολέπιση είναι η αφαίρεση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος, το οποίο αποτελείται από νεκρά κύτταρα. Ένα scrub σώματος ενισχύει τη φυσική αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος είτε με μικροδερμοαπόξεση είτε με μικρο-σφαιρίδια. Αυτή η διαδικασία αυξάνει το ρυθμό της διαδικασίας αναγέννησης του δέρματος, βελτιώνοντας τον τόνο και την υφή.

Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές σε scrub, φυσικά και μη. Στο κολάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε αγαπημένες επιλογές και η πρόταση μας είναι να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Δώστε προσοχή σε λεπτομέρειες, όπως για πράδειγμα στη σύσταση του scrub και αν αυτή ταιριάζει στην επιδερμίδα σας. Παρατηρείστε αν η διαδικασία απολέπισης είναι αποτελεσματική για εσάς, σε σχετικά μικρόχ ρονικό διάστημα και αν η υφή αλλά και η όψη του δέρματος άλλαξε - πιο απαλό, λείο δέρμα αλλά και πιο λαμπερό.

Οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές, δύσκολα κανείς μπορεί να επιλέξει μόνο ένα. Τα προϊόντα που έχουμε συγκεντρώσει, εκτός από το τέλειο δέρμα που θα σας χαρίσουν, σε συνδυασμό με την ενυδάτωση, έχουν και μοναδικό άρωμα. Αρκεί να τα ανοίξετε και να κάνετε απαλό μασάζ, με ελάχιστο υλικό στο χέρι σας, για να αισθανθείτε και να μυρίσετε ό,τι σας περιγράφουμε.

AvedaCherry Almond Body Scrub
fresh, Brown Sugar Body Polish Exfoliator
Kiehl's, Soy Milk & Honey Body Polish
The Body Shop Coconut Sugar Body Scrub
Fresh Line Aphrodite Sea Salt Scrub

Δύο σημαντικά tips, για σωστή απολέπιση στο σπίτι:

Να είστε προσεχτικοί με το δέρμα σας. Είτε προτιμάτε φυσικό ή χημικό απολεπιστικό, εφαρμόστε το προϊόν απαλά με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Κάντε αυτή τη διαδικασία για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό —όχι καυτό— νερό. Εάν χρησιμοποιείτε πινέλο ή σφουγγάρι, κάνετε μικρές ελαφριές κινήσεις. Μην κάνετε ποτέ απολέπιση εάν έχετε ανοιχτές πληγές ή εάν το δέρμα σας έχει καεί από τον ήλιο.
Το επόμενο βήμα είναι πάντα η ενυδατική κρέμα. Η απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα αμέσως μετά την απολέπιση για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο.

SHARE